Haşlama İçli Köfte Tarifi

Haşlama İçli Köfte Tarifi, öncelikle içli köfte geleneksel ve yöresel lezzetlerimizden biridir. Çoğunlukla doğu Anadolu bölgemizde sık yapılan içli köfte kızartma ve haşlama olarak yapılabilir. Aynı zamanda kızartıldığı zaman daha bir kalorili olduğu gibi haşlaması da kalori bakımından daha azdır. Bu nedenden dolayı kilo problemi yaşayan kişilerin içli köfte hazırlarken kızartma yerine haşlama olarak hazırlamalarını tavsiye ederiz.

Haşlama İçli Köfte İçin Gerekli Malzemeleri


İç Harcı için

  • 400 gr kuzu ve dana karışık kıyma
  • 1 tane büyük boy kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 şeker kaşığı isot
  • Yeteri kadar tarçın ve kişniş

Dış Harcı için

  • 2 su bardağı dolusu ince köftelik bulgur
  • 250 gr yağsız dana ve kuru karışık kıyma
  • 3 tane haşlanmış patates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tane yumurta
  • 2 yemek kaşığı isot
  • Yeteri kadar su
  • 1 tane büyük boy kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yeteri kadar tuz, karabiber ve kırmızı pul biber
Haşlama İçli Köfte Nasıl Yapılır?

Haşlama içli köftenin hazırlamasına ilk olarak iç harç ile başlayın. Nedeni ise iç harcın soğuk olarak kullanılıyor olmasıdır.
Aksi halde iç harç sıcak olursa şekil vermekte zorlanabilirsiniz. İç harcı hazırlamak için ilk olarak bir tane büyük boy kuru soğanı ince şekilde doğrayın ve tereyağı içi yanmaz bir tavanın içerisinde hafif kavurun. Soğanlar şeffaflaşınca içerisinde karışık olarak temin ettiğiniz kıymayı ilave edin ve sürekli karıştırarak kavurun kıyma kavrulup suyunu çekince içerisine baharatları ilave edip harmanlayın. Hazır hale gelmiş olan içli köftenin iç harcını soğuması için bir kenara kaldırın. Bu aşamada harcı ocağın üzerinden indirince içerisine ince kıyılmış maydanozları ve cevizi ilave edip karıştırın. İç harcın ilk sıcaklığı çıktığında buzdolabına kaldırın ve iyice soğuması için bekletin. İç harç soğurken sizde bu arada dış kısmı hazırlamaya geçebilirsiniz.

Haşlama içli köftenin dış kısmını hazırlamaya ince bulguru bir tepsiye boşaltarak başlayın. Bulgurun üzerine az miktar sıcak su ilavesi yapın ve biraz şişmesini bekleyin. Bulgur hafif şiştikten sonra içerisine irmiği, yeteri kadar tuzu, yumurtayı, baharatları ve salçaları ilave edip karıştırın. Bu aşamada harcı bir güzel yoğurun ve ardından içerisine kıymayı ve haşlanmış olan patatesi ilave edip iyice yoğurun. Haşlanmış olan patates hamurun iyi tutmasını sağlayacaktır ve haşlanırken dağılmayacaktır.

Yoğurma aşamasında harcın içerisine azar, azar sıcak su ilavesi yapın. Hamur istediğiniz kıvama geldiğinde su koyma işlemini bırakın. Eğer ilk defa haşlama içli köfte hazırlayacak iseniz hamurun kıvamını tutturmakta biraz zorlanabilirsiniz. Bunu anlamak için elinizde yapışmayacak bir hamur yapmanız ideal olacaktır.

Haşlama içli köftenin dış kısmını hazırladıktan sonra hamurdan parçalar kopartın ve ilk önce hamuru beze yapın. Ardından avucunuzun içine alın ve diğer eliniz ile hamurun orta kısmını oyun. Kenar kısımlarını inceltin ve iç kısmına önceden hazırlayıp soğuttuğunuz iç harçtan ilave edin. Akabinde hamurun açıkta kalan yerini kapatın ve diğer kalan hamurlara da aynı işlemi uygulayın.

Hazır hale gelmiş olan içli köfteleri pişirmek için bir tencerenin içerisine su, az miktar tuz ve sıvı yağı ilavesi yapıp kaynatın. Su kaynadıktan sonra içli köfteleri fazla sıkışık olmayacak şekilde tencereyi alın ve haşlayın. Haşlanan köfteler suyu üzerine çıktıkları vakit köfteleri tencereden alın ve delikli bir süzgecin üzerine yerleştirin. Suyunu süzdükten sonra servis tabaklarına alıp sunum yapın.

Dip not: Arzu ederseniz köftelerin üzerine sarımsaklı yoğurt veya salçalı sos hazırlayıp sunum esnasında gezdirebilirsiniz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 13:44:43
Haşlama İçli Köfte Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Haşlama İçli Köfte Tarifi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Haşlama İçli Köfte Tarifi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Haşlanmış Tavuk Kalori

Haşlanmış tavuk kalori, tavuk çoğu diyet listesinde baş tacı yapılmış bir besindir. Özellikle haşlanmış tavuk diyet menülerinde sıkça yer alır. Haşlama ...
Devamını Oku

Gerdan Haşlama

Gerdan Haşlama, Gerdan vücudun çeneyle göğüs arasında kalan boynun ön bölüme denir. Büyükbaş hayvanlarda omuzdaki kas kütleleriyle boynun devamı olan kas küt...
Devamını Oku

Terbiyeli Et Haşlama

Terbiyeli Et Haşlama, beslenmemizde önemli bir yere sahip olan temel gıdamız olan et, mutfaklarımızda çok yönlü tatlar oluşmasını sağlar. Doğrudan yemeği de ...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır

Kuru fasulye kaç dakikada haşlanır, kuru fasulye yemeği yapmak isteyen ve bu yemeği seven kişiler tarafından oldukça önemli ve merak edilen sorular aras...
Devamını Oku

Sebzeli Et Haşlama

Sebzeli Et Haşlama, et dendiği zaman akla ilk gelen et yemeği çeşitlerinden bir tanesi de sebzeli et haşlama yemeğidir. Et haşlandıktan sonra üzerine ilave e...
Devamını Oku

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır

Tavuk kaç dakikada haşlanır, Derin dondurucudan donmuş bir şekilde çıkartılmış kümes hayvanları tavuk, piliç ve benzerleri doğrudan haşlanmaz. Düdüklü tencer...
Devamını Oku

Patlıcan Haşlama

Patlıcan Haşlama, Patlıcan, patlıcanın ilk olarak M. Ö 5 yy'da Hindistan'da yetiştirilmiştir. Bu tarihten sonra Afrika sonra Doğu Akdeniz ve Avrupa'da tohumu...
Devamını Oku

Haşlanmış Yumurtanın Faydaları

Haşlanmış yumurtanın faydaları, zengin bir protein kaynağı olan yumurtanın içinde folik asit, demir, çinko ve fosfor bulunur. Yumurta vücudun temel ihtiyacı ...
Devamını Oku

Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı

Haşlanmış yumurta kilo aldırır mı, haşlanmış yumurtanın en önemli özelliklerinden biri tok tutmasıdır. 2 tane haşlanmış yumurta yaklaşık 150 kalori içer...
Devamını Oku

Patatesli Tavuk Haşlama

Patatesli tavuk haşlama, sağlıklı olduğu kadar lezzet bakımından da oldukça güzel bir tariftir. Patatesli tavuk haşlama yemeğinin içerisine arzuya göre arpac...
Devamını Oku

Tavuk Nasıl Haşlanır

Tavuk nasıl haşlanır, tavuk haşlama yapılırken karar verilmesi gereken şey şudur ki, haşlamayı tavuk etinin flatosundan mu pirzolasından mı ya da but veya ka...
Devamını Oku

Tavuk Haşlama Kaç Kalori?

Tavuk haşlama kaç kalori, tavuk eti hem diyet menülerinde hem de temel besin kaynaklarında önemli bir yer tutmaktadır. Besleyici özelliği nedeniyle geli...
Devamını Oku

Patates Haşlama Süresi

Patates haşlama süresi, patatesin büyüklüğüne ve patatesin nerede kullanılacağına bağlı olarak değişir. Patates mutfaklarda önemli bir yer tutmaktadır. ...
Devamını Oku

Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori?

Haşlanmış tavuk kaç kalori, Kırmızı et fiyatlarının çok yüksek olması nedeniyle tüketimi oldukça artan tavuk eti protein bakımından oldukça zengindir. Saçlar...
Devamını Oku

Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır

Yumurta kaç dakikada haşlanır, yumurta mükemmel tadıyla küçük büyük herkesin beğenerek tükettiği sağlıklı bir besin kaynağıdır. Daha çok kahvaltılarda v...
Devamını Oku

Kabak Haşlama

Kabak haşlama, sarı çiçekler açan ve sürüngen bir sebze olan kabak sağlık açısından çok faydalı ve besleyici bir bitkidir. B1, C vitaminleri, protein, n...
Devamını Oku

Kereviz Haşlama

Kereviz haşlama, kereviz hoş bir aroma ve tada sahiptir. Lif bakımından düşük bir sebze olduğu için özellikle diyetlerde kullanılan vazgeçilmez bir besi...
Devamını Oku

Mısır Haşlama Süresi

Mısır haşlama süresi, mısır seven kişilerin merak ettiği sorular arasında yer almaktadır. Mısır alınırken ve pişirilirken dikkat edilmesi gereken duruml...
Devamını Oku

Enginar Haşlama

Enginar haşlama, enginar sağlıklı bir besin maddesi olarak çok eski yıllardan günümüze kadar yetiştirilen bir bitkidir. Mevsiminde enginar pazar ve mark...
Devamını Oku

Haşlanmış Patates Kaç Kalori?

Haşlanmış patates kaç kalori, patates günlük hayatta en çok tüketilen besin maddelerinden biridir. Orta büyüklükte haşlanmış 1 adet patates yaklaşık 70 ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kabak Haşlama
Kereviz Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Enginar Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori?
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024