Haşlama Kestane Nasıl Yapılır; Kış mevsiminin gelmesiyle akıllarımıza kestane yemek yerleşir. Kestanenin tadı evde közleyip yemek başka, haşlayıp yemek bambaşka keyif katar insana. Közlenmiş kestaneyi artık her sokakta görebiliyoruz fakat haşlanmış kestaneyi görebilmemiz pek mümkün olmaya biliyor bu yüzden haşlama kestane yeme keyfiniz eksik olmasın diye sizlerle haşlama kestane tarifimi paylaşmak istiyorum.
Haşlama Kestane İçin Gerekli Malzemeleri
Elinizde olduğu kadar kestane
Yeteri kadar su
İsteğe göre 1,5 yemek kaşığı toz şeker veya 1 tatlı kaşığı tuz
Haşlama Kestane Nasıl Yapılır?
İlk önce kestanelerinizi iyice yıkayıp bir kaba koyuyoruz ardından kestanelerin üzerlerine tek tek yarım çizikler atıyoruz. Kestanelerinizin miktarına göre bir tencere belirleyip içine yeterli su koyuyoruz ve içine koyduğumuz suyu kaynatmaya başlıyoruz. Kaynayan suyun içine çizilmiş kestaneleri yavaşça atıyoruz ardından tuzu ya da şekeri atıyoruz. (İsterseniz kullanmayabilirsiniz fakat kullanırsanız güzel tat verir.) Kestaneler 2-3 dakika kaynadıktan sonra kabukları açılmaya başlayacak. Kestaneler iyice haşladıktan sonra tencereden süzün ve biraz soğuttuktan sonra kesilen yerlerden zahmetsizce soyun. Son olarak haşlama kestanelerinizi servis edebilirsiniz. Ayrıca bu tarifi sadece kış günleri kestane keyfi için değil kestane şekeri veya kestane püresi yapmak içinde kullanabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
20.01.2024 04:52:22
Haşlama Kestane Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Merhaba bizim eskiden sobalı evimiz vardı çok severdik tüm kardeşlerim soğuktan eve gelince sobanın başında toplanırdır paramız çok yoktu ayda bir eve kestane girerdi o sobanın üstünde pişen kestane benim çocukluğumun kokusu ve özlemidir. Ama artık sobalar kalmadı bu yüzden kestaneyi haşlamak istiyorum. Izgara gib haşlarken de kestaneye çizik atacakmıyız? Baldan . 03.10.2018 10:06:33
Esin : Elbette yine aynı yöntemi kullanacaksınız. Pişerken içinin rahat bir şekilde açılması için çizik atmanız yeterli olacaktır. Ancak tabi sobalı evdeki gibi eski tadı verir mi orasını bilemem. Ufacık yarım çizikler atmanız gerekiyor. Böylelikle içinin de rahat bir şekilde pişmesini sağlarsınız. 24.10.2018 23:02:21
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024