Kuşbaşı doğranmış olan hindi etlerini iyice yıkayalım. Kereviz, kuru soğan ve havuç soyup küp-küp doğrayalım. Tencereye sıcak su koyalım ve su kaynamaya başladığı zaman içerisine hindi etlerini ilave edelim. Etlerin rengi hafif değiştiği zaman tencereye, önceden doğramış olduğumuz sebzeleri ilave delim. Haşlama süresi 30 dakikadır. Lezzetini artırmak isteyenler bu süreyi uzatıp, kısık ateşte pişirme seçeneğini kullanabilirler. Süre sona erdiğinde, ayrı bir kâsede bir limonun suyunu ve yumurtanın sarısını çırpalım.
Haşlama suyundan bir yemek kaşığı alıp yumurtalı sosa ilave delim. Bu klasik alıştırmadır. Yumurta ani yüksek ısıda pişeceği için, bu alıştırmayı yapmak gerekir. Aynı işlemi, yumurtalı sos ve haşlama aynı ısıya ulaşana kadar sürdürüp, sosu tencereye dökelim. Haşlamanın son ilavesi olan, tuz, karabiber ve zeytinyağını ilave ettikten 2 dakika sonra haşlamayı ocaktan alalım ve servis kabına koyalım. Hindi haşlama sunuma hazırdır.
Afiyet olsun.