Dana Eti Haşlama

Dana eti haşlama, oldukça kolay bir şekilde hazırlayacağınız bir tariftir. Demir açısından zengin bir besin olan dana eti, özellikle gelişme çağındaki çocuklara, gebelere ve doğurganlık çağında olan kadınlara çok yararlı etkiler yapacaktır. Doyurucu olduğu kadar, protein açısından da çok besleyicidir. Eğer sağlıklı beslenmek istiyorsanız, beslenmenizi b ir denge üzerine kurmalısınız.
Çünkü kilo kontrolünü de yapmalısınız. Dana eti fazla yağ içermediğinden, her hafta tüketilmesinde herhangi bir mahsur olmaz. Şimdi dana eti haşlama tarifini hazırlamaya başlayabiliriz.

Dana eti haşlama için gerekli malzemeler

  • 1 kg kemiksiz dana eti (Tercihinizi dana incik, gerdan gibi bölgelerden de yapabilirsiniz)
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Birkaç damla limon suyu
  • 4-5 dal maydanoz
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber
  • Terbiye için; 1 adet limon suyu ve 1 adet yumurta sarısı

Dana eti haşlama nasıl yapılır?


İlk önce dana etlerini düdüklü tencerenin içine koyarak haşlayın. Önce dana etlerini düdüklüye koyduğunuzda suyunu salıp çekinceye kadar çevirerek pişirin. Bundan sonra içine kuru soğanları ayıklayarak bütün halde, etin kokusunu alması için maydanoz dallarını, karabiber ve tuzu ilave edin. Malzemelerin üzerini 2 parmak geçecek kadar suyu koyun. Önce düdüklüyü kaynaması için ocağa koyun.
Ağzını hemen kapatmayın. Üzerinde oluşan köpükleri alın. Daha sonra birkaç damla limon suyu ilave ederek, düdüklü tencerenin ağzını kapatın. Bu şekilde yaklaşık 20 dakika haşladığınızda dana etleri lokum gibi pişecektir.

Dana eti haşlanırken sizde patates ve havuçları ayıklayın. Bunları dilediğiniz boyda doğrayın. Bir tencerenin içine tereyağını koyarak, önce havuçları sotelemeye başlayın. Daha sonra içine patatesleri ilave ederek sotelemeye devam edin. Düdüklü tencerede pişen dana etlerini içinden alın ve suyunu süzün. Bunları patates ve havuçları sotelediğiniz tencerenin içine alın. Dana etinin suyunu da süzerek ilave edin. Bunlar bir taşım aynasın. Daha sonra terbiyeyi hazırlayın. Yumurta sarısını ve limon suyunu iyice çırpın. Bunu en son olarak dane eti haşlama içine ilave edin. Konuklarınıza dana eti haşlamayı sıcak olarak servis etmelisiniz.

Afiyet olsun.
21.01.2024 00:08:22
Dana Eti Haşlama ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Dana Eti Haşlama Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Dana Eti Haşlama"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Haşlanmış Tavuk Kalori

Haşlanmış tavuk kalori, tavuk çoğu diyet listesinde baş tacı yapılmış bir besindir. Özellikle haşlanmış tavuk diyet menülerinde sıkça yer alır. Haşlama ...
Devamını Oku

Gerdan Haşlama

Gerdan Haşlama, Gerdan vücudun çeneyle göğüs arasında kalan boynun ön bölüme denir. Büyükbaş hayvanlarda omuzdaki kas kütleleriyle boynun devamı olan kas küt...
Devamını Oku

Terbiyeli Et Haşlama

Terbiyeli Et Haşlama, beslenmemizde önemli bir yere sahip olan temel gıdamız olan et, mutfaklarımızda çok yönlü tatlar oluşmasını sağlar. Doğrudan yemeği de ...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır

Kuru fasulye kaç dakikada haşlanır, kuru fasulye yemeği yapmak isteyen ve bu yemeği seven kişiler tarafından oldukça önemli ve merak edilen sorular aras...
Devamını Oku

Sebzeli Et Haşlama

Sebzeli Et Haşlama, et dendiği zaman akla ilk gelen et yemeği çeşitlerinden bir tanesi de sebzeli et haşlama yemeğidir. Et haşlandıktan sonra üzerine ilave e...
Devamını Oku

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır

Tavuk kaç dakikada haşlanır, Derin dondurucudan donmuş bir şekilde çıkartılmış kümes hayvanları tavuk, piliç ve benzerleri doğrudan haşlanmaz. Düdüklü tencer...
Devamını Oku

Patlıcan Haşlama

Patlıcan Haşlama, Patlıcan, patlıcanın ilk olarak M. Ö 5 yy'da Hindistan'da yetiştirilmiştir. Bu tarihten sonra Afrika sonra Doğu Akdeniz ve Avrupa'da tohumu...
Devamını Oku

Haşlanmış Yumurtanın Faydaları

Haşlanmış yumurtanın faydaları, zengin bir protein kaynağı olan yumurtanın içinde folik asit, demir, çinko ve fosfor bulunur. Yumurta vücudun temel ihtiyacı ...
Devamını Oku

Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı

Haşlanmış yumurta kilo aldırır mı, haşlanmış yumurtanın en önemli özelliklerinden biri tok tutmasıdır. 2 tane haşlanmış yumurta yaklaşık 150 kalori içer...
Devamını Oku

Patatesli Tavuk Haşlama

Patatesli tavuk haşlama, sağlıklı olduğu kadar lezzet bakımından da oldukça güzel bir tariftir. Patatesli tavuk haşlama yemeğinin içerisine arzuya göre arpac...
Devamını Oku

Tavuk Nasıl Haşlanır

Tavuk nasıl haşlanır, tavuk haşlama yapılırken karar verilmesi gereken şey şudur ki, haşlamayı tavuk etinin flatosundan mu pirzolasından mı ya da but veya ka...
Devamını Oku

Tavuk Haşlama Kaç Kalori?

Tavuk haşlama kaç kalori, tavuk eti hem diyet menülerinde hem de temel besin kaynaklarında önemli bir yer tutmaktadır. Besleyici özelliği nedeniyle geli...
Devamını Oku

Patates Haşlama Süresi

Patates haşlama süresi, patatesin büyüklüğüne ve patatesin nerede kullanılacağına bağlı olarak değişir. Patates mutfaklarda önemli bir yer tutmaktadır. ...
Devamını Oku

Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori?

Haşlanmış tavuk kaç kalori, Kırmızı et fiyatlarının çok yüksek olması nedeniyle tüketimi oldukça artan tavuk eti protein bakımından oldukça zengindir. Saçlar...
Devamını Oku

Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır

Yumurta kaç dakikada haşlanır, yumurta mükemmel tadıyla küçük büyük herkesin beğenerek tükettiği sağlıklı bir besin kaynağıdır. Daha çok kahvaltılarda v...
Devamını Oku

Kabak Haşlama

Kabak haşlama, sarı çiçekler açan ve sürüngen bir sebze olan kabak sağlık açısından çok faydalı ve besleyici bir bitkidir. B1, C vitaminleri, protein, n...
Devamını Oku

Kereviz Haşlama

Kereviz haşlama, kereviz hoş bir aroma ve tada sahiptir. Lif bakımından düşük bir sebze olduğu için özellikle diyetlerde kullanılan vazgeçilmez bir besi...
Devamını Oku

Mısır Haşlama Süresi

Mısır haşlama süresi, mısır seven kişilerin merak ettiği sorular arasında yer almaktadır. Mısır alınırken ve pişirilirken dikkat edilmesi gereken duruml...
Devamını Oku

Enginar Haşlama

Enginar haşlama, enginar sağlıklı bir besin maddesi olarak çok eski yıllardan günümüze kadar yetiştirilen bir bitkidir. Mevsiminde enginar pazar ve mark...
Devamını Oku

Haşlanmış Patates Kaç Kalori?

Haşlanmış patates kaç kalori, patates günlük hayatta en çok tüketilen besin maddelerinden biridir. Orta büyüklükte haşlanmış 1 adet patates yaklaşık 70 ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kabak Haşlama
Kereviz Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Enginar Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori?
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024