Derince bir tencereye koyduğumuz soğuk suyun içine 1 adet kerevizi iri taneler halinde doğrayıp atıyoruz. Üzerine 1 limonu ikiye bölerek suyunu tencerenin içine sıkalım ve limonu kabuklarıyla birlikte tencereye koyalım. Maydanozun saplarını ve sirkeyi ilave ediyoruz. En son baharatları ve bir diş sarımsağı yine doğramadan karışımın içine koyup tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakıyoruz. Bu sırada her evde bulunabilecek olan havanın içine 1 diş sarımsak, maydanozun yapraklarını, yarım portakalın suyunu, limonun suyunu, baharatları ve tuzu ekliyoruz.
En son olarak zeytinyağını da ekleyip havanda dövüyoruz. Bu arada kaynamakta olan malzemelerin üzerine karidesleri ilave ediyoruz. Karideslerin pişme süresi oldukça kısa olduğu için dikkatlice takip etmek gerekir. Karideslerin rengi pembeye döndüğünde tencereden alıyoruz. Pişen karides haşlamayı servis tabağına alıp üzerine sosu döküyoruz.
Afiyet Olsun.