{ "title": "Yeşil Mercimek Nasıl Haşlanır", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/yesil-mercimek-nasil-haslanir-5165.jpg", "date": "19.01.2024 17:16:32", "author": "sümeye", "article": [ { "article": "Yeşil Mercimek Nasıl Haşlanır, bir tencere içerisinde su ile haşlanır. Yeşil mercimek içinde bulundurduğu vitaminler sayesinde çok zengin bir yapıya sahip olan bir besin olmaktadır. Özellikle folik asit bakımından önemli bir besin zenginliğine sahip olan bu baklagil, herkesin kesinlikle tüketmesi gerekli olan bir besindir. Bu sebeple de en az haftada bir defada olsa tüketmek gerekiyor.

Kırmızı etin içinde de aynı besin değeri bulunmaktadır. Lakin yurdumuzda kırmızı etin fazla pahalı olması tüketimini de azaltıyor. Bu türde alım gücü yetmeyen insanların yeşil mercimek tüketmeleri kırmızı etin içinde bulunan vitaminleri almalarını sağlamaktadır. Bunun dışında gebelikte de ayrı bir öneme sahip olan yeşil mercimek tüketimi tertipli ve az miktarlarda olduğu zaman fayda sağlar. Kuru baklagillerden olan yeşil mercimeğin gaz yapıcı etkisi yüzünden fazla tüketilmemesi gerekir. Zaten bir gaz problemi olan insanların özellikle dikkat etmeleri gerekli olan bir besindir. Şimdi gelelim yeşil mercimeğin nasıl haşlandığına.

Yeşil Mercimek Haşlamak İçin Gerekenler
Yeşil Mercimek Nasıl Haşlanır

Yeşil mercimek mineraller ve vitaminler bakımından çok zengin olduğu için özellikle üretim zamanında alınarak uzun süre muhafaza edilen bir kuru baklagil olmaktadır. İlk olarak yeşil mercimeği haşlamadan önce kesinlikle en az iki veya üç defa yıkamalısınız. Sebebi de üretim aşamasında kullanılan kimyasalların etkisini öldürmek. Bunun dışında biçerdöver ile toplandığı için birçok aktif bakteri barındıracağından yıkanarak haşlanması gereklidir. Sonra yıkadığınız mercimekleri bir tencereye koyun ve koyduğunuz mercimeğin üzerini iki parmak geçecek kadar suyu ekleyin. Ocakta yüksek ateşte kaynayana dek bekletin ve yeşil mercimek yarı diri olunca ocaktan alın ve bu suyu süzün. Aksi halde ilk kaynama suyu kullanıldığında içinde bulundurduklarından dolayı, yenildiğinde aşırı gaz oluşmasına sebep olur. Yarı haşlanan yeşil mercimeği yapacağınız yemek türüne göre kullanabilirsiniz. Yeşil mercimek, çorbalarda, yeşil mercimekli bulgur pilavında, salatalarda yarı haşlanmış şekilde kullanılmaktadır.

Afiyet Olsun.
" } ] }