{ "title": "Terbiyeli Et Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/terbiyeli-et-haslama.gif", "date": "20.01.2024 13:13:03", "author": "merve ekmen", "article": [ { "article": "Terbiyeli Et Haşlama, beslenmemizde önemli bir yere sahip olan temel gıdamız olan et, mutfaklarımızda çok yönlü tatlar oluşmasını sağlar. Doğrudan yemeği de yapılır, çeşitli yemeklere katılarak da kullanılır. Etin ızgara, haşlama veya tavası yapılarak tüketilecek olan etleri işleme sokmadan önce, aroma ve lezzet katmak, yumuşaklığını sağlamak için bazı işlemler uygularız. Bu yaptığımız işlemlere eti marine veya terbiye etmek denir. Etin terbiye edilmesi sağlık açısından oldukça yararlı olduğu bilimsel olarak açıklanmıştır. Etin terbiyesinde birçok yöntem vardır. Bu yöntemlerde belirleyici olan, etin terbiyesinde kullanılacak malzemeler, bu malzemelerin ölçüsü ve etin terbiye için dinlendirilme süresidir.