Boyun Haşlama

Boyun Haşlama, diğer bir adı da gerdan haşlama olarak bilinir. Bun et yemeğinde kuzu, koyun ve dana boyun eti fark etmez hepsinin de lezzetinin kendine özel farkı vardır. Boyun haşlama yemeğinde kullanılacak boyun etinin yanı sıra havuç, patates ve kuru soğan ile basınçlı tencerede haşlanır. Haşlanarak pişirilen yemek arzu edilirse terbiye edilerek daha da lezzetine lezzet katılabilir.
Terbiye işlemi sadece tercihinizle ilgili bir işlemdir. Ayrıca boyun eti ile yahni, keşkek fırında hazırlanabilen farklı yemekler ve çorba hazırlanabilir. İşte sizlere besleyici değeri yüksek ve oldukça lezzetli olan boyun haşlama tarifi.

Boyun Haşlama İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 adet parçalara ayrılmış koyun veya kuzu boynu
  • 1 adet orta irilikte patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 8-10 adet arpacık soğanı
  • 2-3 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Yeteri kadar tuz

Boyun Haşlama Nasıl Yapılır?


Boyun haşlama yemeği hazırlamaya ilk olarak bir adet parçalara ayrılmış koyun veya kuzu boyun etini yıkadıktan sonra süzülmeye bırakarak başlayalım. Ardından 2 adet havuç ve 2 adet patatesin kabuklarının soyduktan sonra yemeklik olacak şekilde doğrayalım. Daha sonra yemek tenceremize 3 çorba kaşığı kadar zeytinyağını ilave ederek tencereye ocağa koyarak ısıtalım. Isınan yağın içine yıkadıktan sonra süzülmeye bıraktığımız boyun etlerini ekleyerek etleri hafifçe arkalı önlü çevirerek kızartalım.
Kızararak renk değiştiren etlerin üzerine 1 litre kadar sıcak su ilave ederek etleri kaynamaya bırakalım. Kaynamakta olan tencerenin üzerinde toplanan köpükleri bir kaşık yardımıyla toplayıp attıktan sonra tencerenin kapağını kapattıktan sonra kısık ateşte 1 saat kadar haşlayalım.

Verilen sürenin sonunda haşlanarak yumuşamış etlerin üzerine doğranmış havuç ve patatesler, 8-10 adet kabukları soyulmuş arpacık soğanlar, yeteri kadar tuz ve 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber ilave edelim. Tüm malzemeyi karıştırarak harmanladıktan sonra tekrar tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte havuçlar ve patatesler yumuşayarak pişinceye kadar 25-30 dakika kadar daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alalım. Boyun haşlama yemeğimizin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra pirinç pilavı eşliğinde servis yapalım.

Afiyet olsun.
20.01.2024 11:49:40
Boyun Haşlama ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Boyun Haşlama Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Boyun Haşlama"
İyi günler ben boyun haşlama çok seviyorum sağlıklı olduğunu düşündüğüm için yapıp çocuklarıma da patateslerini ve havucunu yedirip suyunu içiriyorum. Fakat çorbası biraz sulu geliyor bana. Acaba ona yumurta sarısı un ve limon ile meyane yapıp karıştırsam biraz daha koyu kıvamlı bir su hazırlasam olur mu? Lütfen yardımcı olursanız sevinirim.
Şerife . 06.09.2018 13:34:22

Haşlanmış Tavuk Kalori

Haşlanmış tavuk kalori, tavuk çoğu diyet listesinde baş tacı yapılmış bir besindir. Özellikle haşlanmış tavuk diyet menülerinde sıkça yer alır. Haşlama ...
Devamını Oku

Gerdan Haşlama

Gerdan Haşlama, Gerdan vücudun çeneyle göğüs arasında kalan boynun ön bölüme denir. Büyükbaş hayvanlarda omuzdaki kas kütleleriyle boynun devamı olan kas küt...
Devamını Oku

Terbiyeli Et Haşlama

Terbiyeli Et Haşlama, beslenmemizde önemli bir yere sahip olan temel gıdamız olan et, mutfaklarımızda çok yönlü tatlar oluşmasını sağlar. Doğrudan yemeği de ...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır

Kuru fasulye kaç dakikada haşlanır, kuru fasulye yemeği yapmak isteyen ve bu yemeği seven kişiler tarafından oldukça önemli ve merak edilen sorular aras...
Devamını Oku

Sebzeli Et Haşlama

Sebzeli Et Haşlama, et dendiği zaman akla ilk gelen et yemeği çeşitlerinden bir tanesi de sebzeli et haşlama yemeğidir. Et haşlandıktan sonra üzerine ilave e...
Devamını Oku

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır

Tavuk kaç dakikada haşlanır, Derin dondurucudan donmuş bir şekilde çıkartılmış kümes hayvanları tavuk, piliç ve benzerleri doğrudan haşlanmaz. Düdüklü tencer...
Devamını Oku

Patlıcan Haşlama

Patlıcan Haşlama, Patlıcan, patlıcanın ilk olarak M. Ö 5 yy'da Hindistan'da yetiştirilmiştir. Bu tarihten sonra Afrika sonra Doğu Akdeniz ve Avrupa'da tohumu...
Devamını Oku

Haşlanmış Yumurtanın Faydaları

Haşlanmış yumurtanın faydaları, zengin bir protein kaynağı olan yumurtanın içinde folik asit, demir, çinko ve fosfor bulunur. Yumurta vücudun temel ihtiyacı ...
Devamını Oku

Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı

Haşlanmış yumurta kilo aldırır mı, haşlanmış yumurtanın en önemli özelliklerinden biri tok tutmasıdır. 2 tane haşlanmış yumurta yaklaşık 150 kalori içer...
Devamını Oku

Patatesli Tavuk Haşlama

Patatesli tavuk haşlama, sağlıklı olduğu kadar lezzet bakımından da oldukça güzel bir tariftir. Patatesli tavuk haşlama yemeğinin içerisine arzuya göre arpac...
Devamını Oku

Tavuk Nasıl Haşlanır

Tavuk nasıl haşlanır, tavuk haşlama yapılırken karar verilmesi gereken şey şudur ki, haşlamayı tavuk etinin flatosundan mu pirzolasından mı ya da but veya ka...
Devamını Oku

Tavuk Haşlama Kaç Kalori?

Tavuk haşlama kaç kalori, tavuk eti hem diyet menülerinde hem de temel besin kaynaklarında önemli bir yer tutmaktadır. Besleyici özelliği nedeniyle geli...
Devamını Oku

Patates Haşlama Süresi

Patates haşlama süresi, patatesin büyüklüğüne ve patatesin nerede kullanılacağına bağlı olarak değişir. Patates mutfaklarda önemli bir yer tutmaktadır. ...
Devamını Oku

Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori?

Haşlanmış tavuk kaç kalori, Kırmızı et fiyatlarının çok yüksek olması nedeniyle tüketimi oldukça artan tavuk eti protein bakımından oldukça zengindir. Saçlar...
Devamını Oku

Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır

Yumurta kaç dakikada haşlanır, yumurta mükemmel tadıyla küçük büyük herkesin beğenerek tükettiği sağlıklı bir besin kaynağıdır. Daha çok kahvaltılarda v...
Devamını Oku

Kabak Haşlama

Kabak haşlama, sarı çiçekler açan ve sürüngen bir sebze olan kabak sağlık açısından çok faydalı ve besleyici bir bitkidir. B1, C vitaminleri, protein, n...
Devamını Oku

Kereviz Haşlama

Kereviz haşlama, kereviz hoş bir aroma ve tada sahiptir. Lif bakımından düşük bir sebze olduğu için özellikle diyetlerde kullanılan vazgeçilmez bir besi...
Devamını Oku

Mısır Haşlama Süresi

Mısır haşlama süresi, mısır seven kişilerin merak ettiği sorular arasında yer almaktadır. Mısır alınırken ve pişirilirken dikkat edilmesi gereken duruml...
Devamını Oku

Enginar Haşlama

Enginar haşlama, enginar sağlıklı bir besin maddesi olarak çok eski yıllardan günümüze kadar yetiştirilen bir bitkidir. Mevsiminde enginar pazar ve mark...
Devamını Oku

Haşlanmış Patates Kaç Kalori?

Haşlanmış patates kaç kalori, patates günlük hayatta en çok tüketilen besin maddelerinden biridir. Orta büyüklükte haşlanmış 1 adet patates yaklaşık 70 ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kabak Haşlama
Kereviz Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Enginar Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori?
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024