Haşlama, genel olarakbir et yemeğidir. Etin yanı sıra tavuk, balık ve sebze gibi birçok yiyecek
haşlama yöntemi ile hazırlanabilir. Bazı yörelerde bu yönteme kaynatma denildiği de bilinmektedir. Kısık ateş tercih edildiği sürece çok faydalı bir yemektir. Yüksek sıcaklık besinlerin değerini öldürebilir bu nedenle kısık ateş tercih edilmelidir.
Ayrıca yaşlı ve çocukların kolayca yiyebileceği bir yemek çeşididir.
Düdüklü tencereyle de yapılması mümkün olan bir yemektir. Düdüklü tencere pişirme süresini yarı yarıya indirir yani 35-40 dakikalık bir sürede yemek hazır olur. Normal tencerede yemeğin yapımına hâkim olacağınız için ilk birkaç denemenizde normal tencere kullanılması önerilir.
Haşlama servise hazır.
Afiyet olsun.