{ "title": "Tavuk Nasıl Haşlanır", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/tavuk-nasil-haslanir.gif", "date": "21.01.2024 07:36:21", "author": "Mehmet Çolak", "article": [ { "article": "Tavuk nasıl haşlanır, tavuk haşlama yapılırken karar verilmesi gereken şey şudur ki, haşlamayı tavuk etinin flatosundan mu pirzolasından mı ya da but veya kanadından mı yapacağımıza karar vermeliyiz. Yapılacak olan ete karar verdikten sonra, içerisine koyacağımız havucu hazırlamaya başlayabiliriz. Havuçları tertemiz yıkadıktan sonra halka şeklinde doğrayabiliriz. Tabi ki havuçlar küp şeklinde de doğranabilir. Havuçlar hazırlandıktan sonra patatesler de kişilerin zevklerine göre doğranabilir. Patatesler soyulduktan sonra doğranır ve hazır hale getirilir. Patatesin de nasıl doğranması gerektiği, o yemeği hazırlayan kişiniz zevkine uygun hazırlanır.

Ya küp-küp doğranır ya da patates sadece dörde bölünerek, dilimleri büyük olarak servis edilir. Daha sonra haşlama için kullanılacak tuz ve pul biber de hazırlanır. Bunun yanında yemeğe lezzet vermesi için büyük boy bir adet soğan ve limon da kullanılabilir. Eğer soğan konacaksa yemeğe, doğranmak üzere hazır hale getirilir ve tavuk haşlamayı yapmaya başlayabiliriz.

Haşlama yapacağımız tavuk etlerini, tencerenin içerisine dizeriz ve arkasından suyunu, tavuk etini biraz geçecek şekilde tencereye ekleriz. Tavuk etlerini ekledikten sonra sadece tat vermesi için soğanı da tencereye koyarız. Küp küp ya da halka şeklinde doğradığımız havuçları tencereye ekledikten sonra orta ateşte 15-20 dakika kadar pişirmeliyiz. Patatesleri koymadan önce doğradığımız soğanları çıkartabiliriz.

Eğer kullanılan soğan büyük bir soğan değil de arpacık soğanıysa, onu çıkartmayabiliriz. Daha sonra hazırlanan patatesleri suyun içerisine bırakmalıyız. Beraber pişmek üzere bir araya getirdiğimiz tavuk eti, havuç ve patatese, tat versin ve lezzeti artsın diye tuzunu ve pul biberini isteyeceğimiz ölçüde ekledikten sonra hazırlamak istediğimiz yemeğin pişmesini bekleriz. Patates bu aşamada bize kolaylık sağlayacaktır. Çünkü patatesin pişip pişmediğini kontrol ederek yemeğin pişip pişmediğine karar vereceğiz. Patatesler yumuşayana kadar bekledikten sonra yemeğimizi ocaktan indirebiliriz. Hazır hale gelen tavuk haşlama yemeğimiz servis edilmek üzere hazırdır artık.

Daha sonraki aşama yemeği hazırlayan ve ikram eden kişini maharetine kalmıştır. Hazırlanan yemek servis edilmek üzere tabaklara konulduktan sonra, üzerine hafif kara biber ve limon eklenerek hazır hale getirilir. Hazırlanan yemek sofradaki yerine ve zamanına göre ikram edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }