Aşurelik Buğday Nasıl Haşlanır

Aşurelik buğday nasıl haşlanır, aşurelik buğday ülkemizde Konya, İzmir, Gaziantep ve Şanlıurfa illerimizde üretilmektedir. Makarnalık sert durum buğdayı işlenerek aşurelik buğday halini almaktadır. Aşurelik buğday mutfaklarımızda sıklıkla yer alıp çorbalarda, aşure tatlısında bazı yemek ve salataların yapımında kullanılmaktadır. Aşurelik buğdayı kesinlikle haşlamadan kullanım yapamayız.
Çünkü aşırı derecede serttir ve pişmesi zordur. Aşurelik buğdayı haşlayarak birer kullanım şeklinde buzdolabı poşetlerinde muhafaza ederek elinizin altında hazır bulundurabilirsiniz.

Aşurelik buğday haşlamak için gerekli malzemeler


Ölçüyü tamamen kendinize göre hazırlayabilirsiniz. Burada verilen ölçü minimum ölçüdür.
  • Her bir su bardağı buğday için
  • 8 su bardağı soğuk su

Aşurelik buğday nasıl haşlanmalıdır?


İlk yapılması gereken işlem ıslatma işlemidir. Aşurelik buğdayı derin bir tencereye aldıktan sonra üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyerek ön ıslatma işlemini başlatmamız gerekir. En az 8 saat ıslatılması gerekir. 8 saatin ilk 4 saatlik sürecinde suyu süzüp yıkayarak yeniden temiz su ile ıslatma işlemine devam edilir. Bu şekilde yaptığımızda buğdayın sarı suyu tamamen çıkar ve haşlama için bembeyaz tertemiz bir buğday elde etmiş oluruz. Süre bitiminde süzerek haşlayacağımız tencereye alırız.

Islatılmış ve beyaz haldeki aşurelik buğdayı yine üzerini geçecek kadar soğuk su ilavesi ile kaynatmaya başlayabiliriz.
Kaynama işlemi gerçekleştikten sonra kısık ateşte devam etmemiz gerekir. Tencerenin ağzını tam kapatmayarak yarım kapalı şekilde kaynatalım ve sık sık karıştırırsak dip tutmasını önlemiş oluruz. Pişmeye başladığını test ederek anlamamız mümkündür. Ağzımıza aldığımızda yumuşamışsa pişme gerçekleşmiş demektir. Ocağın altını kapatarak bir kenarda beklemeye almalıyız. Bu aşamada buharın dışarı çıkması için ağzını kalın bir bez yardımı ile kapatalım. Bu şekildeki aşurelik buğdayın kalan suyu ile en az 4 saat dinlenmesi ve soğuması gerekir. Burada yapılan işlem helmeleme işlemidir. İşlemin amacı buğdayın nişastasını iyice salması sureti ile kıvamının koyulaşmasıdır. Sonrasında dilediğiniz gibi dilediğiniz yerde kullanabilmeniz için aşurelik buğdayınız hazır hale gelir.
20.01.2024 11:09:02
Aşurelik Buğday Nasıl Haşlanır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Aşurelik Buğday Nasıl Haşlanır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Aşurelik Buğday Nasıl Haşlanır"
İyi günler, aşure yapmak istiyorum fakat malzemeleri tam bilmiyorum hangisini koysam daha iyi olur hangisini koysam tadı kötü olur, birde aşurelik buğday hangisidir ve nasıl haşlayıp koymam gerek konu hakkında bilgisi olan varsa tarifleri ile birlikte bana yardımcı olabilir mi?
Tuğba . 27.10.2018 14:17:28

Haşlanmış Tavuk Kalori

Haşlanmış tavuk kalori, tavuk çoğu diyet listesinde baş tacı yapılmış bir besindir. Özellikle haşlanmış tavuk diyet menülerinde sıkça yer alır. Haşlama ...
Devamını Oku

Gerdan Haşlama

Gerdan Haşlama, Gerdan vücudun çeneyle göğüs arasında kalan boynun ön bölüme denir. Büyükbaş hayvanlarda omuzdaki kas kütleleriyle boynun devamı olan kas küt...
Devamını Oku

Terbiyeli Et Haşlama

Terbiyeli Et Haşlama, beslenmemizde önemli bir yere sahip olan temel gıdamız olan et, mutfaklarımızda çok yönlü tatlar oluşmasını sağlar. Doğrudan yemeği de ...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır

Kuru fasulye kaç dakikada haşlanır, kuru fasulye yemeği yapmak isteyen ve bu yemeği seven kişiler tarafından oldukça önemli ve merak edilen sorular aras...
Devamını Oku

Sebzeli Et Haşlama

Sebzeli Et Haşlama, et dendiği zaman akla ilk gelen et yemeği çeşitlerinden bir tanesi de sebzeli et haşlama yemeğidir. Et haşlandıktan sonra üzerine ilave e...
Devamını Oku

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır

Tavuk kaç dakikada haşlanır, Derin dondurucudan donmuş bir şekilde çıkartılmış kümes hayvanları tavuk, piliç ve benzerleri doğrudan haşlanmaz. Düdüklü tencer...
Devamını Oku

Patlıcan Haşlama

Patlıcan Haşlama, Patlıcan, patlıcanın ilk olarak M. Ö 5 yy'da Hindistan'da yetiştirilmiştir. Bu tarihten sonra Afrika sonra Doğu Akdeniz ve Avrupa'da tohumu...
Devamını Oku

Haşlanmış Yumurtanın Faydaları

Haşlanmış yumurtanın faydaları, zengin bir protein kaynağı olan yumurtanın içinde folik asit, demir, çinko ve fosfor bulunur. Yumurta vücudun temel ihtiyacı ...
Devamını Oku

Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı

Haşlanmış yumurta kilo aldırır mı, haşlanmış yumurtanın en önemli özelliklerinden biri tok tutmasıdır. 2 tane haşlanmış yumurta yaklaşık 150 kalori içer...
Devamını Oku

Patatesli Tavuk Haşlama

Patatesli tavuk haşlama, sağlıklı olduğu kadar lezzet bakımından da oldukça güzel bir tariftir. Patatesli tavuk haşlama yemeğinin içerisine arzuya göre arpac...
Devamını Oku

Tavuk Nasıl Haşlanır

Tavuk nasıl haşlanır, tavuk haşlama yapılırken karar verilmesi gereken şey şudur ki, haşlamayı tavuk etinin flatosundan mu pirzolasından mı ya da but veya ka...
Devamını Oku

Tavuk Haşlama Kaç Kalori?

Tavuk haşlama kaç kalori, tavuk eti hem diyet menülerinde hem de temel besin kaynaklarında önemli bir yer tutmaktadır. Besleyici özelliği nedeniyle geli...
Devamını Oku

Patates Haşlama Süresi

Patates haşlama süresi, patatesin büyüklüğüne ve patatesin nerede kullanılacağına bağlı olarak değişir. Patates mutfaklarda önemli bir yer tutmaktadır. ...
Devamını Oku

Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori?

Haşlanmış tavuk kaç kalori, Kırmızı et fiyatlarının çok yüksek olması nedeniyle tüketimi oldukça artan tavuk eti protein bakımından oldukça zengindir. Saçlar...
Devamını Oku

Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır

Yumurta kaç dakikada haşlanır, yumurta mükemmel tadıyla küçük büyük herkesin beğenerek tükettiği sağlıklı bir besin kaynağıdır. Daha çok kahvaltılarda v...
Devamını Oku

Kabak Haşlama

Kabak haşlama, sarı çiçekler açan ve sürüngen bir sebze olan kabak sağlık açısından çok faydalı ve besleyici bir bitkidir. B1, C vitaminleri, protein, n...
Devamını Oku

Kereviz Haşlama

Kereviz haşlama, kereviz hoş bir aroma ve tada sahiptir. Lif bakımından düşük bir sebze olduğu için özellikle diyetlerde kullanılan vazgeçilmez bir besi...
Devamını Oku

Mısır Haşlama Süresi

Mısır haşlama süresi, mısır seven kişilerin merak ettiği sorular arasında yer almaktadır. Mısır alınırken ve pişirilirken dikkat edilmesi gereken duruml...
Devamını Oku

Enginar Haşlama

Enginar haşlama, enginar sağlıklı bir besin maddesi olarak çok eski yıllardan günümüze kadar yetiştirilen bir bitkidir. Mevsiminde enginar pazar ve mark...
Devamını Oku

Haşlanmış Patates Kaç Kalori?

Haşlanmış patates kaç kalori, patates günlük hayatta en çok tüketilen besin maddelerinden biridir. Orta büyüklükte haşlanmış 1 adet patates yaklaşık 70 ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kabak Haşlama
Kereviz Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Enginar Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori?
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024