Kuzu Eti Haşlama

Kuzu Eti Haşlama, Türk milleti kendi tarihi gibi kendine özgü en eski ve köklü mutfağını renkli kişiliğiyle yoğurmuş ve Türk mutfağının farkını ortaya koymuştur. Türk mutfağında önemle yer tutan et yemekleri besin ve protein değerlerine göre hazırlanması, pişirilmesi ve saklanması protein değerinin ve lezzetinin korunmasına yardımcı olur. Kalori değeri yüksek bir besindir.
Özel günler ve kurban bayramlarında ayrılan kuzu etleri de lezzetli tariflerle sofralarımızın vazgeçilmezlerinden oldu. Kuzu eti haşlama hem lezzetiyle hem de besin değeriyle sofralarımızı süslemektedir.

Kuzu Eti Haşlama Malzemeleri

  • 2 Kilo kuzu eti
  • 3 orta boy havuç
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1/2 limon

Terbiyesi için

  • 1 yumurta sarısının tamamı
  • 3 adet defne yaprağı
  • Karabiber
  • Tuz
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • Süslemek için 4-5 dal maydanoz (Kıyılmış)
Kuzu Eti Haşlamanın Püf Noktası: Kuzu etini seçerken hassasiyet göstermemiz gereken birkaç önemli husus vardır. Bunlar, kuzu etinin iyi haşlamalık bölgeleri olan but, kol, ön kol, incik ya da gerdan eti olmalıdır. Kuzu eti haşlama için önceden etin yıkanması ve haşlamaya hazır hale getirilmesi gerekir.

Kuzu Eti Haşlama Nasıl Yapılır?


Kuzu eti haşlama için öncelikle derin bir tencerenin içine kuzu etlerini koyunuz. Daha sonra tencerenin içindeki etlerin üzerini yaklaşık 2-3 parmak geçecek şekilde su konmalıdır.
Tencerenin içine bir adet orta boy soğanı bütün olarak ilave ediniz. Soğan ilave ettikten sonra yaklaşık olarak 15 dakika orta ateşte kaynayıncaya kadar pişiriniz. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte bir buçuk saat pişirmeye bırakınız. Pişen Kuzu etinin içine maydanoz saplarını, defne yaprağını, tane karabiberleri ve küp doğranmış havuçları, ilave edip yaklaşık 7-8 dakika daha pişiriniz. Daha sonra küp doğranmış patatesleri de ekleyerek birkaç dakika daha pişiriniz. Bir adet yumurta sarısını bir yemek kaşığı kadar olan miktarını bir cam kabın içine alınız. İçine limon sıktıktan sonra zerdeçal ilavesi yaparak iyice çırpınız. Böylece kuzu eti haşlamanın terbiyesini de hazırlamış olduk. Daha sonra tencerede pişen kuzu eti haşlamanın içinden maydanoz saplarını, defne yapraklarını ve soğanları alınız. Hazırlanmış olan terbiye sosunu yavaş yavaş kuzu eti haşlamanın içine ilave ediniz. Üzerine tuz ilave edip bir taşım daha kaynatınız. Pişmiş olan kuzu eti haşlamayı servis tabağına alınız. Servis tabağına aldığınız kuzu eti haşlamayı maydanozlar ile süsleyiniz. Kuzu eti haşlama servise hazırdır.

Afiyet Olsun.
19.01.2024 00:46:11
Kuzu Eti Haşlama ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kuzu Eti Haşlama Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kuzu Eti Haşlama"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Haşlanmış Tavuk Kalori

Haşlanmış tavuk kalori, tavuk çoğu diyet listesinde baş tacı yapılmış bir besindir. Özellikle haşlanmış tavuk diyet menülerinde sıkça yer alır. Haşlama ...
Devamını Oku

Gerdan Haşlama

Gerdan Haşlama, Gerdan vücudun çeneyle göğüs arasında kalan boynun ön bölüme denir. Büyükbaş hayvanlarda omuzdaki kas kütleleriyle boynun devamı olan kas küt...
Devamını Oku

Terbiyeli Et Haşlama

Terbiyeli Et Haşlama, beslenmemizde önemli bir yere sahip olan temel gıdamız olan et, mutfaklarımızda çok yönlü tatlar oluşmasını sağlar. Doğrudan yemeği de ...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır

Kuru fasulye kaç dakikada haşlanır, kuru fasulye yemeği yapmak isteyen ve bu yemeği seven kişiler tarafından oldukça önemli ve merak edilen sorular aras...
Devamını Oku

Sebzeli Et Haşlama

Sebzeli Et Haşlama, et dendiği zaman akla ilk gelen et yemeği çeşitlerinden bir tanesi de sebzeli et haşlama yemeğidir. Et haşlandıktan sonra üzerine ilave e...
Devamını Oku

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır

Tavuk kaç dakikada haşlanır, Derin dondurucudan donmuş bir şekilde çıkartılmış kümes hayvanları tavuk, piliç ve benzerleri doğrudan haşlanmaz. Düdüklü tencer...
Devamını Oku

Patlıcan Haşlama

Patlıcan Haşlama, Patlıcan, patlıcanın ilk olarak M. Ö 5 yy'da Hindistan'da yetiştirilmiştir. Bu tarihten sonra Afrika sonra Doğu Akdeniz ve Avrupa'da tohumu...
Devamını Oku

Haşlanmış Yumurtanın Faydaları

Haşlanmış yumurtanın faydaları, zengin bir protein kaynağı olan yumurtanın içinde folik asit, demir, çinko ve fosfor bulunur. Yumurta vücudun temel ihtiyacı ...
Devamını Oku

Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı

Haşlanmış yumurta kilo aldırır mı, haşlanmış yumurtanın en önemli özelliklerinden biri tok tutmasıdır. 2 tane haşlanmış yumurta yaklaşık 150 kalori içer...
Devamını Oku

Patatesli Tavuk Haşlama

Patatesli tavuk haşlama, sağlıklı olduğu kadar lezzet bakımından da oldukça güzel bir tariftir. Patatesli tavuk haşlama yemeğinin içerisine arzuya göre arpac...
Devamını Oku

Tavuk Nasıl Haşlanır

Tavuk nasıl haşlanır, tavuk haşlama yapılırken karar verilmesi gereken şey şudur ki, haşlamayı tavuk etinin flatosundan mu pirzolasından mı ya da but veya ka...
Devamını Oku

Tavuk Haşlama Kaç Kalori?

Tavuk haşlama kaç kalori, tavuk eti hem diyet menülerinde hem de temel besin kaynaklarında önemli bir yer tutmaktadır. Besleyici özelliği nedeniyle geli...
Devamını Oku

Patates Haşlama Süresi

Patates haşlama süresi, patatesin büyüklüğüne ve patatesin nerede kullanılacağına bağlı olarak değişir. Patates mutfaklarda önemli bir yer tutmaktadır. ...
Devamını Oku

Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori?

Haşlanmış tavuk kaç kalori, Kırmızı et fiyatlarının çok yüksek olması nedeniyle tüketimi oldukça artan tavuk eti protein bakımından oldukça zengindir. Saçlar...
Devamını Oku

Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır

Yumurta kaç dakikada haşlanır, yumurta mükemmel tadıyla küçük büyük herkesin beğenerek tükettiği sağlıklı bir besin kaynağıdır. Daha çok kahvaltılarda v...
Devamını Oku

Kabak Haşlama

Kabak haşlama, sarı çiçekler açan ve sürüngen bir sebze olan kabak sağlık açısından çok faydalı ve besleyici bir bitkidir. B1, C vitaminleri, protein, n...
Devamını Oku

Kereviz Haşlama

Kereviz haşlama, kereviz hoş bir aroma ve tada sahiptir. Lif bakımından düşük bir sebze olduğu için özellikle diyetlerde kullanılan vazgeçilmez bir besi...
Devamını Oku

Mısır Haşlama Süresi

Mısır haşlama süresi, mısır seven kişilerin merak ettiği sorular arasında yer almaktadır. Mısır alınırken ve pişirilirken dikkat edilmesi gereken duruml...
Devamını Oku

Enginar Haşlama

Enginar haşlama, enginar sağlıklı bir besin maddesi olarak çok eski yıllardan günümüze kadar yetiştirilen bir bitkidir. Mevsiminde enginar pazar ve mark...
Devamını Oku

Haşlanmış Patates Kaç Kalori?

Haşlanmış patates kaç kalori, patates günlük hayatta en çok tüketilen besin maddelerinden biridir. Orta büyüklükte haşlanmış 1 adet patates yaklaşık 70 ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kabak Haşlama
Kereviz Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Enginar Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori?
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024