Düdüklü tencerenin içerisine sıvı yağı koyun. Yağ biraz ısınınca kuş başı doğranmış etleri içerisine atın. Bir iki tur karıştırarak etleri kızartın. Ardından etlerin üstünü geçecek kadar kaynar su ilave ederek etlerin pişmesi için düdüklü tencerenin ağzını kapatın. Etlerin pişmesi için 25-30 dakika yeterli olacaktır. Etler pişerken siz de diğer malzemeleri hazırlamaya başlayın. Patateslerin kabuklarını soyun. Daha sonra yıkayıp patatesleri iri iri doğrayın. Ardından soğanı da soyup yıkayın. Soğanı doğramanıza gerek yok tüm atacaksınız. Havuçların da kabuklarını soyun ve daire şeklinde doğrayın. Daha sonra düdüklü tencerenin altını kapatın ve soğuk suyun önüne tutarak havasını alın.
Havasını altıktan sonra düdüklü tencerenin kapağını açabilirsiniz. Hazırladığınız malzemelerin hepsini düdüklü tencerenin içerisine ilave ederek ocağın altını açın. Son olarak tuzunu da ilave ederek pişirmeye bırakın. Daha sonra ayrı bir kabın içerisine terbiyesi için yumurta sarısını ve unu ilave ederek karıştırın. Unun top top olması için iyice çırpmanız gerekiyor. Sonra limon suyunu ve kaynayan yemekten birkaç kaşık su alıp içerisine ilave ederek karıştırın. Daha sonra hazırladığınız terbiyeyi pişmiş
haşlama et yemeği içerisine yavaş ilave ederek karıştırın. İlave ettikten sonra da 3-4 dakika daha kaynattıktan sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.