Haşlanmış Patates Kızartması

Haşlanmış patates kızartması, Hafta içi geçiştirilerek yapılan hatta bazı sabahlar hiç yapılmayan bir çoğumuzun en sevdiği öğünlerdenbiri olan kahvaltı maalesef zaman bulunamadığından dolayı ertelenen bir öğündür. Bunu telafi etmek için hepimiz hafta sonu geldiğinde pratik ve lezzetli sofralar hazırlayıp uzun sohbetli kahvaltılarda sevdiklerimizle birlikte vakit geçirmek isteriz.
Sanırım bir çoğumuzun aklına kahvaltı denince yumurta ya da patates gelir. Bu tarifimizde patatesi kahvaltının yıldızı yapmaya karar verdik. Haşlanmış patates kızartması tarifi ile kahvaltınızı sizde zengin bir hale getirebilirsiniz. Hafta sonu geldiğinde ihtiyacı olan enerjiyi bol bol almak için haşlanmış patates kızartmasını mutlaka denemelisiniz. Patates birçok hastalığın önüne geçtiği gibi vücudumuzda birçok olumlu etkiler oluşturmaktadır. Çocukların severek tükettiği ailelerin hiç zorlanmadan çocuklarına yedirdiği bu tarifimizde sizde zaman kaybetmeden evde bulunan malzemeler ile yaparak hem ailenize hem de pazar kahvaltısına gelen misafirlerinize klasik patates kızartması yerine haşlanmış patates kızartması ikram edebilirsiniz. Bu tarifi deneyip sizde beğenen dostlarınızla paylaşabilirsiniz.

Haşlanmış patates kızartması için gerekli malzemeler

  • 4 adet orta boy patates,
  • Zeytinyağı,
  • Pul biber,
  • Karabiber,
  • Kekik,
  • Kimyon,
  • Tuz ve su

Haşlanmış patates kızartması nasıl yapılır?


Öncelikle patatesleri kabuklarını soymadan kabukları ile iyice yıkayın.
Ardından haşlama tenceresine aldığınız patatesleri üzerine kapatacak kadar su ile doldurun ve ocağa alın. Orta ateşte patatesleri haşlayın. Haşlanmış patates kızartması tarifi için patates sayısını kişi başına 1 patates gelecek şekilde hesaplayabilir. Azaltıp çoğaltabilirsiniz. Patateslerin yumuşadığını anlamak için ortasına çatal batırarak kontrol edebilirsiniz. Haşlanan patatesleri soyarak iri iri halka şeklinde ya da elma dilim patates şeklinde isteğinize bağlı olarak doğrayın. Yapışmaz yüzeyli tavaya 4 yemek kaşığı zeytinyağı bir patates için 1 yemek kaşığı olacak şekilde sıvı yağ koyun. Yağda patatesleri iyice kızartın. Kızaran patateslerin üzerine tuz ve diğer baharatları ekledikten sonra tavayı sallayarak patates ve baharatların özleşmesini sağlayın. Dilerseniz haşlanmış patates kızartmasının üzerine kırabilir bu şekilde de deneyebilirsiniz. Patates ve baharatlar özleştikten sonra kızaran patatesleri servis tabağına alın. Yanında sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz. Haşlanmış patates kızartması tarifimiz servise hazırdır. Sıcak servis ediniz.
21.01.2024 16:12:19
Haşlanmış Patates Kızartması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Haşlanmış Patates Kızartması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Haşlanmış Patates Kızartması"
Merhaba, çok lezzetli bir tarif ben patatesi haşlayıp halka halka doğruyorum üzerine karabiber, kimyon, pul biber, biraz tuz biraz kekik ekleyip biraz bekletiyorum sonrada fırına veya yağda kızartıyorum çok lezzetli oluyor afiyet olsun.
Simurg . 31.08.2018

Haşlanmış Tavuk Kalori

Haşlanmış tavuk kalori, tavuk çoğu diyet listesinde baş tacı yapılmış bir besindir. Özellikle haşlanmış tavuk diyet menülerinde sıkça yer alır. Haşlama ...
Devamını Oku

Gerdan Haşlama

Gerdan Haşlama, Gerdan vücudun çeneyle göğüs arasında kalan boynun ön bölüme denir. Büyükbaş hayvanlarda omuzdaki kas kütleleriyle boynun devamı olan kas küt...
Devamını Oku

Terbiyeli Et Haşlama

Terbiyeli Et Haşlama, beslenmemizde önemli bir yere sahip olan temel gıdamız olan et, mutfaklarımızda çok yönlü tatlar oluşmasını sağlar. Doğrudan yemeği de ...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır

Kuru fasulye kaç dakikada haşlanır, kuru fasulye yemeği yapmak isteyen ve bu yemeği seven kişiler tarafından oldukça önemli ve merak edilen sorular aras...
Devamını Oku

Sebzeli Et Haşlama

Sebzeli Et Haşlama, et dendiği zaman akla ilk gelen et yemeği çeşitlerinden bir tanesi de sebzeli et haşlama yemeğidir. Et haşlandıktan sonra üzerine ilave e...
Devamını Oku

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır

Tavuk kaç dakikada haşlanır, Derin dondurucudan donmuş bir şekilde çıkartılmış kümes hayvanları tavuk, piliç ve benzerleri doğrudan haşlanmaz. Düdüklü tencer...
Devamını Oku

Patlıcan Haşlama

Patlıcan Haşlama, Patlıcan, patlıcanın ilk olarak M. Ö 5 yy'da Hindistan'da yetiştirilmiştir. Bu tarihten sonra Afrika sonra Doğu Akdeniz ve Avrupa'da tohumu...
Devamını Oku

Haşlanmış Yumurtanın Faydaları

Haşlanmış yumurtanın faydaları, zengin bir protein kaynağı olan yumurtanın içinde folik asit, demir, çinko ve fosfor bulunur. Yumurta vücudun temel ihtiyacı ...
Devamını Oku

Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı

Haşlanmış yumurta kilo aldırır mı, haşlanmış yumurtanın en önemli özelliklerinden biri tok tutmasıdır. 2 tane haşlanmış yumurta yaklaşık 150 kalori içer...
Devamını Oku

Patatesli Tavuk Haşlama

Patatesli tavuk haşlama, sağlıklı olduğu kadar lezzet bakımından da oldukça güzel bir tariftir. Patatesli tavuk haşlama yemeğinin içerisine arzuya göre arpac...
Devamını Oku

Tavuk Nasıl Haşlanır

Tavuk nasıl haşlanır, tavuk haşlama yapılırken karar verilmesi gereken şey şudur ki, haşlamayı tavuk etinin flatosundan mu pirzolasından mı ya da but veya ka...
Devamını Oku

Tavuk Haşlama Kaç Kalori?

Tavuk haşlama kaç kalori, tavuk eti hem diyet menülerinde hem de temel besin kaynaklarında önemli bir yer tutmaktadır. Besleyici özelliği nedeniyle geli...
Devamını Oku

Patates Haşlama Süresi

Patates haşlama süresi, patatesin büyüklüğüne ve patatesin nerede kullanılacağına bağlı olarak değişir. Patates mutfaklarda önemli bir yer tutmaktadır. ...
Devamını Oku

Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori?

Haşlanmış tavuk kaç kalori, Kırmızı et fiyatlarının çok yüksek olması nedeniyle tüketimi oldukça artan tavuk eti protein bakımından oldukça zengindir. Saçlar...
Devamını Oku

Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır

Yumurta kaç dakikada haşlanır, yumurta mükemmel tadıyla küçük büyük herkesin beğenerek tükettiği sağlıklı bir besin kaynağıdır. Daha çok kahvaltılarda v...
Devamını Oku

Kabak Haşlama

Kabak haşlama, sarı çiçekler açan ve sürüngen bir sebze olan kabak sağlık açısından çok faydalı ve besleyici bir bitkidir. B1, C vitaminleri, protein, n...
Devamını Oku

Kereviz Haşlama

Kereviz haşlama, kereviz hoş bir aroma ve tada sahiptir. Lif bakımından düşük bir sebze olduğu için özellikle diyetlerde kullanılan vazgeçilmez bir besi...
Devamını Oku

Mısır Haşlama Süresi

Mısır haşlama süresi, mısır seven kişilerin merak ettiği sorular arasında yer almaktadır. Mısır alınırken ve pişirilirken dikkat edilmesi gereken duruml...
Devamını Oku

Enginar Haşlama

Enginar haşlama, enginar sağlıklı bir besin maddesi olarak çok eski yıllardan günümüze kadar yetiştirilen bir bitkidir. Mevsiminde enginar pazar ve mark...
Devamını Oku

Haşlanmış Patates Kaç Kalori?

Haşlanmış patates kaç kalori, patates günlük hayatta en çok tüketilen besin maddelerinden biridir. Orta büyüklükte haşlanmış 1 adet patates yaklaşık 70 ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kabak Haşlama
Kereviz Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Enginar Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori?
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024