İncik Haşlama

İncik Haşlama, birçok yörede yapılan ve sevilerek yenen bir yemek türüdür. Bu yemek için tavuk, kuzu ve dana inciği kullanılabilmektedir. Ayrıca haşlama olduğu için çok sağlıklı bir öğündür. Çocuklarımız sevmezse de ara sıra haşlama et yemekleri yedirmekte fayda vardır.

Kuzu incik haşlama için malzemeler

  • Altı adet kuzu incik
  • İki adet soğan
  • Üç adet patates
  • Bir adet havuç
  • Bir çorba kaşığı margarin veya tereyağı
  • Bir çorba kaşığı un
  • Bir limonun suyu
  • Tuz ve karabiber

Kuzu incik haşlama nasıl yapılır?


Kuzu incikler kabukları soyulmuş tam soğanlarla birlikte bir tencereye koyulur.
Tencereye üç su bardağı su ilave edilerek incikler ve soğanlar biraz yumuşayana kadar haşlanır. Başka bir tencerede tereyağı eritilir ve içine rendelenmiş havuçlar atılır üç dakika kadar devamlı karıştırılarak kavrulur. Sonrasında üzerine un serpiştirilerek eklenir ve un da kavrulur. Sonrasında incikler ve soğanların suyu süzülür havuç un karışımının bulunduğu tencereye alınır. Üzerine limon suyu dökülür ve karabiber ile tuz ilave edilir. Sonrasında harcımız kaynamaya bırakılır. Yemek kaynayınca üzerinde oluşan köpük bir süzgeçle alınır. Patatesler yumuşadığında yemeğimiz servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Dana incik haşlama malzemeleri

  • Yüz elli gramlık altı parça dana incik
  • Üç adet orta boy patates
  • İki adet orta boy havuç
  • Bir adet orta boy kereviz
  • İki adet orta boy kuru soğan
  • On iki su bardağı su
  • Yirmi beş gram tereyağı
  • Bir çay kaşığı tuz ve bir çay kaşığı kimyon
  • Üç yemek kaşığı ince kıyılmış kişniş (Varsa lezzet katar yoksa kullanılmayabilir)
Dana incik haşlama nasıl yapılır?

Bir tencerede tereyağı eritilir yuvarlak yuvarlak doğranmış soğanlar yağa bırakılır.
Üç dört dakika kadar soğanlar kavrulur. Sonrasında incikler karışıma ilave edilir ve yedi sekiz dakika kadar kavurma işlemine devam edilir. On iki su bardağı su ilave edilerek etler haşlanmaya bırakılır. Yuvarlak ve ince olarak doğranmış havuçlar, küp-küp doğranmış patatesler ve kereviz karışıma eklenir ve sonra tuz ve kimyon ilave edilir. Sebzeler yumuşayınca kadar pişirme işlemine devam edilir. Sıcak olarak servis edilir.

Afiyet olsun.

Tavuk incik haşlama malzemeler
  • Altı tane tavuk incik
  • İki adet soğan
  • İki adet havuç
  • İki adet patates
  • Sıvı yağ
Tavuk incik haşlama nasıl yapılır?

Tavuklar tencereye alınır. Üzerleri geçecek şekilde su ilave edildikten sonra tavuklar haşlanmaya başlanır. Tavuklarımız haşlandıktan sonra suyu süzülür ve inciklerin derileri soyulur. Sonrasında bir tencereye sıvı yağ ilave edilir sonra parmak şeklinde havuç ve soğan eklenir. Havuçlar ve soğanlar biraz kavrulduktan sonra hazır bekletilen tavuklar da ilave edilir. Tavuklarda biraz kavrulduktan sonra üzerine su ilave edilir. Havuçlar yarı haşlandıktan sonra parmak şeklinde doğranan patatesler eklenir ve içine kırılmış defne yaprağı koyulur. Kaynarken üzerinde oluşan köpük muhakkak bir süzgeç vasıtasıyla alınıp temizlenir. Sonrasında tuzu eklenir. Sebzeler piştikten sonra üzerine limon suyu ve kıyılmış maydanoz eklenir ve sıcak bir şekilde servis edilir.

Afiyet olsun.
19.01.2024 11:32:57
İncik Haşlama ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

İncik Haşlama Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "İncik Haşlama"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Haşlanmış Tavuk Kalori

Haşlanmış tavuk kalori, tavuk çoğu diyet listesinde baş tacı yapılmış bir besindir. Özellikle haşlanmış tavuk diyet menülerinde sıkça yer alır. Haşlama ...
Devamını Oku

Gerdan Haşlama

Gerdan Haşlama, Gerdan vücudun çeneyle göğüs arasında kalan boynun ön bölüme denir. Büyükbaş hayvanlarda omuzdaki kas kütleleriyle boynun devamı olan kas küt...
Devamını Oku

Terbiyeli Et Haşlama

Terbiyeli Et Haşlama, beslenmemizde önemli bir yere sahip olan temel gıdamız olan et, mutfaklarımızda çok yönlü tatlar oluşmasını sağlar. Doğrudan yemeği de ...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır

Kuru fasulye kaç dakikada haşlanır, kuru fasulye yemeği yapmak isteyen ve bu yemeği seven kişiler tarafından oldukça önemli ve merak edilen sorular aras...
Devamını Oku

Sebzeli Et Haşlama

Sebzeli Et Haşlama, et dendiği zaman akla ilk gelen et yemeği çeşitlerinden bir tanesi de sebzeli et haşlama yemeğidir. Et haşlandıktan sonra üzerine ilave e...
Devamını Oku

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır

Tavuk kaç dakikada haşlanır, Derin dondurucudan donmuş bir şekilde çıkartılmış kümes hayvanları tavuk, piliç ve benzerleri doğrudan haşlanmaz. Düdüklü tencer...
Devamını Oku

Patlıcan Haşlama

Patlıcan Haşlama, Patlıcan, patlıcanın ilk olarak M. Ö 5 yy'da Hindistan'da yetiştirilmiştir. Bu tarihten sonra Afrika sonra Doğu Akdeniz ve Avrupa'da tohumu...
Devamını Oku

Haşlanmış Yumurtanın Faydaları

Haşlanmış yumurtanın faydaları, zengin bir protein kaynağı olan yumurtanın içinde folik asit, demir, çinko ve fosfor bulunur. Yumurta vücudun temel ihtiyacı ...
Devamını Oku

Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı

Haşlanmış yumurta kilo aldırır mı, haşlanmış yumurtanın en önemli özelliklerinden biri tok tutmasıdır. 2 tane haşlanmış yumurta yaklaşık 150 kalori içer...
Devamını Oku

Patatesli Tavuk Haşlama

Patatesli tavuk haşlama, sağlıklı olduğu kadar lezzet bakımından da oldukça güzel bir tariftir. Patatesli tavuk haşlama yemeğinin içerisine arzuya göre arpac...
Devamını Oku

Tavuk Nasıl Haşlanır

Tavuk nasıl haşlanır, tavuk haşlama yapılırken karar verilmesi gereken şey şudur ki, haşlamayı tavuk etinin flatosundan mu pirzolasından mı ya da but veya ka...
Devamını Oku

Tavuk Haşlama Kaç Kalori?

Tavuk haşlama kaç kalori, tavuk eti hem diyet menülerinde hem de temel besin kaynaklarında önemli bir yer tutmaktadır. Besleyici özelliği nedeniyle geli...
Devamını Oku

Patates Haşlama Süresi

Patates haşlama süresi, patatesin büyüklüğüne ve patatesin nerede kullanılacağına bağlı olarak değişir. Patates mutfaklarda önemli bir yer tutmaktadır. ...
Devamını Oku

Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori?

Haşlanmış tavuk kaç kalori, Kırmızı et fiyatlarının çok yüksek olması nedeniyle tüketimi oldukça artan tavuk eti protein bakımından oldukça zengindir. Saçlar...
Devamını Oku

Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır

Yumurta kaç dakikada haşlanır, yumurta mükemmel tadıyla küçük büyük herkesin beğenerek tükettiği sağlıklı bir besin kaynağıdır. Daha çok kahvaltılarda v...
Devamını Oku

Kabak Haşlama

Kabak haşlama, sarı çiçekler açan ve sürüngen bir sebze olan kabak sağlık açısından çok faydalı ve besleyici bir bitkidir. B1, C vitaminleri, protein, n...
Devamını Oku

Kereviz Haşlama

Kereviz haşlama, kereviz hoş bir aroma ve tada sahiptir. Lif bakımından düşük bir sebze olduğu için özellikle diyetlerde kullanılan vazgeçilmez bir besi...
Devamını Oku

Mısır Haşlama Süresi

Mısır haşlama süresi, mısır seven kişilerin merak ettiği sorular arasında yer almaktadır. Mısır alınırken ve pişirilirken dikkat edilmesi gereken duruml...
Devamını Oku

Enginar Haşlama

Enginar haşlama, enginar sağlıklı bir besin maddesi olarak çok eski yıllardan günümüze kadar yetiştirilen bir bitkidir. Mevsiminde enginar pazar ve mark...
Devamını Oku

Haşlanmış Patates Kaç Kalori?

Haşlanmış patates kaç kalori, patates günlük hayatta en çok tüketilen besin maddelerinden biridir. Orta büyüklükte haşlanmış 1 adet patates yaklaşık 70 ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kabak Haşlama
Kereviz Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Enginar Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori?
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024