Patatesli Et Haşlama

Patatesli Et Haşlama, isteğe bağlı olarak kemiksiz lop et veya kemikli et kullanılarak hazırlanabilir. Örneğin kuzu incik, kuzu kol, kuzu gerdan, kuzu but veya dana eti tercih edilerek hazırlanabilir. Besleyici değeri oldukça yüksek ve mükemmel bir lezzete sahip olan patatesli et haşlama yemeği ile sizlerde çocuklarınız ve sevdikleriniz için mükemmel sofralar kurabilirsiniz.
Her sofrayı ziyafete çevirebilecek özellikte olan patatesli et haşlama yemeğini dilediğiniz bir pilav eşliğinde servis yapabilirsiniz.

Patatesli Et Haşlama İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 kg et
  • 4 adet orta boy patates
  • 10-12 adet arpacık soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 2-3 adet domates
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağıı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Yeteri kadar tuz ve sıcak su

Patatesli Et Haşlama Nasıl Yapılır?


Patatesli et haşlama yemeği hazırlamaya öncelikle 1kg eti yıkayarak süzülmesi için bir kenara bırakarak başlayalım. Ardından 2-3 adet domatesi yıkadıktan sonra bir kâsenin içine rendeleyelim. 4 adet patates, 4-5 diş sarımsak ve 10-12 adet arpacık soğanların kabuklarını soyam ve 3-4 adet yeşil biberleri iri iri doğrayalım. Ardından uygun bir tencereye 3-4 yemek kaşığı zeytinyağıı ilave ederek ocağa koyup yağı ısıttıktan sonra içine yıkanarak süzdürülmüş etleri, ilave ederek etlerin rengi değişinceye kadar arkalı önlü çevirerek kızartalım.

Daha sonra hafifçe kızaran etlerin üzerine 10-12 adet arpacık soğanları ve sarımsakları tüm olarak ekleyip bir iki kez çevirdikten sonra iri iri doğranmış yeşil biberleri ve iri olarak dörde bölünmüş patatesleri ilave ederek malzemenin tamamını beş dakika kadar kavurarak üzerine rendelenmiş domatesler, kırmızı pul biber, yeteri kadar tuz ve sıcak su ilave ederek tencereyi bir iki kez fokurdattıktan sonra kapağını kapatarak kısık ateşte 1 saat kadar etler ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirerek tencereyi ocaktan alalım. Hazır hale gelen patatesli et haşlama yemeğimizin üzerine servis esnasında karabiber serpiştirerek pilav eşliğinde servise sunalım.

Afiyet olsun.

Dip Not: Patatesli et haşlama hazırlarken kuzu ve koyun eti dışında dana eti kullanılacaksa normal yemek tenceresi yerine basınçlı tencere kullanmanızda fayda vardır.
20.01.2024 10:54:07
Patatesli Et Haşlama ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Patatesli Et Haşlama Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Patatesli Et Haşlama"
Patatesli et haşlama oldukça proteini yüksek bir yiyecek, bayılıyorum etin hafif patatesle harman oluşuna kansızlığada birebir. Hiç yemeyen yada yapmayan kişiler var mıdır? Tavsiye ediyorum.
Ahfa . 29.08.2018

Haşlanmış Tavuk Kalori

Haşlanmış tavuk kalori, tavuk çoğu diyet listesinde baş tacı yapılmış bir besindir. Özellikle haşlanmış tavuk diyet menülerinde sıkça yer alır. Haşlama ...
Devamını Oku

Gerdan Haşlama

Gerdan Haşlama, Gerdan vücudun çeneyle göğüs arasında kalan boynun ön bölüme denir. Büyükbaş hayvanlarda omuzdaki kas kütleleriyle boynun devamı olan kas küt...
Devamını Oku

Terbiyeli Et Haşlama

Terbiyeli Et Haşlama, beslenmemizde önemli bir yere sahip olan temel gıdamız olan et, mutfaklarımızda çok yönlü tatlar oluşmasını sağlar. Doğrudan yemeği de ...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır

Kuru fasulye kaç dakikada haşlanır, kuru fasulye yemeği yapmak isteyen ve bu yemeği seven kişiler tarafından oldukça önemli ve merak edilen sorular aras...
Devamını Oku

Sebzeli Et Haşlama

Sebzeli Et Haşlama, et dendiği zaman akla ilk gelen et yemeği çeşitlerinden bir tanesi de sebzeli et haşlama yemeğidir. Et haşlandıktan sonra üzerine ilave e...
Devamını Oku

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır

Tavuk kaç dakikada haşlanır, Derin dondurucudan donmuş bir şekilde çıkartılmış kümes hayvanları tavuk, piliç ve benzerleri doğrudan haşlanmaz. Düdüklü tencer...
Devamını Oku

Patlıcan Haşlama

Patlıcan Haşlama, Patlıcan, patlıcanın ilk olarak M. Ö 5 yy'da Hindistan'da yetiştirilmiştir. Bu tarihten sonra Afrika sonra Doğu Akdeniz ve Avrupa'da tohumu...
Devamını Oku

Haşlanmış Yumurtanın Faydaları

Haşlanmış yumurtanın faydaları, zengin bir protein kaynağı olan yumurtanın içinde folik asit, demir, çinko ve fosfor bulunur. Yumurta vücudun temel ihtiyacı ...
Devamını Oku

Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı

Haşlanmış yumurta kilo aldırır mı, haşlanmış yumurtanın en önemli özelliklerinden biri tok tutmasıdır. 2 tane haşlanmış yumurta yaklaşık 150 kalori içer...
Devamını Oku

Patatesli Tavuk Haşlama

Patatesli tavuk haşlama, sağlıklı olduğu kadar lezzet bakımından da oldukça güzel bir tariftir. Patatesli tavuk haşlama yemeğinin içerisine arzuya göre arpac...
Devamını Oku

Tavuk Nasıl Haşlanır

Tavuk nasıl haşlanır, tavuk haşlama yapılırken karar verilmesi gereken şey şudur ki, haşlamayı tavuk etinin flatosundan mu pirzolasından mı ya da but veya ka...
Devamını Oku

Tavuk Haşlama Kaç Kalori?

Tavuk haşlama kaç kalori, tavuk eti hem diyet menülerinde hem de temel besin kaynaklarında önemli bir yer tutmaktadır. Besleyici özelliği nedeniyle geli...
Devamını Oku

Patates Haşlama Süresi

Patates haşlama süresi, patatesin büyüklüğüne ve patatesin nerede kullanılacağına bağlı olarak değişir. Patates mutfaklarda önemli bir yer tutmaktadır. ...
Devamını Oku

Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori?

Haşlanmış tavuk kaç kalori, Kırmızı et fiyatlarının çok yüksek olması nedeniyle tüketimi oldukça artan tavuk eti protein bakımından oldukça zengindir. Saçlar...
Devamını Oku

Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır

Yumurta kaç dakikada haşlanır, yumurta mükemmel tadıyla küçük büyük herkesin beğenerek tükettiği sağlıklı bir besin kaynağıdır. Daha çok kahvaltılarda v...
Devamını Oku

Kabak Haşlama

Kabak haşlama, sarı çiçekler açan ve sürüngen bir sebze olan kabak sağlık açısından çok faydalı ve besleyici bir bitkidir. B1, C vitaminleri, protein, n...
Devamını Oku

Kereviz Haşlama

Kereviz haşlama, kereviz hoş bir aroma ve tada sahiptir. Lif bakımından düşük bir sebze olduğu için özellikle diyetlerde kullanılan vazgeçilmez bir besi...
Devamını Oku

Mısır Haşlama Süresi

Mısır haşlama süresi, mısır seven kişilerin merak ettiği sorular arasında yer almaktadır. Mısır alınırken ve pişirilirken dikkat edilmesi gereken duruml...
Devamını Oku

Enginar Haşlama

Enginar haşlama, enginar sağlıklı bir besin maddesi olarak çok eski yıllardan günümüze kadar yetiştirilen bir bitkidir. Mevsiminde enginar pazar ve mark...
Devamını Oku

Haşlanmış Patates Kaç Kalori?

Haşlanmış patates kaç kalori, patates günlük hayatta en çok tüketilen besin maddelerinden biridir. Orta büyüklükte haşlanmış 1 adet patates yaklaşık 70 ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kabak Haşlama
Kereviz Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Enginar Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori?
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024