Et haşlama yemeği için ilk olarak haşlama yapacağımız etleri yıkayarak başlıyoruz. Yıkadığımız etleri suyunu süzmesi için süzgece alıp biz derin bir tencereyi ocağın üzerine alıyoruz ve suyu süzülen etleri içerisine ekleyip etler sulanıp suyunu çekinceye kadar kavuruyoruz.
Daha sonra üzerine 1,5 litre sıcak su ilave ediyoruz. Daha sonra kabuklarını soyup halka şeklinde dilimlediğimiz havuç ve patatesi ilave ediyoruz. Ardında kabuklarını soyduğumuz kuru soğanı ve sarımsakları dörde bölüp tencereye ekliyoruz. Ardından defne yaprakları, karabiber, tuz ve sıvı yağ ekleyerek tencerenin ağzını kapatıyoruz. Düdüklü tencerede haşlayacak olursak pişme süresi 30 dakika, normal tencerede haşlayacak olursak 1 saate pişecektir. Daha sonra hazırlamış olduğumuz yemeği ocaktan indirip içerisine eklediğimiz defne yapraklarını çıkartıyoruz ve içerisine limon suyu ilave ediyoruz. Sıcak olarak servis yapılmasını tavsiye ettiğim
et haşlama yemeğini sulu ve sebzeleri ile servis tabağına aldıktan sonra üzerine pul biber serpiyoruz. Kemikli et kullanmış iseniz kemiklerini çıkararak servis tabağına alınız. Yanında pilav ve cacık ile servis yapabiliriz. Şimdiden afiyet olsun.