İçli Köfte Haşlama

İçli Köfte Haşlama, özellikle Doğu Bölgesi'ne ait olan enfes lezzetlerden biridir. Doğu Mutfağının tercihe bağlı olarak bol salçalı ve kıymalı olarak hazırladıkları İçli köfte haşlamanın içeriğindeki pek çok baharat ve bakliyat ürünleri sağlıklı nitelikte olduğunu vurgulamaktadır. Özellikle kıymetli misafirleriniz için evde yapılan Yöresel içli köfte haşlamanın detaylarını dikkatle uygulamanızı tavsiye ediyoruz.

İşte İçli Köfte Haşlamanın Yapılış aşamaları.

İçli Köfte Haşlama Malzemeleri

  • 2 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar ılık su

İç Malzemesi için

  • 500 gr. Kadar kıyma
  • 3-4 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İsteğe bağlı pul biber

İçli Köfte Haşlama Nasıl Yapılır?


Derin bir tencerenin içinde soğanları yemeklik olacak şekilde ufak parçalar halinde doğrayalım. Üzerine sıvı yağ ekleyerek iyice kavrulan soğanların üzerine baharatları ve doğranmış maydanozu ekleyerek soğumaya bırakalım.

Diğer yandan yoğurabileceğimiz uygun bir tepsinin içinde bulgur, tuz, irmiği ekleyerek karıştıralım ve üzerine yumurta kırarak azar azar su ilave ederek hamuru yoğuralım. Karışım iyice harman olduktan sonra kulak memesi yumuşaklığına gelince yoğurma kabının ağzını kapatalım biraz şişmesi için bekleyelim.
Bir miktar bekleyen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve tepsiye dizerek üzerlerine tekrar nemli bir bez örtelim ve böylece kurumasını önleyelim.

Küçük bir kabın içinde bir miktar su koyarak ellerimizi ıslayalım ve ceviz büyüklüğündeki hamur parçalarını avuç içimizle döndüre döndüre içini açalım ve içerisine iç harcından koyalım ve yine aynı şekilde bastırarak kapatalım. Diğer yandan bir tencerenin içine sıcak su koyalım ve haşlamaya bırakalım. Kaynadıktan 1-2 dakika sonra biraz tuz ekleyelim ve İçli köftelerden 8-10 tane birden yavaşça delikli kepçeyle suya atalım ve haşlamaya bırakalım. Burada içli köftelerin haşlanma ölçüsünü pişen hamurların suyun yüzüne çıkmasıyla anlayabilirsiniz. İçli köfteyi kızartılmış sevenler için köfteleri haşladıktan sonra çırpılmış yumurtaya köfteleri bulayarak kızgın yağda kızartabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
20.01.2024 18:11:16
İçli Köfte Haşlama ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

İçli Köfte Haşlama Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "İçli Köfte Haşlama"
İçli köfte haşlama yaparken hamurların piştiğini nasıl anlayabiliriz? Suyun kaynamasını mı beklemem gerekiyor? Yoksa hamur hafif renge dönüştüğü zaman mı sudan çıkarmalıyım? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Naz . 04.10.2018 13:23:28

Haşlanmış Tavuk Kalori

Haşlanmış tavuk kalori, tavuk çoğu diyet listesinde baş tacı yapılmış bir besindir. Özellikle haşlanmış tavuk diyet menülerinde sıkça yer alır. Haşlama ...
Devamını Oku

Gerdan Haşlama

Gerdan Haşlama, Gerdan vücudun çeneyle göğüs arasında kalan boynun ön bölüme denir. Büyükbaş hayvanlarda omuzdaki kas kütleleriyle boynun devamı olan kas küt...
Devamını Oku

Terbiyeli Et Haşlama

Terbiyeli Et Haşlama, beslenmemizde önemli bir yere sahip olan temel gıdamız olan et, mutfaklarımızda çok yönlü tatlar oluşmasını sağlar. Doğrudan yemeği de ...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır

Kuru fasulye kaç dakikada haşlanır, kuru fasulye yemeği yapmak isteyen ve bu yemeği seven kişiler tarafından oldukça önemli ve merak edilen sorular aras...
Devamını Oku

Sebzeli Et Haşlama

Sebzeli Et Haşlama, et dendiği zaman akla ilk gelen et yemeği çeşitlerinden bir tanesi de sebzeli et haşlama yemeğidir. Et haşlandıktan sonra üzerine ilave e...
Devamını Oku

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır

Tavuk kaç dakikada haşlanır, Derin dondurucudan donmuş bir şekilde çıkartılmış kümes hayvanları tavuk, piliç ve benzerleri doğrudan haşlanmaz. Düdüklü tencer...
Devamını Oku

Patlıcan Haşlama

Patlıcan Haşlama, Patlıcan, patlıcanın ilk olarak M. Ö 5 yy'da Hindistan'da yetiştirilmiştir. Bu tarihten sonra Afrika sonra Doğu Akdeniz ve Avrupa'da tohumu...
Devamını Oku

Haşlanmış Yumurtanın Faydaları

Haşlanmış yumurtanın faydaları, zengin bir protein kaynağı olan yumurtanın içinde folik asit, demir, çinko ve fosfor bulunur. Yumurta vücudun temel ihtiyacı ...
Devamını Oku

Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı

Haşlanmış yumurta kilo aldırır mı, haşlanmış yumurtanın en önemli özelliklerinden biri tok tutmasıdır. 2 tane haşlanmış yumurta yaklaşık 150 kalori içer...
Devamını Oku

Patatesli Tavuk Haşlama

Patatesli tavuk haşlama, sağlıklı olduğu kadar lezzet bakımından da oldukça güzel bir tariftir. Patatesli tavuk haşlama yemeğinin içerisine arzuya göre arpac...
Devamını Oku

Tavuk Nasıl Haşlanır

Tavuk nasıl haşlanır, tavuk haşlama yapılırken karar verilmesi gereken şey şudur ki, haşlamayı tavuk etinin flatosundan mu pirzolasından mı ya da but veya ka...
Devamını Oku

Tavuk Haşlama Kaç Kalori?

Tavuk haşlama kaç kalori, tavuk eti hem diyet menülerinde hem de temel besin kaynaklarında önemli bir yer tutmaktadır. Besleyici özelliği nedeniyle geli...
Devamını Oku

Patates Haşlama Süresi

Patates haşlama süresi, patatesin büyüklüğüne ve patatesin nerede kullanılacağına bağlı olarak değişir. Patates mutfaklarda önemli bir yer tutmaktadır. ...
Devamını Oku

Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori?

Haşlanmış tavuk kaç kalori, Kırmızı et fiyatlarının çok yüksek olması nedeniyle tüketimi oldukça artan tavuk eti protein bakımından oldukça zengindir. Saçlar...
Devamını Oku

Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır

Yumurta kaç dakikada haşlanır, yumurta mükemmel tadıyla küçük büyük herkesin beğenerek tükettiği sağlıklı bir besin kaynağıdır. Daha çok kahvaltılarda v...
Devamını Oku

Kabak Haşlama

Kabak haşlama, sarı çiçekler açan ve sürüngen bir sebze olan kabak sağlık açısından çok faydalı ve besleyici bir bitkidir. B1, C vitaminleri, protein, n...
Devamını Oku

Kereviz Haşlama

Kereviz haşlama, kereviz hoş bir aroma ve tada sahiptir. Lif bakımından düşük bir sebze olduğu için özellikle diyetlerde kullanılan vazgeçilmez bir besi...
Devamını Oku

Mısır Haşlama Süresi

Mısır haşlama süresi, mısır seven kişilerin merak ettiği sorular arasında yer almaktadır. Mısır alınırken ve pişirilirken dikkat edilmesi gereken duruml...
Devamını Oku

Enginar Haşlama

Enginar haşlama, enginar sağlıklı bir besin maddesi olarak çok eski yıllardan günümüze kadar yetiştirilen bir bitkidir. Mevsiminde enginar pazar ve mark...
Devamını Oku

Haşlanmış Patates Kaç Kalori?

Haşlanmış patates kaç kalori, patates günlük hayatta en çok tüketilen besin maddelerinden biridir. Orta büyüklükte haşlanmış 1 adet patates yaklaşık 70 ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kabak Haşlama
Kereviz Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Enginar Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori?
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024