Kuru Fasulye Haşlama

Kuru fasulye haşlama, kuru fasulye özellikle soğuk kış aylarının vazgeçilmez sıcak yemeklerinden biridir. Başka bir ilave olmadan da enfes bir yemek olduğu gibi kemikli ve kemiksiz et, sucuk veya pastırma ilavesiyle güzel et kokan bir kuru fasulyede pişirilebilir.

Kuru fasulye ıslatma


Kuru fasulye haşlamak oldukça basittir.
Dikkat edilmesi gereken birkaç nokta vardır. Kuru fasulye pişirilmeden bir gece önce de suda bekletilir. Fasulyeleri suda bekletmek için büyük ve derin bir kap kullanılmalıdır. Kuru fasulyeler suya koyulmadan önce iyice yıkanmalıdır. Islatılan kuru fasulyeler kaba koyulduktan sonra her yarım kilo için bir çay bardağı tuz eklenir. 1 tatlı kaşığı karbonat ekledikten sonra fasulyelerin üzerini 5 parmak sığacak kadar ılık su ilave edildikten sonra bekletilir. Bu bekletme esnasında suyun içine eklediğiniz karbonat kuru fasulyenin içindeki gazının arındırılmasına yardımcı olacak ve daha çabuk haşlanmasını sağlayacaktır. Eğer zamanınız varsa her 3 saatte bir suyu değiştirmeniz faydalı olur. Bu yöntem fasulyelerde bulunan tarımsal atıkların daha iyi temizlenmesini hem de fasulyenin daha güzel pişmesini sağlar. Eğer sürekli suyunu değiştirecek zamanınız yoksa iki saat sonra muhakkak ilk dökülen su yenilenmesi lazım.

Islatılan kuru fasulye haşlama nasıl olur?


En az bir gece önceden ıslatılan fasulyeleri süzüp bol su ile iyice yıkanmalıdır. Yıkanan ve süzülen fasulyeleri büyük ve derin bir tencerenin içerisine alıp üzerini biraz geçecek şekilde su katılır.
Su kaynadıktan sonra altını kısıp beş dakika kaynatılır. Altını kıstıktan sonra tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde otuz dakika kaynama suyu içerisinde bekletilmelidir. Pişirme esnasında suyun üzerinde oluşan köpüğün mutlaka temizlenmesi gerekir. Böylelikle fasulyenin gaz yapmaması için önlem alınmış olunur. Bu bekletme işlemi hem kuru fasulyelerin gaz yapmamasını önleyecek hem de daha iyi kabarmasına olanak sağlayacak.

Haşlanan kuru fasulyeler nasıl pişirilir


Pişirilen ve yumuşaması için bekletilen kuru fasulyeleri haşlamak için yeni bir su katılmasına gerek yoktur. Pişirme suyunun içerisinde haşlanabilir. Gerek varsa üzerine su katılabilir ya da suyun fazlası dökülür. Kuru fasulye pişirirken katacağınız yağı tencereye atıp eritilmelidir. Yemeklik küçük küçük doğradığınız kuru soğanları eriyen yağda pembeleşene kadar pişirilmelidir. Pişirilen soğanlara salçayı katıp iyice kavrulur. Daha sonra pişirme suyu ile kuru fasulyeleri ilave edip karabiber ve tuzunu da katıldıktan sonra otuz dakika kısık ateşte pişirilir. Ateşi kapatmadan önce fasulyelerin pişip pişmediğini mutlaka kontrol edilmelidir. Haşlanan kuru fasulye bir gece bekletildikten sonra daha güzel bir tat alacağı için imkânınız varsa buzdolabında 12 saat dinlendirilmelidir.
19.01.2024 17:43:54
Kuru Fasulye Haşlama ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kuru Fasulye Haşlama Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kuru Fasulye Haşlama"
Yarım kiloya bir çay bardağı tuz biraz fazla değil mi çay kaşığı olmasın o?
Behcet . 26.11.2021 12:38:56

Haşlanmış Tavuk Kalori

Haşlanmış tavuk kalori, tavuk çoğu diyet listesinde baş tacı yapılmış bir besindir. Özellikle haşlanmış tavuk diyet menülerinde sıkça yer alır. Haşlama ...
Devamını Oku

Gerdan Haşlama

Gerdan Haşlama, Gerdan vücudun çeneyle göğüs arasında kalan boynun ön bölüme denir. Büyükbaş hayvanlarda omuzdaki kas kütleleriyle boynun devamı olan kas küt...
Devamını Oku

Terbiyeli Et Haşlama

Terbiyeli Et Haşlama, beslenmemizde önemli bir yere sahip olan temel gıdamız olan et, mutfaklarımızda çok yönlü tatlar oluşmasını sağlar. Doğrudan yemeği de ...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır

Kuru fasulye kaç dakikada haşlanır, kuru fasulye yemeği yapmak isteyen ve bu yemeği seven kişiler tarafından oldukça önemli ve merak edilen sorular aras...
Devamını Oku

Sebzeli Et Haşlama

Sebzeli Et Haşlama, et dendiği zaman akla ilk gelen et yemeği çeşitlerinden bir tanesi de sebzeli et haşlama yemeğidir. Et haşlandıktan sonra üzerine ilave e...
Devamını Oku

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır

Tavuk kaç dakikada haşlanır, Derin dondurucudan donmuş bir şekilde çıkartılmış kümes hayvanları tavuk, piliç ve benzerleri doğrudan haşlanmaz. Düdüklü tencer...
Devamını Oku

Patlıcan Haşlama

Patlıcan Haşlama, Patlıcan, patlıcanın ilk olarak M. Ö 5 yy'da Hindistan'da yetiştirilmiştir. Bu tarihten sonra Afrika sonra Doğu Akdeniz ve Avrupa'da tohumu...
Devamını Oku

Haşlanmış Yumurtanın Faydaları

Haşlanmış yumurtanın faydaları, zengin bir protein kaynağı olan yumurtanın içinde folik asit, demir, çinko ve fosfor bulunur. Yumurta vücudun temel ihtiyacı ...
Devamını Oku

Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı

Haşlanmış yumurta kilo aldırır mı, haşlanmış yumurtanın en önemli özelliklerinden biri tok tutmasıdır. 2 tane haşlanmış yumurta yaklaşık 150 kalori içer...
Devamını Oku

Patatesli Tavuk Haşlama

Patatesli tavuk haşlama, sağlıklı olduğu kadar lezzet bakımından da oldukça güzel bir tariftir. Patatesli tavuk haşlama yemeğinin içerisine arzuya göre arpac...
Devamını Oku

Tavuk Nasıl Haşlanır

Tavuk nasıl haşlanır, tavuk haşlama yapılırken karar verilmesi gereken şey şudur ki, haşlamayı tavuk etinin flatosundan mu pirzolasından mı ya da but veya ka...
Devamını Oku

Tavuk Haşlama Kaç Kalori?

Tavuk haşlama kaç kalori, tavuk eti hem diyet menülerinde hem de temel besin kaynaklarında önemli bir yer tutmaktadır. Besleyici özelliği nedeniyle geli...
Devamını Oku

Patates Haşlama Süresi

Patates haşlama süresi, patatesin büyüklüğüne ve patatesin nerede kullanılacağına bağlı olarak değişir. Patates mutfaklarda önemli bir yer tutmaktadır. ...
Devamını Oku

Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori?

Haşlanmış tavuk kaç kalori, Kırmızı et fiyatlarının çok yüksek olması nedeniyle tüketimi oldukça artan tavuk eti protein bakımından oldukça zengindir. Saçlar...
Devamını Oku

Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır

Yumurta kaç dakikada haşlanır, yumurta mükemmel tadıyla küçük büyük herkesin beğenerek tükettiği sağlıklı bir besin kaynağıdır. Daha çok kahvaltılarda v...
Devamını Oku

Kabak Haşlama

Kabak haşlama, sarı çiçekler açan ve sürüngen bir sebze olan kabak sağlık açısından çok faydalı ve besleyici bir bitkidir. B1, C vitaminleri, protein, n...
Devamını Oku

Kereviz Haşlama

Kereviz haşlama, kereviz hoş bir aroma ve tada sahiptir. Lif bakımından düşük bir sebze olduğu için özellikle diyetlerde kullanılan vazgeçilmez bir besi...
Devamını Oku

Mısır Haşlama Süresi

Mısır haşlama süresi, mısır seven kişilerin merak ettiği sorular arasında yer almaktadır. Mısır alınırken ve pişirilirken dikkat edilmesi gereken duruml...
Devamını Oku

Enginar Haşlama

Enginar haşlama, enginar sağlıklı bir besin maddesi olarak çok eski yıllardan günümüze kadar yetiştirilen bir bitkidir. Mevsiminde enginar pazar ve mark...
Devamını Oku

Haşlanmış Patates Kaç Kalori?

Haşlanmış patates kaç kalori, patates günlük hayatta en çok tüketilen besin maddelerinden biridir. Orta büyüklükte haşlanmış 1 adet patates yaklaşık 70 ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kabak Haşlama
Kereviz Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Enginar Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori?
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024