{ "title": "Terbiyeli Tavuk Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/terbiyeli-tavuk-haslama.gif", "date": "23.01.2024 06:57:21", "author": "Nagihan Öztürk", "article": [ { "article": "
Terbiyeli tavuk haşlama, yağsız, protein değeri oldukça yüksek ve liflerin kısa olmasından dolayı çiğnemesi sindirimi oldukça kolay bir gıdadır. Tavuk fiyatları uygun olduğundan her mevsim protein alabileceğimiz bir gıdadır. Bir bütün tavuğun her bir parçasında çeşitli özellikte vitamin vardır. Tavukta yağ değeri düşük olan bölge göğüs kısmıdır, yağlı olan bölgesi ise boyunda ve birazda butlar da vardır. Haşlanmış bir tavuk göğsünde 140 kalori bulunur. Eğer derisi ile haşlandığın da kalori değeri 150'ye ulaşır.

Terbiyeli Tavuk Haşlama Malzemeleri (4 Kişilik)
Terbiyeli Tavuk Haşlama Nasıl Yapılır?

İlk olarak tavuk butları temiz bir şekilde yıkanır. Daha sonra patates ve havuçları yıkayıp soyduktan sonra küp-küp doğrayın. Derin bir tencereye suyu ve butları ekleyin ocağın üzerine koyun. Butlar yaklaşık 15 dakika kadar kaynadıktan sonra bütün sebzeleri de ekleyip kaynamaya bırakın. Tavuk butları kaynarken bir taraftan da tavuk haşlamanın terbiyesini hazırlayalım. Bir kâse yoğurt ve unu ekleyip bir çırpıcı yardımı ile karıştırdıktan sonra kaynayan tavuk suyundan biraz ilave edelim ki yoğurt karışımının kesilmesini önleyelim. Daha sonra yoğurt karışımını haşlanan tavuk butların içine boşaltım yaklaşık 5 dakika aralıksız sık karıştırıyoruz. Yoğurt karışımını ekledikten sonra 10 dakika daha kaynadıktan sonra ocaktan indirebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }