Et Haşlama Yemeği

Et haşlama yemeği, Et protein açısından oldukça zengin bir besindir. Vejetaryenler hariç hemen hemen herkes eti severek tüketmektedir. Kimimiz eti ızgarada kimimiz kavurma şeklinde severken kimimizde haşlama olarak severiz. Özellikle diyet yapanlar için et haşlama yemeği ideal bir yemektir. Hazırlanışı oldukça kolay olmasına rağmen çok lezzetli bir yemektir.
Ayrıca çeşitli sebzelerle zenginleştirerek akşam yemeklerimizde iyi bir alternatif olabilir. Yanında bulgur veya pirinç pilavı ile enfes bir menüdür. Et haşlama yemeğini dilerseniz kemikli et ile dilerseniz de lop et ile hazırlayabilirsiniz. Haşlama et yemeği genellikle kurban bayramının ardından hemen hemen her evde hazırlanan bir yemek çeşididir. Hafif ve besleyici bir yemek olduğunu düşünüyorsanız sizlerle paylaştığım tarifi deneyebilirsiniz.

Et haşlama yemeği için gerekli malzemeler

  • 1 kilo isteğinize göre kemikli veya kemiksiz et,
  • 3 adet patates,
  • 2 adet havuç,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 2 diş sarımsak,
  • 3-4 adet defne yaprağı,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 tatlı kaşığı karabiber,
  • 1 adet limon,
  • 1 tatlı kaşığı pul biber,
  • Kullandığımız et yağsız ise 2 yemek kaşığı sıvı yağ,

Nasıl Yapılır?


Et haşlama yemeği için ilk olarak haşlama yapacağımız etleri yıkayarak başlıyoruz. Yıkadığımız etleri suyunu süzmesi için süzgece alıp biz derin bir tencereyi ocağın üzerine alıyoruz ve suyu süzülen etleri içerisine ekleyip etler sulanıp suyunu çekinceye kadar kavuruyoruz.
Daha sonra üzerine 1,5 litre sıcak su ilave ediyoruz. Daha sonra kabuklarını soyup halka şeklinde dilimlediğimiz havuç ve patatesi ilave ediyoruz. Ardında kabuklarını soyduğumuz kuru soğanı ve sarımsakları dörde bölüp tencereye ekliyoruz. Ardından defne yaprakları, karabiber, tuz ve sıvı yağ ekleyerek tencerenin ağzını kapatıyoruz. Düdüklü tencerede haşlayacak olursak pişme süresi 30 dakika, normal tencerede haşlayacak olursak 1 saate pişecektir. Daha sonra hazırlamış olduğumuz yemeği ocaktan indirip içerisine eklediğimiz defne yapraklarını çıkartıyoruz ve içerisine limon suyu ilave ediyoruz. Sıcak olarak servis yapılmasını tavsiye ettiğim et haşlama yemeğini sulu ve sebzeleri ile servis tabağına aldıktan sonra üzerine pul biber serpiyoruz. Kemikli et kullanmış iseniz kemiklerini çıkararak servis tabağına alınız. Yanında pilav ve cacık ile servis yapabiliriz. Şimdiden afiyet olsun.
20.01.2024 15:42:59
Et Haşlama Yemeği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Et Haşlama Yemeği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Et Haşlama Yemeği"
Ben kurban bayramından kalan gerdanlı akşam pişirmek istiyorum. Et haşlama yemeği için düdüklüye koyduğum etimin yanına patates ve havuç koyuyorum. Paki düdüklüde olan etimin ağzını kapadıktan sonra ne zaman pişeceğini nereden bilebilirim? Et ne kadar sürede pişer?
Fulden . 05.11.2018 14:04:27

Haşlanmış Tavuk Kalori

Haşlanmış tavuk kalori, tavuk çoğu diyet listesinde baş tacı yapılmış bir besindir. Özellikle haşlanmış tavuk diyet menülerinde sıkça yer alır. Haşlama ...
Devamını Oku

Gerdan Haşlama

Gerdan Haşlama, Gerdan vücudun çeneyle göğüs arasında kalan boynun ön bölüme denir. Büyükbaş hayvanlarda omuzdaki kas kütleleriyle boynun devamı olan kas küt...
Devamını Oku

Terbiyeli Et Haşlama

Terbiyeli Et Haşlama, beslenmemizde önemli bir yere sahip olan temel gıdamız olan et, mutfaklarımızda çok yönlü tatlar oluşmasını sağlar. Doğrudan yemeği de ...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır

Kuru fasulye kaç dakikada haşlanır, kuru fasulye yemeği yapmak isteyen ve bu yemeği seven kişiler tarafından oldukça önemli ve merak edilen sorular aras...
Devamını Oku

Sebzeli Et Haşlama

Sebzeli Et Haşlama, et dendiği zaman akla ilk gelen et yemeği çeşitlerinden bir tanesi de sebzeli et haşlama yemeğidir. Et haşlandıktan sonra üzerine ilave e...
Devamını Oku

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır

Tavuk kaç dakikada haşlanır, Derin dondurucudan donmuş bir şekilde çıkartılmış kümes hayvanları tavuk, piliç ve benzerleri doğrudan haşlanmaz. Düdüklü tencer...
Devamını Oku

Patlıcan Haşlama

Patlıcan Haşlama, Patlıcan, patlıcanın ilk olarak M. Ö 5 yy'da Hindistan'da yetiştirilmiştir. Bu tarihten sonra Afrika sonra Doğu Akdeniz ve Avrupa'da tohumu...
Devamını Oku

Haşlanmış Yumurtanın Faydaları

Haşlanmış yumurtanın faydaları, zengin bir protein kaynağı olan yumurtanın içinde folik asit, demir, çinko ve fosfor bulunur. Yumurta vücudun temel ihtiyacı ...
Devamını Oku

Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı

Haşlanmış yumurta kilo aldırır mı, haşlanmış yumurtanın en önemli özelliklerinden biri tok tutmasıdır. 2 tane haşlanmış yumurta yaklaşık 150 kalori içer...
Devamını Oku

Patatesli Tavuk Haşlama

Patatesli tavuk haşlama, sağlıklı olduğu kadar lezzet bakımından da oldukça güzel bir tariftir. Patatesli tavuk haşlama yemeğinin içerisine arzuya göre arpac...
Devamını Oku

Tavuk Nasıl Haşlanır

Tavuk nasıl haşlanır, tavuk haşlama yapılırken karar verilmesi gereken şey şudur ki, haşlamayı tavuk etinin flatosundan mu pirzolasından mı ya da but veya ka...
Devamını Oku

Tavuk Haşlama Kaç Kalori?

Tavuk haşlama kaç kalori, tavuk eti hem diyet menülerinde hem de temel besin kaynaklarında önemli bir yer tutmaktadır. Besleyici özelliği nedeniyle geli...
Devamını Oku

Patates Haşlama Süresi

Patates haşlama süresi, patatesin büyüklüğüne ve patatesin nerede kullanılacağına bağlı olarak değişir. Patates mutfaklarda önemli bir yer tutmaktadır. ...
Devamını Oku

Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori?

Haşlanmış tavuk kaç kalori, Kırmızı et fiyatlarının çok yüksek olması nedeniyle tüketimi oldukça artan tavuk eti protein bakımından oldukça zengindir. Saçlar...
Devamını Oku

Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır

Yumurta kaç dakikada haşlanır, yumurta mükemmel tadıyla küçük büyük herkesin beğenerek tükettiği sağlıklı bir besin kaynağıdır. Daha çok kahvaltılarda v...
Devamını Oku

Kabak Haşlama

Kabak haşlama, sarı çiçekler açan ve sürüngen bir sebze olan kabak sağlık açısından çok faydalı ve besleyici bir bitkidir. B1, C vitaminleri, protein, n...
Devamını Oku

Kereviz Haşlama

Kereviz haşlama, kereviz hoş bir aroma ve tada sahiptir. Lif bakımından düşük bir sebze olduğu için özellikle diyetlerde kullanılan vazgeçilmez bir besi...
Devamını Oku

Mısır Haşlama Süresi

Mısır haşlama süresi, mısır seven kişilerin merak ettiği sorular arasında yer almaktadır. Mısır alınırken ve pişirilirken dikkat edilmesi gereken duruml...
Devamını Oku

Enginar Haşlama

Enginar haşlama, enginar sağlıklı bir besin maddesi olarak çok eski yıllardan günümüze kadar yetiştirilen bir bitkidir. Mevsiminde enginar pazar ve mark...
Devamını Oku

Haşlanmış Patates Kaç Kalori?

Haşlanmış patates kaç kalori, patates günlük hayatta en çok tüketilen besin maddelerinden biridir. Orta büyüklükte haşlanmış 1 adet patates yaklaşık 70 ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kabak Haşlama
Kereviz Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Enginar Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori?
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024