Haşlama Nasıl Yapılır
Haşlama Nasıl yapılır, Haşlama bir et yemeğidir. Etin yanı sıra sebzede içermektedir. Çok lezzetli ve sağlıklı bir yemek olan haşlama birçok doktorunda tavsiyesi arasındadır. Peki haşlama nasıl yapılır birlikte öğrenelim.
Haşlama İçin Gerekli Malzemeleri- 1 kilogram kemikli et
- 3 adet patates
- 3 adet havuç
- 3 adet soğan
- 7 su bardağı su
- 1/2 adet limonun suyu
- Göz kararı tuz ve karabiber
Haşlama Nasıl Yapılır? Öncelikle ocağımızın üzerine orta boy bir tencere koyup içine de 7 bardak suyumuzu ilave ediyoruz ve yemeğimizin yapımı için ocağımızı açıyoruz.
Su kaynadıktan sonra parçalara ayırdığımız kemikli eti tencerenin içerisine atıyoruz. Patatesleri, havuçları ve soğanları büyük boyutlarda doğrayarak tencerenin içine atıyoruz. Miktarı tamamen size kalmış tuz ve karabiberi tencereye ilave ediyoruz. Baharat kullanmıyorsanız karabiber eklemeyebilirsiniz karabiberi lezzetini arttırması açısından yemeğimize ekliyoruz. Etler güzelce pişene kadar tencerenin kapağını kapatıyoruz. Yaklaşık 80 dakika bu şekilde pişiriyoruz. Tencere yerine düdüklü tencerede kullanabilir miyiz diye aklına soru takılan varsa evet kullanabilirsiniz ama benim tercihim ilk yapımınız da normal tencere kullanmanız çünkü normal tencerede yaparsanız yemeğin hazırlanışına daha hâkim olacaksınız. Ayrıca düdüklü tencerede yemek süresi oldukça kısalmaktadır yaklaşık 40 dakikaya düşmektedir.
Haşlamanız hazır.
Servis yapabilirsiniz, afiyet olsun.
22.01.2024 01:03:25
Haşlama Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|