{ "title": "Tavuklu Patates Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/tavuklu-patates-haslama.gif", "date": "20.01.2024 18:54:45", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "Tavuklu Patates Haşlama, diyet yapanlar ve sağlıklı beslenmeyi tercih edenler için ideal bir yiyecektir. Her mevsim yapılabilen bu haşlama türünü, dileyenler pirinç pilavı eşliğinde tüketebilirler. İçerisine konulacak olan farklı baharatlar ile harika bir garnitür olur. Hafif olduğu için isteyenler istediği öğünde korkmadan tüketebilirler. Kalorisi çok düşük olan haşlamanın besin değerleri ve içerisinde var olan vitaminler tam bir sağlık deposudur. Çok kolay olan bu tarifi evinizde bulunan malzemeler ile kısa zamanda yapıp servis edebilirsiniz. Sindirim sistemine faydalı olan bu tarif aynı zamanda şeker hastalığına da iyi gelmektedir.

Malzemeleri
Nasıl Yapılır?

Butları yıkayalım ve hazırlayalım. Patatesleri önce yıkayalım ve sonrasında soyalım. Bu davranış sayesinde soyma esnasında bakteri geçişinin önüne geçecektir. Havucu ve arpacık soğanlarını da soyup hazırlayalım. Haşlamada kullanacak olduğumuz tencerenin içerisine sıcak su koyalım. Suya önce tavukları koyup, 2 dakika kaynatalım. Böylece et içerisinde bulunan zararlı bakteriler kaybolacaktır. Sürenin sonunda önceden hazırlamış olduğumuz patates, soğan ve havucu koyalım. Kaynama süresi 30 dakikadır. Sürenin dolmasına 5 dakika kala sırası ile kabukları soyulmuş ve iri doğranmış domates, 2 diş sarımsak, tuz, kekik, karabiber ve zeytinyağı ilavesini yapalım. Patatesler ve butlar piştiklerinde haşlama başarı ile tamamlanmış olacaktır. Servis tabağına alalım ve sunumu gerçekleştirelim.

Afiyet olsun.
" } ] }