{ "title": "Tavuk Patates Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/tavuk-patates-haslama-6548.jpg", "date": "19.01.2024 18:59:12", "author": "necati yaman", "article": [ { "article": "
Tavuk patates haşlama; özellikle kış aylarında çokça tercih edilen lezzetli bir yemektir. İçerisine eklediğimiz havuç isteğe bağlıdır, ama eklerseniz bu yemeğe çok yakışmaktadır hem lezzet verir hem de vitamininden yararlanmış olursunuz. Sağlıklı ve bol vitaminli olan patatesli tavuk haşlamasını sofralarımızda sık sık yer vermeliyiz.

Yemeği servis yapacağımız zaman yanında pirinç pilavı ve evde mayalanmış yoğurttan yapılmış ayran la birlikte servis yapılabiliriz. Tavuk patates haşlamasına eklemek için arpacık soğanı bulamaz iseniz, normal kuru soğanla da yapabilirsiniz.

Tavuk patates haşlama için gerekli olan malzemeler
Tavuk patates haşlama nasıl yapılır?

Tavuk patates haşlaması yemeğini ilk olarak patateslerin kabuklarını soyunuz. Elma dilimler gibi dilimleyip kararmaması için içi su dolu kâseye bırakıyoruz. Sonra yemeğe ekleyeceğimiz tavuk etini yıkıyoruz. Eğer tavuk göğsü kullanılacak ise kuşbaşı şeklinde doğruyoruz. Baget, kanat ya da but kullanacaksak doğrayıp küçültmenize gerek yoktur. Yemeği düdüklü tencereden yapacak olursak hem zamandan hem de ocak ateşinden tasarruf yapmış oluruz.

Tavuk etlerini düdüklü tencerenin içerisine alarak üzerine süzülmüş patatesleri ilave ediyoruz. Havucu soyup ince uzun dilimledikten sonra yarım parmak uzunluğunda doğrayıp tencereye ekliyoruz. 9-10 adet arpacık soğanı kabuklarını soyduktan sonra onları da tencereye ekliyoruz. Üzerine bir litre kadar su ilave ediyoruz su malzemeleri biraz geçmelidir. Bir tutam karabiber ve az kekik serpiştirdikten sonra en son tuzunu da ekleyerek kaynaması için orta harlı ocağa bırakıyoruz. Su kaynamaya başladıktan sonra düdüklü tencerenin düdüğünü indirerek 20-25 dakika kadar kısık ateşte yemeği pişiriyoruz. Sürenin sonunda tencereyi ocaktan alıyoruz, buharının sönmesi için 5- 10 dakika bekleyip kapağını açıyoruz. Patatesli tavuk haşlaması istenilen kıvama gelmiş ise üzerine biraz pul biber ve 3-4 damla limon suyu ilave edip dinlenmesi için 10 dakika bekletiyoruz. Tavuk patates haşlaması hazırdır, sıcak servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }