Kuzu Et Haşlama

Kuzu et haşlama, özellikle soğuk kış günlerinde et suyu çorbaları ile direncinizi artırabilir ve bağışıklık sisteminizin korunmasına yardımcı olabilirsiniz. Çocuklarınızın kas ve kemik gelişimi için de et suyu içeren çorba ve yemekleri masanızdan eksik etmemeniz çok önemlidir. Kuzu et haşlama ve yanında beyaz bir pilavla muhteşem bir akşam yemeği menüsü oluşturabilirsiniz.
Hem protein hem de sebze ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz basit lezzetli ve pratik bir tarif. Hem de çok sağlıklı. Et ile kemiğin içindeki ilik suyundan da faydalanmış olacaksınız. Kuzu etinden haşlama yapacaksanız kuzu etinde seçmeniz gereken yerler ön kol, incik ya da gerdan olmalıdır.

Kuzu et haşlama için gereken malzemeler

  • 1 adet kuzu ön kol
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet orta boy patates
  • 6 adet arpacık soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 2 adet kereviz sapı

Terbiyesi için

  • 1 adet orta boy yumurta sarısı
  • 7-8 adet tane karabiber
  • 2 adet defne yaprağı
  • Yarım çay kaşığı toz zerdeçal
  • Yeterince tuz
  • Yarım adet sıkılmış limon suyu

Kuzu Et Haşlama Nasıl Yapılır?


Kuzu etini haşlamaya almadan önce kirli suyundan ve varsa kanlı bölgelerinden yıkamak sureti ile iyice arındıralım. Eti haşlamak için büyük ve derin bir tencereye alalım ve etin üzerini kaplayacak şekilde soğuk su ilave edelim. Arpacık soğanları ve sarımsakları ayıkladıktan sonra onları da tencereye alalım.
Kaynama aşamasına gelene kadar harlı ateşte daha sonra kısık ateşe alarak pişirme işlemini yapalım. Bu aşamada etiniz sakın tuz ilave etmeyin tuz etin sertleşmesini ve geç pişmesini sağlar. Et pişip yumuşayınca jülyen doğranmış havuçları, kereviz yapraklarını, defne yapraklarını ve tane karabiberleri ekleyerek aşağı yukarı ilave ettiğimiz malzemelerle birlikte 15 dakika daha kısık ateşte kaynatmaya devam edelim. Bu süre dolduktan sonra içinden kereviz yapraklarını, defne yapraklarını, arpacık soğanları ve tane karabiberleri bir kepçe yardımı ile çıkaralım. Sadece havuçlar kalsın ve kaynamakta olan karışıma patatesleri de ekleyerek patatesler yumuşayana kadar kaynatalım. Patatesler çabuk pişip ezileceğinden dağılmamalarına dikkat ederek sık sık kontrol edelim.

Terbiye için limon suyu, yumurta sarısı ve toz zerdeçalı iyice çırparak karışım haline getirelim. Kaynamakta olan kuzu etinin suyundan bir miktar koyarak temperleme işlemi ile sosu alıştıralım. Eğer direk olarak kaynayan et suyuna ilave edersek yumurtalar sıcaklıkla bir anda pişeceğinden top top görünür. Bu da hoş bir görüntü oluşturma. Azar azar terbiyeyi et suyuna ilave edip bir taşım daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatalım. Bu aşamada yemeğinizin tuzunu damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Çukur bir servis tabağına aldığımız kuzu eti haşlamamızın üzerini kıyılmış maydanoz tutamları ile süsleyerek servis edebiliriz.

20.01.2024 18:43:19
Kuzu Et Haşlama ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kuzu Et Haşlama Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kuzu Et Haşlama"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Haşlanmış Tavuk Kalori

Haşlanmış tavuk kalori, tavuk çoğu diyet listesinde baş tacı yapılmış bir besindir. Özellikle haşlanmış tavuk diyet menülerinde sıkça yer alır. Haşlama ...
Devamını Oku

Gerdan Haşlama

Gerdan Haşlama, Gerdan vücudun çeneyle göğüs arasında kalan boynun ön bölüme denir. Büyükbaş hayvanlarda omuzdaki kas kütleleriyle boynun devamı olan kas küt...
Devamını Oku

Terbiyeli Et Haşlama

Terbiyeli Et Haşlama, beslenmemizde önemli bir yere sahip olan temel gıdamız olan et, mutfaklarımızda çok yönlü tatlar oluşmasını sağlar. Doğrudan yemeği de ...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır

Kuru fasulye kaç dakikada haşlanır, kuru fasulye yemeği yapmak isteyen ve bu yemeği seven kişiler tarafından oldukça önemli ve merak edilen sorular aras...
Devamını Oku

Sebzeli Et Haşlama

Sebzeli Et Haşlama, et dendiği zaman akla ilk gelen et yemeği çeşitlerinden bir tanesi de sebzeli et haşlama yemeğidir. Et haşlandıktan sonra üzerine ilave e...
Devamını Oku

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır

Tavuk kaç dakikada haşlanır, Derin dondurucudan donmuş bir şekilde çıkartılmış kümes hayvanları tavuk, piliç ve benzerleri doğrudan haşlanmaz. Düdüklü tencer...
Devamını Oku

Patlıcan Haşlama

Patlıcan Haşlama, Patlıcan, patlıcanın ilk olarak M. Ö 5 yy'da Hindistan'da yetiştirilmiştir. Bu tarihten sonra Afrika sonra Doğu Akdeniz ve Avrupa'da tohumu...
Devamını Oku

Haşlanmış Yumurtanın Faydaları

Haşlanmış yumurtanın faydaları, zengin bir protein kaynağı olan yumurtanın içinde folik asit, demir, çinko ve fosfor bulunur. Yumurta vücudun temel ihtiyacı ...
Devamını Oku

Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı

Haşlanmış yumurta kilo aldırır mı, haşlanmış yumurtanın en önemli özelliklerinden biri tok tutmasıdır. 2 tane haşlanmış yumurta yaklaşık 150 kalori içer...
Devamını Oku

Patatesli Tavuk Haşlama

Patatesli tavuk haşlama, sağlıklı olduğu kadar lezzet bakımından da oldukça güzel bir tariftir. Patatesli tavuk haşlama yemeğinin içerisine arzuya göre arpac...
Devamını Oku

Tavuk Nasıl Haşlanır

Tavuk nasıl haşlanır, tavuk haşlama yapılırken karar verilmesi gereken şey şudur ki, haşlamayı tavuk etinin flatosundan mu pirzolasından mı ya da but veya ka...
Devamını Oku

Tavuk Haşlama Kaç Kalori?

Tavuk haşlama kaç kalori, tavuk eti hem diyet menülerinde hem de temel besin kaynaklarında önemli bir yer tutmaktadır. Besleyici özelliği nedeniyle geli...
Devamını Oku

Patates Haşlama Süresi

Patates haşlama süresi, patatesin büyüklüğüne ve patatesin nerede kullanılacağına bağlı olarak değişir. Patates mutfaklarda önemli bir yer tutmaktadır. ...
Devamını Oku

Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori?

Haşlanmış tavuk kaç kalori, Kırmızı et fiyatlarının çok yüksek olması nedeniyle tüketimi oldukça artan tavuk eti protein bakımından oldukça zengindir. Saçlar...
Devamını Oku

Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır

Yumurta kaç dakikada haşlanır, yumurta mükemmel tadıyla küçük büyük herkesin beğenerek tükettiği sağlıklı bir besin kaynağıdır. Daha çok kahvaltılarda v...
Devamını Oku

Kabak Haşlama

Kabak haşlama, sarı çiçekler açan ve sürüngen bir sebze olan kabak sağlık açısından çok faydalı ve besleyici bir bitkidir. B1, C vitaminleri, protein, n...
Devamını Oku

Kereviz Haşlama

Kereviz haşlama, kereviz hoş bir aroma ve tada sahiptir. Lif bakımından düşük bir sebze olduğu için özellikle diyetlerde kullanılan vazgeçilmez bir besi...
Devamını Oku

Mısır Haşlama Süresi

Mısır haşlama süresi, mısır seven kişilerin merak ettiği sorular arasında yer almaktadır. Mısır alınırken ve pişirilirken dikkat edilmesi gereken duruml...
Devamını Oku

Enginar Haşlama

Enginar haşlama, enginar sağlıklı bir besin maddesi olarak çok eski yıllardan günümüze kadar yetiştirilen bir bitkidir. Mevsiminde enginar pazar ve mark...
Devamını Oku

Haşlanmış Patates Kaç Kalori?

Haşlanmış patates kaç kalori, patates günlük hayatta en çok tüketilen besin maddelerinden biridir. Orta büyüklükte haşlanmış 1 adet patates yaklaşık 70 ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kabak Haşlama
Kereviz Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Enginar Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori?
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024