Haşlama Yemeği

Haşlama yemeği: özellikle kış aylarının vazgeçilmez ana yemekleri arasında yer almaktadır. Birçok kişinin severek yediği haşlama yemeği sofralarda sık sık yer alan yapımı pratik ve kolay bir yemektir. Zaman almadan uğraştırmadan sofralarda yarım saat içerisinde yer alan yemekler arasındadır. Besin değeri oldukça yüksektir. Doyurucu ve besleyici özelliği ile bilinen haşlama yemeği kemikli et ile hazırlandığında çok daha faydalı olmaktadır.
Vücut için önem taşıyan ve faydalı içeriğe sahip olan bu yemek lezzeti ile de büyük küçük herkesin benimsediği bir yemektir. Üstelik haşlama yemeği olduğu için hafiftir vücuda ağırlık vermez. Sizde sofralarınızda farklı ve eşsiz bir lezzet arayışı içindeyseniz, çeşitli kızartma yemeklerinden kaçınıp haşlama usulü yemek sofralarınızda yer alsın istiyorsanız işte haşlama yemeği tarifi. Özellikle ilerlemiş yaşta olan herkese hafif ve besleyici bir öğün geçirmeleri için mutlaka denemelerini tavsiye ederiz. Şimdiden kolay gelsin.

Haşlama yemeği malzemeleri

  • 1 kilo kemikli et
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 tane havuç
  • 3 tane patates
  • 1 tutam tuz
  • 4 su bardağı su

Haşlama yemeği nasıl yapılır?


Öncelikle etleri bol suyla yıkayarak kuşbaşı şeklinde doğrayın. İsteğe bağlı olarak kemikleri de doğranan et içine karıştırabilirsiniz. Daha sonra düdüklü tencere içerisine yıkanan etleri koyun ve tencerenin kapağını kapatın.
Düdüklü tencereyi ocağın üzerine koyun ve altını yakarak etleri su içinde haşlayın. Etler haşlanırken sizde kuru soğanı, sarımsakları soyun. Etler haşlanınca düdüklü tencerenin kapağını açın ve soğan ve sarımsakları bütün olarak et suyu içerisine ilave edin. Kısık ateşte eti pişirmeye devam edin. Bu arada patatesleri soyarak küp şeklinde doğrayın ve daha sonra havuçları soyarak daire şeklinde doğrayın. Ocağın üzerinde pişmekte olan haşlama yemeği içerisine doğranan havuç ve patatesi ilave edin. Son olarak tuzu da yemek içerisine ekledikten sonra düdüklü tencerenin kapağını tekrar kapatarak 15-20 dakika kısık ateşte pişirin. Süre dolduktan sonra ocağın altını kapatın ve yemeği dinlenmeye bırakın. 5-10 dakika dinlendirilen haşlama yemeğini tabaklara alarak sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 11:05:25
Haşlama Yemeği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Haşlama Yemeği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Haşlama Yemeği"
Arkadaşlar merhabalar, her gün ne yemeği yapsak derdini yaşıyorum. Bana sağlıklı ve lezzetli bir yemek önerir misiniz? Şimdiden emeğinize sağlık.
Funda . 28.10.2018 03:12:47

Haşlanmış Tavuk Kalori

Haşlanmış tavuk kalori, tavuk çoğu diyet listesinde baş tacı yapılmış bir besindir. Özellikle haşlanmış tavuk diyet menülerinde sıkça yer alır. Haşlama ...
Devamını Oku

Gerdan Haşlama

Gerdan Haşlama, Gerdan vücudun çeneyle göğüs arasında kalan boynun ön bölüme denir. Büyükbaş hayvanlarda omuzdaki kas kütleleriyle boynun devamı olan kas küt...
Devamını Oku

Terbiyeli Et Haşlama

Terbiyeli Et Haşlama, beslenmemizde önemli bir yere sahip olan temel gıdamız olan et, mutfaklarımızda çok yönlü tatlar oluşmasını sağlar. Doğrudan yemeği de ...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır

Kuru fasulye kaç dakikada haşlanır, kuru fasulye yemeği yapmak isteyen ve bu yemeği seven kişiler tarafından oldukça önemli ve merak edilen sorular aras...
Devamını Oku

Sebzeli Et Haşlama

Sebzeli Et Haşlama, et dendiği zaman akla ilk gelen et yemeği çeşitlerinden bir tanesi de sebzeli et haşlama yemeğidir. Et haşlandıktan sonra üzerine ilave e...
Devamını Oku

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır

Tavuk kaç dakikada haşlanır, Derin dondurucudan donmuş bir şekilde çıkartılmış kümes hayvanları tavuk, piliç ve benzerleri doğrudan haşlanmaz. Düdüklü tencer...
Devamını Oku

Patlıcan Haşlama

Patlıcan Haşlama, Patlıcan, patlıcanın ilk olarak M. Ö 5 yy'da Hindistan'da yetiştirilmiştir. Bu tarihten sonra Afrika sonra Doğu Akdeniz ve Avrupa'da tohumu...
Devamını Oku

Haşlanmış Yumurtanın Faydaları

Haşlanmış yumurtanın faydaları, zengin bir protein kaynağı olan yumurtanın içinde folik asit, demir, çinko ve fosfor bulunur. Yumurta vücudun temel ihtiyacı ...
Devamını Oku

Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı

Haşlanmış yumurta kilo aldırır mı, haşlanmış yumurtanın en önemli özelliklerinden biri tok tutmasıdır. 2 tane haşlanmış yumurta yaklaşık 150 kalori içer...
Devamını Oku

Patatesli Tavuk Haşlama

Patatesli tavuk haşlama, sağlıklı olduğu kadar lezzet bakımından da oldukça güzel bir tariftir. Patatesli tavuk haşlama yemeğinin içerisine arzuya göre arpac...
Devamını Oku

Tavuk Nasıl Haşlanır

Tavuk nasıl haşlanır, tavuk haşlama yapılırken karar verilmesi gereken şey şudur ki, haşlamayı tavuk etinin flatosundan mu pirzolasından mı ya da but veya ka...
Devamını Oku

Tavuk Haşlama Kaç Kalori?

Tavuk haşlama kaç kalori, tavuk eti hem diyet menülerinde hem de temel besin kaynaklarında önemli bir yer tutmaktadır. Besleyici özelliği nedeniyle geli...
Devamını Oku

Patates Haşlama Süresi

Patates haşlama süresi, patatesin büyüklüğüne ve patatesin nerede kullanılacağına bağlı olarak değişir. Patates mutfaklarda önemli bir yer tutmaktadır. ...
Devamını Oku

Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori?

Haşlanmış tavuk kaç kalori, Kırmızı et fiyatlarının çok yüksek olması nedeniyle tüketimi oldukça artan tavuk eti protein bakımından oldukça zengindir. Saçlar...
Devamını Oku

Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır

Yumurta kaç dakikada haşlanır, yumurta mükemmel tadıyla küçük büyük herkesin beğenerek tükettiği sağlıklı bir besin kaynağıdır. Daha çok kahvaltılarda v...
Devamını Oku

Kabak Haşlama

Kabak haşlama, sarı çiçekler açan ve sürüngen bir sebze olan kabak sağlık açısından çok faydalı ve besleyici bir bitkidir. B1, C vitaminleri, protein, n...
Devamını Oku

Kereviz Haşlama

Kereviz haşlama, kereviz hoş bir aroma ve tada sahiptir. Lif bakımından düşük bir sebze olduğu için özellikle diyetlerde kullanılan vazgeçilmez bir besi...
Devamını Oku

Mısır Haşlama Süresi

Mısır haşlama süresi, mısır seven kişilerin merak ettiği sorular arasında yer almaktadır. Mısır alınırken ve pişirilirken dikkat edilmesi gereken duruml...
Devamını Oku

Enginar Haşlama

Enginar haşlama, enginar sağlıklı bir besin maddesi olarak çok eski yıllardan günümüze kadar yetiştirilen bir bitkidir. Mevsiminde enginar pazar ve mark...
Devamını Oku

Haşlanmış Patates Kaç Kalori?

Haşlanmış patates kaç kalori, patates günlük hayatta en çok tüketilen besin maddelerinden biridir. Orta büyüklükte haşlanmış 1 adet patates yaklaşık 70 ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kabak Haşlama
Kereviz Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Enginar Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori?
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024