Kestane Nasıl Haşlanır

Kestane nasıl haşlanır: Kestane haşlama kış mevsiminde kestane sevenkerin yaptığı bir pişirme yönteminden biridir. Bu şekilde ıslatıldıktan sonra fırında da pişirilebilir. Aynı şekilde mangalda veya ocakta da pişirmeniz mümkündür. Her biri birbirinden lezzetlidir ama haşlama kestane tadı bambaşka bir tatdır. Özellikle kestanenin kabuklarını soymayı sevmeyenler varsa haşlama mükemmel bir seçimdir.
Kestane başlanırken birkaç püf noktası vardır eğer bunlara uyulursa kabukları tamamen soyulan ve rengi olduğu gibi ortaya çıkan bembeyaz bir kestane ortaya çıkacaktır.

Kestane nasıl haşlanır gerekli olan malzemeler nelerdir?

  • 20 adet kestane
  • Bir miktar su

Kestane nasıl haşlanır nasıl yapılır?


Kestane nasıl haşlanır diyecek olursanız bir püf noktası vardır. Kestaneyi haşlamadan önce sakın yıkamayın. Çünkü piştikten sonra kolayca soyulmaları için bunu yapmanız gerekli. Yıkama sırasında içine su kaçması halinde piştikten sonra soyulması çok zor olacaktır. Bu yüzden temiz bir bezle sadece kestanenin kabuklarını silmeniz yeterli olacaktır. Bu arada kestaneleri haşlamak için bir tencereye bir miktar su koyun ve ocağın üzerine koyun ve altını açın. Bu arada kestanelerin kabuklarını sakın çizmeyin. Yani çizmeniz durumunda haşlanırken kahverengi bir renk salacağı için kestanelerin rengi kararıp güzel bir görüntü olmayacaktır. Kestaneleri su kaynadıktan sonra iki seferde kaynatacak şekilde paylaştırın.
Bu işlem kaynayan suyun sıcaklığı düşmeden haşlanması için gerekli bir yöntemdir. Siz bunu beşer gruplar halinde de suya atabilirsiniz. Kaynayan suya ilk kestaneleri atın. Bu şekilde bir müddet kaynatın. Kestanelerin haşlandığını kabukları açılınca anlarsınız. Kestanelerin kabukları açılınca sudan çıkarın ve diğer kestaneleri suyun içine atın ve yine aynı şekilde haşlayın. Kestaneler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Kaynayan suyun içinde sadece 2-3 dakika kadar kalması yeterli olacaktır. Eğer piştikten sonra hemen kabuklarını soymak istiyorsanız sıcak sudan haşlanmış kestaneleri soğuk suyun altına atın. Daha sonra soğuk sudan çıkınca kolay bir şekilde kabukları çıkacaktır. Kestane nasıl haşlanır diye şaşırmayın sizde hemen deneyin çok beğeneceksiniz. Kestaneler hazır sıcak olarak uygun bir servis tabağına alın ve servis edin. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
21.01.2024 19:25:15
Kestane Nasıl Haşlanır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kestane Nasıl Haşlanır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kestane Nasıl Haşlanır"
Kestaneyi genellikle sobada pişiriyorduk. Yıllardır sobamız olmadığı için artık kestaneyi haşlayarak da olsa yemek istiyorum. Çünkü yıllardır herhangi bir kestane tüketimim olmadı. Haşlanma süresi çok zor mudur?
Doğanbike . 02.10.2018 19:57:33

Haşlanmış Tavuk Kalori

Haşlanmış tavuk kalori, tavuk çoğu diyet listesinde baş tacı yapılmış bir besindir. Özellikle haşlanmış tavuk diyet menülerinde sıkça yer alır. Haşlama ...
Devamını Oku

Gerdan Haşlama

Gerdan Haşlama, Gerdan vücudun çeneyle göğüs arasında kalan boynun ön bölüme denir. Büyükbaş hayvanlarda omuzdaki kas kütleleriyle boynun devamı olan kas küt...
Devamını Oku

Terbiyeli Et Haşlama

Terbiyeli Et Haşlama, beslenmemizde önemli bir yere sahip olan temel gıdamız olan et, mutfaklarımızda çok yönlü tatlar oluşmasını sağlar. Doğrudan yemeği de ...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır

Kuru fasulye kaç dakikada haşlanır, kuru fasulye yemeği yapmak isteyen ve bu yemeği seven kişiler tarafından oldukça önemli ve merak edilen sorular aras...
Devamını Oku

Sebzeli Et Haşlama

Sebzeli Et Haşlama, et dendiği zaman akla ilk gelen et yemeği çeşitlerinden bir tanesi de sebzeli et haşlama yemeğidir. Et haşlandıktan sonra üzerine ilave e...
Devamını Oku

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır

Tavuk kaç dakikada haşlanır, Derin dondurucudan donmuş bir şekilde çıkartılmış kümes hayvanları tavuk, piliç ve benzerleri doğrudan haşlanmaz. Düdüklü tencer...
Devamını Oku

Patlıcan Haşlama

Patlıcan Haşlama, Patlıcan, patlıcanın ilk olarak M. Ö 5 yy'da Hindistan'da yetiştirilmiştir. Bu tarihten sonra Afrika sonra Doğu Akdeniz ve Avrupa'da tohumu...
Devamını Oku

Haşlanmış Yumurtanın Faydaları

Haşlanmış yumurtanın faydaları, zengin bir protein kaynağı olan yumurtanın içinde folik asit, demir, çinko ve fosfor bulunur. Yumurta vücudun temel ihtiyacı ...
Devamını Oku

Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı

Haşlanmış yumurta kilo aldırır mı, haşlanmış yumurtanın en önemli özelliklerinden biri tok tutmasıdır. 2 tane haşlanmış yumurta yaklaşık 150 kalori içer...
Devamını Oku

Patatesli Tavuk Haşlama

Patatesli tavuk haşlama, sağlıklı olduğu kadar lezzet bakımından da oldukça güzel bir tariftir. Patatesli tavuk haşlama yemeğinin içerisine arzuya göre arpac...
Devamını Oku

Tavuk Nasıl Haşlanır

Tavuk nasıl haşlanır, tavuk haşlama yapılırken karar verilmesi gereken şey şudur ki, haşlamayı tavuk etinin flatosundan mu pirzolasından mı ya da but veya ka...
Devamını Oku

Tavuk Haşlama Kaç Kalori?

Tavuk haşlama kaç kalori, tavuk eti hem diyet menülerinde hem de temel besin kaynaklarında önemli bir yer tutmaktadır. Besleyici özelliği nedeniyle geli...
Devamını Oku

Patates Haşlama Süresi

Patates haşlama süresi, patatesin büyüklüğüne ve patatesin nerede kullanılacağına bağlı olarak değişir. Patates mutfaklarda önemli bir yer tutmaktadır. ...
Devamını Oku

Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori?

Haşlanmış tavuk kaç kalori, Kırmızı et fiyatlarının çok yüksek olması nedeniyle tüketimi oldukça artan tavuk eti protein bakımından oldukça zengindir. Saçlar...
Devamını Oku

Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır

Yumurta kaç dakikada haşlanır, yumurta mükemmel tadıyla küçük büyük herkesin beğenerek tükettiği sağlıklı bir besin kaynağıdır. Daha çok kahvaltılarda v...
Devamını Oku

Kabak Haşlama

Kabak haşlama, sarı çiçekler açan ve sürüngen bir sebze olan kabak sağlık açısından çok faydalı ve besleyici bir bitkidir. B1, C vitaminleri, protein, n...
Devamını Oku

Kereviz Haşlama

Kereviz haşlama, kereviz hoş bir aroma ve tada sahiptir. Lif bakımından düşük bir sebze olduğu için özellikle diyetlerde kullanılan vazgeçilmez bir besi...
Devamını Oku

Mısır Haşlama Süresi

Mısır haşlama süresi, mısır seven kişilerin merak ettiği sorular arasında yer almaktadır. Mısır alınırken ve pişirilirken dikkat edilmesi gereken duruml...
Devamını Oku

Enginar Haşlama

Enginar haşlama, enginar sağlıklı bir besin maddesi olarak çok eski yıllardan günümüze kadar yetiştirilen bir bitkidir. Mevsiminde enginar pazar ve mark...
Devamını Oku

Haşlanmış Patates Kaç Kalori?

Haşlanmış patates kaç kalori, patates günlük hayatta en çok tüketilen besin maddelerinden biridir. Orta büyüklükte haşlanmış 1 adet patates yaklaşık 70 ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kabak Haşlama
Kereviz Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Enginar Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori?
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024