Düdüklüde tavuk baget haşlama: Ağızda dağılan eşsiz lezzete sahip olan bir yemektir. Hemen hemen herkes tarafından sevilen bir yemektir. Besin değeri yüksektir ve vücuda ağırlık vermez. Doyurucu, besleyici ve hafif bir yemek olan düdüklüde tavuk baget haşlama görünümü ile de iştah kabartmaktadır. Kızartma yemeklerine göre kalorisi çok daha düşük olan ve kişiye kilo vermeyen bu yemek kilo vermeye de yardımcı bir yemektir.
Özellikle diyette olan kişilerin tercih edebileceği düdüklüde tavuk baget kişinin fazla kilo almasını engellemektedir. Düdüklüde tavuk baget haşlama yemeğinin içerisine patates ve havuçta ekleyebilirsiniz. Böylece yemeğin besin değerini daha da arttırmış olursunuz. Sizde hafif bir yemek öğünü geçirmek istiyorsanız veya diyet dönemindeyseniz mutlaka düdüklüde tavuk baget haşlamayı denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.
Öncelikle düdüklü tencere içerisine su ekleyin ve tavuk bagetleri bol suyla yıkayarak içerisine ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte kaynatın. Düdüklü tencerenin düdüğü çaldıktan sonra 25 dakika kadar tavuk bagetleri haşlayın. Süre dolduktan sonra ocağın altını kapatın ve düdüklü tencereyi soğuk suyun altına tutarak tencerenin havasını alın. Tencerenin kapağı açıldıktan sonra yemeğin tuzunu ekleyerek 1-2 tur karıştırın ve tavuk baget haşlamayı bir süre dinlendirin.
Düdüklüde tavuk baget artık hazır. Tabaklara alıp servis yapabilirsiniz. Sıcak sıcak servis yapmanızı tavsiye ederiz.
Afiyet olsun.