Haşlama Biber Turşusu Nasıl Yapılır

Haşlama biber turşusu nasıl yapılır, Değişik sebze ve meyvelerin tuzlu ve sirkeli bir karışım içinde suda belli bir süre bekleyerek yemeğe hazır bir duruma gelmesine turşu deriz. Kış hazırlıklarının başında özellikle turşu gelir. Özellikle Türkler olarak bizler çok severiz ve yapımı çok yaygındır. Haşlama biber turşusu nasıl yapılır diyecek olursak özellikle yaz mevsiminde yapıldığı için bu turşuya yaz turşusu da denmektedir.
Haşlama turşu yapımı oldukça pratik az zahmetle hazırlayabileceğiniz lezzetli bir turşu çeşididir. Denemenizi mutlaka tavsiye ederim.

Haşlama biber turşusu malzemeleri

  • 2 kilogram yeşil biber
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi veya elma sirkesi
  • Yarım su bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
  • 6-7 diş sarımsak
  • Küçük bir demet maydanoz
  • Yeteri kadar turşu tuzu

Haşlama biber turşusu nasıl yapılır?


Öncelikle biberleri iyice yıkayın ve saplarını kesin ve alttan işte doğru bir kesik atın fakat ikiye ayırmayın yani tepede bitişik alttan ayrık olsun. Başka bir taraftan orta boy bir tencereye yarıya kadar su koyun ve ocağın üzerine koyun ve altını açın. Su kaynadıktan sonra biberlerin bir kısmını suyun içine atın biraz haşlayın. Bir müddet kaynadıktan sonra delikli bir kaşık yardımıyla sudan çıkarın ve diğer biberleri kaynayan suyun içine atın ve yine aynı şekilde onları da haşlayın. Biberler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Biberler haşlanırken biberlerin fazla ölmemesi gereklidir.
Bira diri kalması gereklidir. Biberler suda haşlanırken diğer taraftan ise maydanozları ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince kıyın, sarımsakları da soyup küçük küçük doğrayın ve bir kâse içinde yağı, sirkeyi, tuzu, maydanoz ve sarımsağı iyice karıştırın. Biberlerin de haşlama işi bittikten sonra bir tencereye veya ağzı kapaklı bir cam kaba bir sıra biber dizin ve üzerine hazırlamış olduğunuz karışımdan güzelce yayın. Malzemeler bitene kadar bu şekilde işlemi tekrarlayın. Bu işlemde bittikten sonra bir cam kap içine koyarak buzdolabında uzun süre saklayarak muhafaza edebilir ve tüketebilirsiniz. Haşlama turşu nasıl yapılır görmüş olduk şimdiden hepinize afiyet olsun.
20.01.2024 13:51:43
Haşlama Biber Turşusu Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Haşlama Biber Turşusu Nasıl Yapılır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Haşlama Biber Turşusu Nasıl Yapılır"
Merhaba, kışın yemeklerin yanında kullandığım turşu hem lezzeti ile hem de iştah açma yönü ile benim vazgeçilmezlerin arasındadır. Özellikle biber turşusunu çok seviyorum ve biber turşunun haşlanarak yapıldığını da duydum. Biber turşunu haşlanarak yapmak istiyorum ancak nasıl yapıldığını bilmiyorum lütfen yardımcı olur musunuz?
Ayşe . 28.10.2018 16:08:00

Haşlanmış Tavuk Kalori

Haşlanmış tavuk kalori, tavuk çoğu diyet listesinde baş tacı yapılmış bir besindir. Özellikle haşlanmış tavuk diyet menülerinde sıkça yer alır. Haşlama ...
Devamını Oku

Gerdan Haşlama

Gerdan Haşlama, Gerdan vücudun çeneyle göğüs arasında kalan boynun ön bölüme denir. Büyükbaş hayvanlarda omuzdaki kas kütleleriyle boynun devamı olan kas küt...
Devamını Oku

Terbiyeli Et Haşlama

Terbiyeli Et Haşlama, beslenmemizde önemli bir yere sahip olan temel gıdamız olan et, mutfaklarımızda çok yönlü tatlar oluşmasını sağlar. Doğrudan yemeği de ...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır

Kuru fasulye kaç dakikada haşlanır, kuru fasulye yemeği yapmak isteyen ve bu yemeği seven kişiler tarafından oldukça önemli ve merak edilen sorular aras...
Devamını Oku

Sebzeli Et Haşlama

Sebzeli Et Haşlama, et dendiği zaman akla ilk gelen et yemeği çeşitlerinden bir tanesi de sebzeli et haşlama yemeğidir. Et haşlandıktan sonra üzerine ilave e...
Devamını Oku

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır

Tavuk kaç dakikada haşlanır, Derin dondurucudan donmuş bir şekilde çıkartılmış kümes hayvanları tavuk, piliç ve benzerleri doğrudan haşlanmaz. Düdüklü tencer...
Devamını Oku

Patlıcan Haşlama

Patlıcan Haşlama, Patlıcan, patlıcanın ilk olarak M. Ö 5 yy'da Hindistan'da yetiştirilmiştir. Bu tarihten sonra Afrika sonra Doğu Akdeniz ve Avrupa'da tohumu...
Devamını Oku

Haşlanmış Yumurtanın Faydaları

Haşlanmış yumurtanın faydaları, zengin bir protein kaynağı olan yumurtanın içinde folik asit, demir, çinko ve fosfor bulunur. Yumurta vücudun temel ihtiyacı ...
Devamını Oku

Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı

Haşlanmış yumurta kilo aldırır mı, haşlanmış yumurtanın en önemli özelliklerinden biri tok tutmasıdır. 2 tane haşlanmış yumurta yaklaşık 150 kalori içer...
Devamını Oku

Patatesli Tavuk Haşlama

Patatesli tavuk haşlama, sağlıklı olduğu kadar lezzet bakımından da oldukça güzel bir tariftir. Patatesli tavuk haşlama yemeğinin içerisine arzuya göre arpac...
Devamını Oku

Tavuk Nasıl Haşlanır

Tavuk nasıl haşlanır, tavuk haşlama yapılırken karar verilmesi gereken şey şudur ki, haşlamayı tavuk etinin flatosundan mu pirzolasından mı ya da but veya ka...
Devamını Oku

Tavuk Haşlama Kaç Kalori?

Tavuk haşlama kaç kalori, tavuk eti hem diyet menülerinde hem de temel besin kaynaklarında önemli bir yer tutmaktadır. Besleyici özelliği nedeniyle geli...
Devamını Oku

Patates Haşlama Süresi

Patates haşlama süresi, patatesin büyüklüğüne ve patatesin nerede kullanılacağına bağlı olarak değişir. Patates mutfaklarda önemli bir yer tutmaktadır. ...
Devamını Oku

Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori?

Haşlanmış tavuk kaç kalori, Kırmızı et fiyatlarının çok yüksek olması nedeniyle tüketimi oldukça artan tavuk eti protein bakımından oldukça zengindir. Saçlar...
Devamını Oku

Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır

Yumurta kaç dakikada haşlanır, yumurta mükemmel tadıyla küçük büyük herkesin beğenerek tükettiği sağlıklı bir besin kaynağıdır. Daha çok kahvaltılarda v...
Devamını Oku

Kabak Haşlama

Kabak haşlama, sarı çiçekler açan ve sürüngen bir sebze olan kabak sağlık açısından çok faydalı ve besleyici bir bitkidir. B1, C vitaminleri, protein, n...
Devamını Oku

Kereviz Haşlama

Kereviz haşlama, kereviz hoş bir aroma ve tada sahiptir. Lif bakımından düşük bir sebze olduğu için özellikle diyetlerde kullanılan vazgeçilmez bir besi...
Devamını Oku

Mısır Haşlama Süresi

Mısır haşlama süresi, mısır seven kişilerin merak ettiği sorular arasında yer almaktadır. Mısır alınırken ve pişirilirken dikkat edilmesi gereken duruml...
Devamını Oku

Enginar Haşlama

Enginar haşlama, enginar sağlıklı bir besin maddesi olarak çok eski yıllardan günümüze kadar yetiştirilen bir bitkidir. Mevsiminde enginar pazar ve mark...
Devamını Oku

Haşlanmış Patates Kaç Kalori?

Haşlanmış patates kaç kalori, patates günlük hayatta en çok tüketilen besin maddelerinden biridir. Orta büyüklükte haşlanmış 1 adet patates yaklaşık 70 ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kabak Haşlama
Kereviz Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Enginar Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori?
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024