- 1 yumurta sarısının tamamı
- 3 adet defne yaprağı
- Karabiber
- Tuz
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- Süslemek için 4-5 dal maydanoz (Kıyılmış)
Kuzu Eti Haşlamanın Püf Noktası: Kuzu etini seçerken hassasiyet göstermemiz gereken birkaç önemli husus vardır. Bunlar, kuzu etinin iyi haşlamalık bölgeleri olan but, kol, ön kol, incik ya da gerdan eti olmalıdır. Kuzu eti haşlama için önceden etin yıkanması ve haşlamaya hazır hale getirilmesi gerekir.
Kuzu Eti Haşlama Nasıl Yapılır?
Kuzu eti haşlama için öncelikle derin bir tencerenin içine kuzu etlerini koyunuz. Daha sonra tencerenin içindeki etlerin üzerini yaklaşık 2-3 parmak geçecek şekilde su konmalıdır.
Tencerenin içine bir adet orta boy soğanı bütün olarak ilave ediniz. Soğan ilave ettikten sonra yaklaşık olarak 15 dakika orta ateşte kaynayıncaya kadar pişiriniz. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte bir buçuk saat pişirmeye bırakınız. Pişen Kuzu etinin içine maydanoz saplarını, defne yaprağını, tane karabiberleri ve küp doğranmış havuçları, ilave edip yaklaşık 7-8 dakika daha pişiriniz. Daha sonra küp doğranmış patatesleri de ekleyerek birkaç dakika daha pişiriniz. Bir adet yumurta sarısını bir yemek kaşığı kadar olan miktarını bir cam kabın içine alınız. İçine limon sıktıktan sonra zerdeçal ilavesi yaparak iyice çırpınız. Böylece kuzu eti haşlamanın terbiyesini de hazırlamış olduk. Daha sonra tencerede pişen kuzu eti haşlamanın içinden maydanoz saplarını, defne yapraklarını ve soğanları alınız. Hazırlanmış olan terbiye sosunu yavaş yavaş kuzu eti haşlamanın içine ilave ediniz. Üzerine tuz ilave edip bir taşım daha kaynatınız. Pişmiş olan kuzu eti haşlamayı servis tabağına alınız. Servis tabağına aldığınız kuzu eti haşlamayı maydanozlar ile süsleyiniz. Kuzu eti haşlama servise hazırdır.
Afiyet Olsun.