Öncelikle yıkanan etler düdüklü tencereye yerleştirilir.
Üzerine irice doğranmış soğanlar ilave edilir. Sonrasında defne yaprağı kırılarak koyulur karabiber ve kaynamış suda ilave edildikten sonra düdüklü tencerenin kapağı kapatılır. Koyulan malzemeler 10-15 dakika (Düdüklü tencere cinslerine göre süre bir miktar değişebilmektedir.) boyunca pişirilir. Sonrasında düdüklünün kapağı basıncı alındıktan sonra açılır. Sonrasında iri doğranmış patatesler ve havuçlar koyulur ve tuz ilave edilerek düdüklünün kapağı tekrar kapatılır. Yemek bu haliyle de yaklaşık 10-15 dakika kadar pişirilir. Burada ölçüt sebzelerin yumuşamış olmasıdır. Ayrı bir kapta yumurta sarısı, un ve limon suyuyla terbiye için sos hazırlanır. Hazırlanan sos yemeğe yavaşça ilave edilir ve bu haliyle de biraz daha piştikten sonra yemek ateşten alınır.
Yemeğimiz servise hazırdır.
Afiyet olsun.