Nohut Haşlama

Nohut haşlama, nohut yemeklerde ana malzeme olarak kullanıldığı gibi, yemeklerin içinde katkı maddesi olarak da değerlendirilebilir. Yemek olarak yapıldığında, yöresel olarak etli ve etsiz çeşitleri bulunur. Nohutlun kullanıldığı yemekler ekmek, börek, işkembe, çorba, bulgur pilavı, salata, bamya, humus, yahni, falafel, ezme gibi türler yer alır.
Nohudun yemeklerde kullanılması için, mutlak ön işlemden geçirilmesi ve haşlanması gerekir.

Eğer nohut haşlama belirli ölçülerde ve kurallara uygun olarak yapılırsa hem daha iyi pişmiş olur hem de daha lezzetli bir yemek elde edilebilir. İsteyenler nohudu bu şekilde haşlayarak, daha sonra kullanmak üzere buzdolabında dondurucu bölümünde saklayabilir. Bu şekilde pilavlara ve diğer yemeklere katkı olarak kullanılabilir, direkt olarak yemeği hazırlanabilir. Böylece zamandan tasarruf edilmiş olur. Nohut haşlama için iri boy olan nohudu tercih etmenizi tavsiye ederiz. Şimdi birlikte nohutları haşlamaya başlayalım.

Nohut haşlama için gerekli malzemeler

  • 2 su bardağı iri nohut
  • Yeterince su

Nohut haşlama nasıl yapılır?


Nohutları haşlamadan önce onları kabarmaları için ıslatmamız gerekiyor. Bunun için uygun bir tencereye ya da kabın içine nohutları koyalım. Bunun içine nohutları 3-4 parmak geçecek kadar soğuk su ilave edelim. Mümkünse bunun bir gece önceden yapılması gerekir. Çünkü en az 7-8 saat kadar nohutların suda beklemesi gerekiyor.

Nohutları geceden ıslattınız. Şimdi nohutların suyunu süzün ve iyice yıkayın. Nohutların hacmi irileşmiş olacaktır. Bunları haşlama yapacağınız bir tencerenin içine koyun. Nohutların üzerini 3 parmak kadar geçecek su ilave edin. Bunu ocağın üzerinde yüksek ısıda kaynatmaya başlayın. Su kaynadıktan sonra, tencerenin kapağını örterek, ocağın altını iyice kısın. Bu şekilde nohutların 1 saat kadar kaynatılması gerekir. Daha sonra nohutları süzün ve dilediğiniz yemeğin yapımında kullanın. Dilerseniz buzdolabı poşetlerine koyarak, dondurucuda bekletebilirsiniz. Nohut haşlama için, dilerseniz geceden ıslattığınız nohutları düdüklü tencerenin içinde pişirebilirsiniz. Bu şekilde daha kısa sürede nohutları pişirebilirsiniz. En az yarı yarıya süreden tasarruf etmiş olursunuz.

Afiyet olsun.
22.01.2024 01:29:54
Nohut Haşlama ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Nohut Haşlama Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Nohut Haşlama"
Merhaba ben de nohutlu pilav yapmak amacı ile nohut haşlayacağım. Peki nohut haşlama işlemi öncesinde herhangi bir şekidle gazını alma gibi bir işlem var mıdır yoksa nohutu direk haşlamamız mı gerekiyor?
Çitra . 02.11.2018 20:48:32

Haşlanmış Tavuk Kalori

Haşlanmış tavuk kalori, tavuk çoğu diyet listesinde baş tacı yapılmış bir besindir. Özellikle haşlanmış tavuk diyet menülerinde sıkça yer alır. Haşlama ...
Devamını Oku

Gerdan Haşlama

Gerdan Haşlama, Gerdan vücudun çeneyle göğüs arasında kalan boynun ön bölüme denir. Büyükbaş hayvanlarda omuzdaki kas kütleleriyle boynun devamı olan kas küt...
Devamını Oku

Terbiyeli Et Haşlama

Terbiyeli Et Haşlama, beslenmemizde önemli bir yere sahip olan temel gıdamız olan et, mutfaklarımızda çok yönlü tatlar oluşmasını sağlar. Doğrudan yemeği de ...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır

Kuru fasulye kaç dakikada haşlanır, kuru fasulye yemeği yapmak isteyen ve bu yemeği seven kişiler tarafından oldukça önemli ve merak edilen sorular aras...
Devamını Oku

Sebzeli Et Haşlama

Sebzeli Et Haşlama, et dendiği zaman akla ilk gelen et yemeği çeşitlerinden bir tanesi de sebzeli et haşlama yemeğidir. Et haşlandıktan sonra üzerine ilave e...
Devamını Oku

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır

Tavuk kaç dakikada haşlanır, Derin dondurucudan donmuş bir şekilde çıkartılmış kümes hayvanları tavuk, piliç ve benzerleri doğrudan haşlanmaz. Düdüklü tencer...
Devamını Oku

Patlıcan Haşlama

Patlıcan Haşlama, Patlıcan, patlıcanın ilk olarak M. Ö 5 yy'da Hindistan'da yetiştirilmiştir. Bu tarihten sonra Afrika sonra Doğu Akdeniz ve Avrupa'da tohumu...
Devamını Oku

Haşlanmış Yumurtanın Faydaları

Haşlanmış yumurtanın faydaları, zengin bir protein kaynağı olan yumurtanın içinde folik asit, demir, çinko ve fosfor bulunur. Yumurta vücudun temel ihtiyacı ...
Devamını Oku

Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı

Haşlanmış yumurta kilo aldırır mı, haşlanmış yumurtanın en önemli özelliklerinden biri tok tutmasıdır. 2 tane haşlanmış yumurta yaklaşık 150 kalori içer...
Devamını Oku

Patatesli Tavuk Haşlama

Patatesli tavuk haşlama, sağlıklı olduğu kadar lezzet bakımından da oldukça güzel bir tariftir. Patatesli tavuk haşlama yemeğinin içerisine arzuya göre arpac...
Devamını Oku

Tavuk Nasıl Haşlanır

Tavuk nasıl haşlanır, tavuk haşlama yapılırken karar verilmesi gereken şey şudur ki, haşlamayı tavuk etinin flatosundan mu pirzolasından mı ya da but veya ka...
Devamını Oku

Tavuk Haşlama Kaç Kalori?

Tavuk haşlama kaç kalori, tavuk eti hem diyet menülerinde hem de temel besin kaynaklarında önemli bir yer tutmaktadır. Besleyici özelliği nedeniyle geli...
Devamını Oku

Patates Haşlama Süresi

Patates haşlama süresi, patatesin büyüklüğüne ve patatesin nerede kullanılacağına bağlı olarak değişir. Patates mutfaklarda önemli bir yer tutmaktadır. ...
Devamını Oku

Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori?

Haşlanmış tavuk kaç kalori, Kırmızı et fiyatlarının çok yüksek olması nedeniyle tüketimi oldukça artan tavuk eti protein bakımından oldukça zengindir. Saçlar...
Devamını Oku

Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır

Yumurta kaç dakikada haşlanır, yumurta mükemmel tadıyla küçük büyük herkesin beğenerek tükettiği sağlıklı bir besin kaynağıdır. Daha çok kahvaltılarda v...
Devamını Oku

Kabak Haşlama

Kabak haşlama, sarı çiçekler açan ve sürüngen bir sebze olan kabak sağlık açısından çok faydalı ve besleyici bir bitkidir. B1, C vitaminleri, protein, n...
Devamını Oku

Kereviz Haşlama

Kereviz haşlama, kereviz hoş bir aroma ve tada sahiptir. Lif bakımından düşük bir sebze olduğu için özellikle diyetlerde kullanılan vazgeçilmez bir besi...
Devamını Oku

Mısır Haşlama Süresi

Mısır haşlama süresi, mısır seven kişilerin merak ettiği sorular arasında yer almaktadır. Mısır alınırken ve pişirilirken dikkat edilmesi gereken duruml...
Devamını Oku

Enginar Haşlama

Enginar haşlama, enginar sağlıklı bir besin maddesi olarak çok eski yıllardan günümüze kadar yetiştirilen bir bitkidir. Mevsiminde enginar pazar ve mark...
Devamını Oku

Haşlanmış Patates Kaç Kalori?

Haşlanmış patates kaç kalori, patates günlük hayatta en çok tüketilen besin maddelerinden biridir. Orta büyüklükte haşlanmış 1 adet patates yaklaşık 70 ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kabak Haşlama
Kereviz Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Enginar Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori?
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024