Derin bir kabın içerisine su doldurduktan sonra kuzu boyunlarını içerisine koyalım ve 10 dakika bekletelim. Kuzu boyunlarını dikkatli bir şekilde yıkadıktan sonra haşlama tenceresinin içerisine koyalım ve üzerine sıcak su ilave edelim. Kuzu boyunlarını tek başına 10 dakika boyunca kaynatalım. Sürenin sonunda tencereye arpacık soğan, patates, havuç, karabiber, pul biber ve sıvı yağı koyalım. Haşlamayı 40 dakika boyunca kısık ayarda hazırlanmış ocakta pişirelim. Sürenin sununda haşlamaya tuz ilave edelim. Tuz ilavesi et yemeklerinin tamamında en son yapılmalıdır, çünkü ilk başta ilave edilirse et geç pişer aynı zamanda sert olur.
Pişirme işleminin sonunda kuzu boynu haşlamasını servis tabağına alalım ve sunumunu yapalım.
Afiyet olsun.