{ "title": "Yumurta Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/yumurta-haslama.gif", "date": "22.01.2024 00:39:27", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Yumurta haşlama, yumurta herkesin vazgeçemediği protein kaynaklarından en önemlisidir. Hem ucuz maliyeti hem de lezzeti yumurtayı eşsiz bir besin maddesi haline getirmiştir. Sabah kahvaltılarının en önemli ayrıntısı olarak masanın baş köşesinde yerini alır. Özellikle gelişme çağında olan çocuklarımıza, gebe kadınlara, emzirenlere her gün tavsiye edilen yumurta çok değerli bir besin maddesidir. Bunun hiçbir katkı maddesi içermemesi de çok önemlidir. Bazıları yumurta haşlamayı katı pişmiş olarak severken, bazıları kayısı dediğimiz kıvamda, bazıları ise rafadan dediğimiz şekilde yemeyi sever. Bunu haşlama sırasında ayarlamamız gerekir. Şimdi yumurtanın haşlama türlerine birlikte göz atalım.