Öncelikle balıkları iyice temizleyip yıkıyoruz. Diğer taraftan bir tencereye 5 su bardağı suyu, soyulup irice doğranmış 5 adet patatesi, 4 adet soğanı, yine irice doğranmış kerevizi ve havucu koyuyoruz. Bir çay bardağı zeytinyağını, sarımsağı ve tuzu da koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatarak yaklaşık yarım saat haşlıyoruz. Sebzeler yumuşar duruma gelince iyice temizlenmiş ve halkalara bölünmüş balıkları bir demet maydanoz ve limon suyu ile tencereye koyuyoruz. Kaynadıkça tencere üzerinde biriken köpüğü almanızı tavsiye ederiz.
Balıklarda piştikten sonra tencereden çıkarıp, kılçıklarını temizliyoruz. Kılçıklarından ayrılmış balıkları tekrar tencereye atıyoruz. Bir taşım daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Kapattıktan 5 dakika sonra sıcak olarak sebzeleri ve suyu ile bir arada servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.