Makarna Haşlama

Makarna haşlama, makarna yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Her insanın damak tadı farklıdır. Makarna yapmaya karar verirken ilk önce hangi makarna türü servis edilecekse, o makarna seçilmelidir. Makarna seçildikten sonra sade mi, salça soslu mu, domates soslu mu ya da peynirli mi yapılacağına karar verilmeli. Karar verildikten sonra makarna haşlama başlayabilir.
Bütün hazırlıklar tamamlanmalı. Makarna, tencere, su, yağ, salça ve baharatlar hazır hale getirilmeli. Hazır olunca malzemeler, makarna haşlanmaya başlanmalı.

Makarna seçme ve makarnanın nasıl yapılacağı kararı verildikten sonra, bir tencere içerisine bir miktar su konulmalı. Suyun ocakta kaynaması için hazırlanan ocağın üzerinde kaynamaya bırakılmalı. Su kaynayana kadar yapılacak olan makarna hazırlanmalı. Makarnayı hazırlarken isteyen suda yıkayıp süzgeçten geçirmeli daha sonra ocakta kaynayan suya bırakmalı. Yıkamak istemeyen de suyun kaynamasını bekledikten sonra makarnayı kaynayan su ile buluşturmalı. Makarna suya konmadan 4-5 damla sıvı yağ ile hafif tuz atılmalı. Yağ ve tuzun konma sebebi ise tencerede haşlanan makarnanın hamur haline gelmemesi ve birbirine yapışmadan diri durmasıdır. Su kaynamaya başlayınca makarna suya aktarılmalı ve kaynayan suyun içerisindeki makarnanın kıvama gelmesi beklenilmeli.

Yaklaşık 15-20 dakika kadar kaynayan suyun içerisindeki makarna kıvama gelmiş olur. Makarnanın kıvama gelip gelmediği, içerisinden çıkartılan makarnanın haşlanıp haşlanmadığı kontrol edilmeli.
Eğer makarna tam anlamıyla haşlanmış ise diğer işlemlere geçilmeli. Eğer hazır değilse hazır olana kadar beklenilmeli. Daha sonra haşlanmış makarna süzülmek için ocaktan alınmalı. Süzgeç hazırlanmalı ve hazırlanan süzgeçten özenle süzülmeli makarna. Makarnayı iyice süzdükten sonra yukarıda belirtildiği üzere sade, salça soslu, domates soslu ya da peynirli. Gibi olacaksa ona karar verilmeli. Çünkü soslu yapılacaksa, makarnanın sosu hazırlanmalı. Salça soslu yapacak olursak makarnayı, tencereye damak tadına göre margarin, tereyağı, ay çiçek yağı veya zeytinyağı tencereye konulmalı. Hafif kızarmaya başlayınca yağ, salçası konulmalı. Tabi ki yağı çok kızartmadan ve ocak ateşini fazla açmadan bu işlemler yapılmalı. Kısık ateşte salçayla birlikte baharatları konmalı. Onları birbiriyle iyice harman etmeli. Sosu hazır olan makarna, süzgeçten alınarak sosun içine aktarılmalı. Dibi tutmasın diye kısık ateşte hazırlanan sos, makarnayla iyice karıştırılmalı.

Karıştırıldıktan sonra ocaktan alınmalı makarna. Hafif soğuması için bekletilmeli. Daha sonra servis edilmek için gereği kadar servis tabağına konmalı. Bundan sonraki aşama sizin el maharetinizle alakalı; çünkü tabağı siz süslemeli ve kendi el becerilerinizi ev halkına ya da gelen misafirlerinize sunmalısınız. Hazır olan makarna artık sunuma hazır.

Afiyet olsun.
21.01.2024 12:21:57
Makarna Haşlama ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Makarna Haşlama Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Makarna Haşlama"
Merhaba, üniversiteye yeni başladım ve bir kaç arkadaşımla ev tuttuk, fakat pratik olarak makarna yapmak istiyoruz ama nasıl haşlandığını bilmiyoruz, acaba kaç dk suda kalması lazım ve suyun içine tuz yağ vesaire koymamız lazım mı?
sarp . 25.10.2018 14:01:50

Haşlanmış Tavuk Kalori

Haşlanmış tavuk kalori, tavuk çoğu diyet listesinde baş tacı yapılmış bir besindir. Özellikle haşlanmış tavuk diyet menülerinde sıkça yer alır. Haşlama ...
Devamını Oku

Gerdan Haşlama

Gerdan Haşlama, Gerdan vücudun çeneyle göğüs arasında kalan boynun ön bölüme denir. Büyükbaş hayvanlarda omuzdaki kas kütleleriyle boynun devamı olan kas küt...
Devamını Oku

Terbiyeli Et Haşlama

Terbiyeli Et Haşlama, beslenmemizde önemli bir yere sahip olan temel gıdamız olan et, mutfaklarımızda çok yönlü tatlar oluşmasını sağlar. Doğrudan yemeği de ...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır

Kuru fasulye kaç dakikada haşlanır, kuru fasulye yemeği yapmak isteyen ve bu yemeği seven kişiler tarafından oldukça önemli ve merak edilen sorular aras...
Devamını Oku

Sebzeli Et Haşlama

Sebzeli Et Haşlama, et dendiği zaman akla ilk gelen et yemeği çeşitlerinden bir tanesi de sebzeli et haşlama yemeğidir. Et haşlandıktan sonra üzerine ilave e...
Devamını Oku

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır

Tavuk kaç dakikada haşlanır, Derin dondurucudan donmuş bir şekilde çıkartılmış kümes hayvanları tavuk, piliç ve benzerleri doğrudan haşlanmaz. Düdüklü tencer...
Devamını Oku

Patlıcan Haşlama

Patlıcan Haşlama, Patlıcan, patlıcanın ilk olarak M. Ö 5 yy'da Hindistan'da yetiştirilmiştir. Bu tarihten sonra Afrika sonra Doğu Akdeniz ve Avrupa'da tohumu...
Devamını Oku

Haşlanmış Yumurtanın Faydaları

Haşlanmış yumurtanın faydaları, zengin bir protein kaynağı olan yumurtanın içinde folik asit, demir, çinko ve fosfor bulunur. Yumurta vücudun temel ihtiyacı ...
Devamını Oku

Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı

Haşlanmış yumurta kilo aldırır mı, haşlanmış yumurtanın en önemli özelliklerinden biri tok tutmasıdır. 2 tane haşlanmış yumurta yaklaşık 150 kalori içer...
Devamını Oku

Patatesli Tavuk Haşlama

Patatesli tavuk haşlama, sağlıklı olduğu kadar lezzet bakımından da oldukça güzel bir tariftir. Patatesli tavuk haşlama yemeğinin içerisine arzuya göre arpac...
Devamını Oku

Tavuk Nasıl Haşlanır

Tavuk nasıl haşlanır, tavuk haşlama yapılırken karar verilmesi gereken şey şudur ki, haşlamayı tavuk etinin flatosundan mu pirzolasından mı ya da but veya ka...
Devamını Oku

Tavuk Haşlama Kaç Kalori?

Tavuk haşlama kaç kalori, tavuk eti hem diyet menülerinde hem de temel besin kaynaklarında önemli bir yer tutmaktadır. Besleyici özelliği nedeniyle geli...
Devamını Oku

Patates Haşlama Süresi

Patates haşlama süresi, patatesin büyüklüğüne ve patatesin nerede kullanılacağına bağlı olarak değişir. Patates mutfaklarda önemli bir yer tutmaktadır. ...
Devamını Oku

Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori?

Haşlanmış tavuk kaç kalori, Kırmızı et fiyatlarının çok yüksek olması nedeniyle tüketimi oldukça artan tavuk eti protein bakımından oldukça zengindir. Saçlar...
Devamını Oku

Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır

Yumurta kaç dakikada haşlanır, yumurta mükemmel tadıyla küçük büyük herkesin beğenerek tükettiği sağlıklı bir besin kaynağıdır. Daha çok kahvaltılarda v...
Devamını Oku

Kabak Haşlama

Kabak haşlama, sarı çiçekler açan ve sürüngen bir sebze olan kabak sağlık açısından çok faydalı ve besleyici bir bitkidir. B1, C vitaminleri, protein, n...
Devamını Oku

Kereviz Haşlama

Kereviz haşlama, kereviz hoş bir aroma ve tada sahiptir. Lif bakımından düşük bir sebze olduğu için özellikle diyetlerde kullanılan vazgeçilmez bir besi...
Devamını Oku

Mısır Haşlama Süresi

Mısır haşlama süresi, mısır seven kişilerin merak ettiği sorular arasında yer almaktadır. Mısır alınırken ve pişirilirken dikkat edilmesi gereken duruml...
Devamını Oku

Enginar Haşlama

Enginar haşlama, enginar sağlıklı bir besin maddesi olarak çok eski yıllardan günümüze kadar yetiştirilen bir bitkidir. Mevsiminde enginar pazar ve mark...
Devamını Oku

Haşlanmış Patates Kaç Kalori?

Haşlanmış patates kaç kalori, patates günlük hayatta en çok tüketilen besin maddelerinden biridir. Orta büyüklükte haşlanmış 1 adet patates yaklaşık 70 ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kabak Haşlama
Kereviz Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Enginar Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori?
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024