{ "title": "Tavuk Pirzola Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/tavuk-pirzola-haslama-1469.jpg", "date": "21.01.2024 05:18:16", "author": "Durukan Yaman", "article": [ { "article": "Tavuk pirzola haşlama: Tavuk pirzola yemeği sağlığa faydalı bir yemektir. Doyurucu besleyici ve oldukça lezzetlidir. Sık sık sofralarda yer almaktadır. Tavuk pirzola haşlama olarak sofralarda yer aldığında çok daha sağlıklı olmaktadır. Haşlama yemekleri kızartma yemeklerine göre daha az kalori vücuda vermektedir. Bunun için haşlama yemekleri çok daha fazla tercih edilmesi gerekli olan ve sofralarda daha çok yer verilmesi gerek olan bir yemektir. İşte tavuk pirzola haşlama tarifi.

Tavuk pirzola haşlama için gerekli olan malzemeler
Tavuk pirzola haşlama nasıl yapılır?

Bir tava içinde tereyağını eritin ve domates salçasını ilave edin. Domates salçası kavrulunca tavanın altını kapatarak bekletin. Daha sonra düdüklü tencere içerisine tavuk pirzolayı yıkayarak koyun. Ardından tencerenin yarısına yakın su doldurun. Daha sonra tüm baharatları suya ilave edin. Biraz karıştırdıktan sonra tavadaki tereyağı ve salçayı da düdüklü tencere içine ilave edin. Son olarak tuzu da ekledikten sonra 1-2 tur karıştırıp ocağın altını açın. Düdüklü tencerenin kapağını kapatarak 30 dakika kadar pişirin. Zaman dolunca ocağın altını kapatarak tencerenin kapağının açılması için 10 dakika kadar bekletin. Kapak açılınca tabaklara alıp servis yapabilirsiniz. Tavuk pirzola haşlama artık hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }