Beyin Haşlama

Beyin haşlama, çoğu kişinin severek yediği salatalar arasında yer almaktadır. İster koyun beyniyle, isterse dana beyniyle bunu hazırlayabilirsiniz. Beyin oldukça yumuşak bir besin olduğundan bunu fazla haşlamamak gerekiyor. En önemlisi haşladıktan sonra, vakit geçirmeden buzlu suyun içine konulmalıdır. Böylece beyin kendisini toparlayacak ve servis sırasında oldukça görsel olacaktır.
Bir de beyin haşlama yaparken, beynin üzerinde olan zarının ayıklanması gerekiyor. Bunu bazıları pişirmeden ayıklıyor. Ancak size tavsiyemiz beyni pişirdikten sonra, fakat buzlu suyun içinde biraz bekleterek zarını soymanız. Böyle parçalamadan zarı çıkarmış olursunuz. Artık beyin haşlama tarifimizi hazırlamaya başlayalım.

Beyin haşlama için gerekli malzemeler

  • 3 adet koyun beyni
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 4 su bardağı su
  • Yeteri kadar tuz
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım limon suyu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 5-6 adet tane karabiber

Beyin haşlama nasıl yapılır?


Tarifimizde koyun beyni kullanmayı tercih ettik. Dilerseniz dana beyni kullanabilirsiniz. Bu durumda 1 adet beyin yeterli olacaktır. Önce beyinleri bol suyun altında iyice yıkayın. Yıkama sırasında biraz nazik olun. Çünkü beyinlere zarar verebilirsiniz. Bunları bir tencerenin içine koyun. İçine suyu ilave edin. Biraz tuz atın ve sirkeyi de ilave edin. Yaklaşık olarak orta ateşte 20 dakika kadar pişirin.
Eğer dana beyni kullanıyorsanız, bir 10 dakika daha ocakta tutun. Bu arada derin bir kâsenin içine su koyun. Buna 6-7 parça buz atın. Beyinlerin suyunu süzerek buzlu suyun içine atın. Burada kendilerini iyice toplayacaklar. Siz bu arada maydanozları yıkayıp kurulayın ve incecik kıyın. Yine bir kâsenin içinde zeytinyağını, ezilmiş sarımsağı, limon suyunu iyice çırpın. İçine biraz tuz ve tane karabiberleri ilave edin. Beyinleri buzlu sudan çıkarın ve zarlarını dikkatlice soyun. Daha sonra dilimleyerek servis tabağına alın. Hazırladığınız sosu beyinlerin üzerine gezdirin. Daha sonra kıyılmış maydanozları üzerine serpiştirin, yanına bir dilim limon koyarak servis tabağını başarılı bir şekilde hazırlayın. Beyin haşlama hazır olduğuna göre sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 03:00:57
Beyin Haşlama ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Beyin Haşlama Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Beyin Haşlama"
Bu sene kurban bayramı in babamla beraber giderek kurbanlık koyunlarımızı aldık ve allah kısmet ederse de kurban bayramı namazından sonra da beraber keseceğiz. Kurbanın ciğeri ile kahvaltı yapma adetimi vardır. Kurbanın beynini yemek istiyoruz. Beyin haşla nasıl yapılır? Ne kadar sürede pişer? Ne ile saplayıp baharatlayarak yersek daha lezzetli olur?
Batuhan . 03.11.2018 15:59:46

Haşlanmış Tavuk Kalori

Haşlanmış tavuk kalori, tavuk çoğu diyet listesinde baş tacı yapılmış bir besindir. Özellikle haşlanmış tavuk diyet menülerinde sıkça yer alır. Haşlama ...
Devamını Oku

Gerdan Haşlama

Gerdan Haşlama, Gerdan vücudun çeneyle göğüs arasında kalan boynun ön bölüme denir. Büyükbaş hayvanlarda omuzdaki kas kütleleriyle boynun devamı olan kas küt...
Devamını Oku

Terbiyeli Et Haşlama

Terbiyeli Et Haşlama, beslenmemizde önemli bir yere sahip olan temel gıdamız olan et, mutfaklarımızda çok yönlü tatlar oluşmasını sağlar. Doğrudan yemeği de ...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır

Kuru fasulye kaç dakikada haşlanır, kuru fasulye yemeği yapmak isteyen ve bu yemeği seven kişiler tarafından oldukça önemli ve merak edilen sorular aras...
Devamını Oku

Sebzeli Et Haşlama

Sebzeli Et Haşlama, et dendiği zaman akla ilk gelen et yemeği çeşitlerinden bir tanesi de sebzeli et haşlama yemeğidir. Et haşlandıktan sonra üzerine ilave e...
Devamını Oku

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır

Tavuk kaç dakikada haşlanır, Derin dondurucudan donmuş bir şekilde çıkartılmış kümes hayvanları tavuk, piliç ve benzerleri doğrudan haşlanmaz. Düdüklü tencer...
Devamını Oku

Patlıcan Haşlama

Patlıcan Haşlama, Patlıcan, patlıcanın ilk olarak M. Ö 5 yy'da Hindistan'da yetiştirilmiştir. Bu tarihten sonra Afrika sonra Doğu Akdeniz ve Avrupa'da tohumu...
Devamını Oku

Haşlanmış Yumurtanın Faydaları

Haşlanmış yumurtanın faydaları, zengin bir protein kaynağı olan yumurtanın içinde folik asit, demir, çinko ve fosfor bulunur. Yumurta vücudun temel ihtiyacı ...
Devamını Oku

Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı

Haşlanmış yumurta kilo aldırır mı, haşlanmış yumurtanın en önemli özelliklerinden biri tok tutmasıdır. 2 tane haşlanmış yumurta yaklaşık 150 kalori içer...
Devamını Oku

Patatesli Tavuk Haşlama

Patatesli tavuk haşlama, sağlıklı olduğu kadar lezzet bakımından da oldukça güzel bir tariftir. Patatesli tavuk haşlama yemeğinin içerisine arzuya göre arpac...
Devamını Oku

Tavuk Nasıl Haşlanır

Tavuk nasıl haşlanır, tavuk haşlama yapılırken karar verilmesi gereken şey şudur ki, haşlamayı tavuk etinin flatosundan mu pirzolasından mı ya da but veya ka...
Devamını Oku

Tavuk Haşlama Kaç Kalori?

Tavuk haşlama kaç kalori, tavuk eti hem diyet menülerinde hem de temel besin kaynaklarında önemli bir yer tutmaktadır. Besleyici özelliği nedeniyle geli...
Devamını Oku

Patates Haşlama Süresi

Patates haşlama süresi, patatesin büyüklüğüne ve patatesin nerede kullanılacağına bağlı olarak değişir. Patates mutfaklarda önemli bir yer tutmaktadır. ...
Devamını Oku

Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori?

Haşlanmış tavuk kaç kalori, Kırmızı et fiyatlarının çok yüksek olması nedeniyle tüketimi oldukça artan tavuk eti protein bakımından oldukça zengindir. Saçlar...
Devamını Oku

Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır

Yumurta kaç dakikada haşlanır, yumurta mükemmel tadıyla küçük büyük herkesin beğenerek tükettiği sağlıklı bir besin kaynağıdır. Daha çok kahvaltılarda v...
Devamını Oku

Kabak Haşlama

Kabak haşlama, sarı çiçekler açan ve sürüngen bir sebze olan kabak sağlık açısından çok faydalı ve besleyici bir bitkidir. B1, C vitaminleri, protein, n...
Devamını Oku

Kereviz Haşlama

Kereviz haşlama, kereviz hoş bir aroma ve tada sahiptir. Lif bakımından düşük bir sebze olduğu için özellikle diyetlerde kullanılan vazgeçilmez bir besi...
Devamını Oku

Mısır Haşlama Süresi

Mısır haşlama süresi, mısır seven kişilerin merak ettiği sorular arasında yer almaktadır. Mısır alınırken ve pişirilirken dikkat edilmesi gereken duruml...
Devamını Oku

Enginar Haşlama

Enginar haşlama, enginar sağlıklı bir besin maddesi olarak çok eski yıllardan günümüze kadar yetiştirilen bir bitkidir. Mevsiminde enginar pazar ve mark...
Devamını Oku

Haşlanmış Patates Kaç Kalori?

Haşlanmış patates kaç kalori, patates günlük hayatta en çok tüketilen besin maddelerinden biridir. Orta büyüklükte haşlanmış 1 adet patates yaklaşık 70 ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kabak Haşlama
Kereviz Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Enginar Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori?
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024