Bir tencereye kemikli kuzu etini, kabuğu kazınmış havuçları, soyulmuş ve yarım ay şeklinde kesilmiş kerevizi, soğanı ve suyu ilave edelim. Yarım çorba kaşığı tuzu da (İsteğinize bağlı olarak artırabilir veya azaltabilirsiniz) ekleyerek tencereyi ateşe kayalım. Tencerede ısınmaya başlayan suyun üzerinde biriken köpükleri bir delikli kepçe ile alalım. Tencereyi orta kuvvette ateşte 2 saat kadar haşlanmaya bırakıyoruz. Yaklaşık 2 saat sonra tencereye kabukları soyulmuş ve yarım parmak kalınlığında yarım daire kesilmiş sarı patatesleri ilave edelim. Tencerenin kapağını kapatıp etler pişene kadar haşlamaya devem ediyoruz.
Yaklaşık yarım saat veya 45 dk. Daha haşlanmalıdır. Üzerine limon suyu ve karabiber ekleyerek sıcak servis edebiliriz.
Afiyet olsun.