Gerdan Haşlama

Gerdan Haşlama, Gerdan vücudun çeneyle göğüs arasında kalan boynun ön bölüme denir. Büyükbaş hayvanlarda omuzdaki kas kütleleriyle boynun devamı olan kas kütleleri arasında küreğin ön üst kenarında yer alan iki yanlı parça, etin en lezzetli olduğu bölgedir. Özellikle kuzu gerdanı çok yumuşak ve lezzetli olur. Kırmızı et olmasına rağmen oldukça hafif bir yemek çeşididir.
Haşlama olmasından dolayı da oldukça hafif ve sağlıklı bir yemek çeşididir.

Gerdan Haşlama Yapmak İçin Malzemeleri

  • 4 dilim kuzu gerdan eti
  • 4 adet orta boy patates
  • 4 tane havuç
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet soğan veya 4-5 adet arpacık soğan
  • 2,5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz ve karabiber
Arzuya göre taze kekik, biberiye veya maydanoz da ekleyebilirsiniz.

Gerdan Haşlama Nasıl Yapılır?


Öncelikle bütün sebzelerin kabuklarını soyalım, pişirmeye hazırlayalım. Düdüklü tenceresine önce biraz sıvıyağ koyup etimizi hafif mühürleyelim, her iki tarafını da çevirerek sonra üzerlerine elma dilimi şeklinde patatesleri kesip ilave edelim. Onun üzerine soğanı bütün olarak havuçları da patateslere yakın olması için parmak şeklinde, sarımsakları da diş diş ilave edelim üzerine suyunu da döküp tencerenin kapağını kapatalım. Düdüklü tencere öttükten sonra 30-35 dakika kısık ateşte pişirelim. Düdüklümüzün kapağını açıp etlerin üzerine tuz ve karabiber serpelim. Limon suyunu da ilave edelim.
Sonra etler tuzunu, karabiberini ve limonun suyunu içine alması için düdüklünün kapağını kapatmadan 5 dakika daha ocakta pişirip alalım. Bu gerdan haşlama sıcak olarak yenirse daha lezzetli olur. Sıcak servis yapın. Servis yaparken tabaklara 1 adet gerdan, 2-3 dilim patates ve 2-3 dilim havuç eğer yaparken soğan yerine arpacık koydunuz ise 2 adet de arpacık soğan koyun. Tabaktaki eti servise sunmadan önce üzerini süslemek için ister taze kekik ister maydanoz ve ister biberiye kullanarak süslerseniz görüntüyü daha çok göze hitap etmiş olursunuz. Lezzetiyle de damağa ve mideye hitap etmiş olursunuz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 00:11:25
Gerdan Haşlama ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Gerdan Haşlama Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Gerdan Haşlama"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Patates Kaç Dakikada Haşlanır

Patates kaç dakikada haşlanır, patates dört mevsim mutfaklarımızda eksik olmayan bir sebzedir. Patates ile birden çok yemek yapılmakta ve...
Devamını Oku

Haşlanmış Tavuk Kalori

Haşlanmış tavuk kalori, tavuk çoğu diyet listesinde baş tacı yapılmış bir besindir. Özellikle haşlanmış tavuk diyet menülerinde sıkça yer alır. Haşlama ...
Devamını Oku

Terbiyeli Et Haşlama

Terbiyeli Et Haşlama, beslenmemizde önemli bir yere sahip olan temel gıdamız olan et, mutfaklarımızda çok yönlü tatlar oluşmasını sağlar. Doğrudan yemeği de ...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır

Kuru fasulye kaç dakikada haşlanır, kuru fasulye yemeği yapmak isteyen ve bu yemeği seven kişiler tarafından oldukça önemli ve merak edilen sorular aras...
Devamını Oku

Sebzeli Et Haşlama

Sebzeli Et Haşlama, et dendiği zaman akla ilk gelen et yemeği çeşitlerinden bir tanesi de sebzeli et haşlama yemeğidir. Et haşlandıktan sonra üzerine ilave e...
Devamını Oku

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır

Tavuk kaç dakikada haşlanır, Derin dondurucudan donmuş bir şekilde çıkartılmış kümes hayvanları tavuk, piliç ve benzerleri doğrudan haşlanmaz. Düdüklü tencer...
Devamını Oku

Patlıcan Haşlama

Patlıcan Haşlama, Patlıcan, patlıcanın ilk olarak M. Ö 5 yy'da Hindistan'da yetiştirilmiştir. Bu tarihten sonra Afrika sonra Doğu Akdeniz ve Avrupa'da tohumu...
Devamını Oku

Haşlanmış Yumurtanın Faydaları

Haşlanmış yumurtanın faydaları, zengin bir protein kaynağı olan yumurtanın içinde folik asit, demir, çinko ve fosfor bulunur. Yumurta vücudun temel ihtiyacı ...
Devamını Oku

Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı

Haşlanmış yumurta kilo aldırır mı, haşlanmış yumurtanın en önemli özelliklerinden biri tok tutmasıdır. 2 tane haşlanmış yumurta yaklaşık 150 kalori içer...
Devamını Oku

Patatesli Tavuk Haşlama

Patatesli tavuk haşlama, sağlıklı olduğu kadar lezzet bakımından da oldukça güzel bir tariftir. Patatesli tavuk haşlama yemeğinin içerisine arzuya göre arpac...
Devamını Oku

Tavuk Nasıl Haşlanır

Tavuk nasıl haşlanır, tavuk haşlama yapılırken karar verilmesi gereken şey şudur ki, haşlamayı tavuk etinin flatosundan mu pirzolasından mı ya da but veya ka...
Devamını Oku

Tavuk Haşlama Kaç Kalori?

Tavuk haşlama kaç kalori, tavuk eti hem diyet menülerinde hem de temel besin kaynaklarında önemli bir yer tutmaktadır. Besleyici özelliği nedeniyle geli...
Devamını Oku

Patates Haşlama Süresi

Patates haşlama süresi, patatesin büyüklüğüne ve patatesin nerede kullanılacağına bağlı olarak değişir. Patates mutfaklarda önemli bir yer tutmaktadır. ...
Devamını Oku

Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori?

Haşlanmış tavuk kaç kalori, Kırmızı et fiyatlarının çok yüksek olması nedeniyle tüketimi oldukça artan tavuk eti protein bakımından oldukça zengindir. Saçlar...
Devamını Oku

Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır

Yumurta kaç dakikada haşlanır, yumurta mükemmel tadıyla küçük büyük herkesin beğenerek tükettiği sağlıklı bir besin kaynağıdır. Daha çok kahvaltılarda v...
Devamını Oku

Kabak Haşlama

Kabak haşlama, sarı çiçekler açan ve sürüngen bir sebze olan kabak sağlık açısından çok faydalı ve besleyici bir bitkidir. B1, C vitaminleri, protein, n...
Devamını Oku

Kereviz Haşlama

Kereviz haşlama, kereviz hoş bir aroma ve tada sahiptir. Lif bakımından düşük bir sebze olduğu için özellikle diyetlerde kullanılan vazgeçilmez bir besi...
Devamını Oku

Mısır Haşlama Süresi

Mısır haşlama süresi, mısır seven kişilerin merak ettiği sorular arasında yer almaktadır. Mısır alınırken ve pişirilirken dikkat edilmesi gereken duruml...
Devamını Oku

Enginar Haşlama

Enginar haşlama, enginar sağlıklı bir besin maddesi olarak çok eski yıllardan günümüze kadar yetiştirilen bir bitkidir. Mevsiminde enginar pazar ve mark...
Devamını Oku

Haşlanmış Patates Kaç Kalori?

Haşlanmış patates kaç kalori, patates günlük hayatta en çok tüketilen besin maddelerinden biridir. Orta büyüklükte haşlanmış 1 adet patates yaklaşık 70 ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kabak Haşlama
Kereviz Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Enginar Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori?
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024