{ "title": "Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/tavuk-kac-dakikada-haslanir.gif", "date": "19.01.2024 22:45:55", "author": "ezgi kılıç", "article": [ { "article": "Tavuk kaç dakikada haşlanır, Derin dondurucudan donmuş bir şekilde çıkartılmış kümes hayvanları tavuk, piliç ve benzerleri doğrudan haşlanmaz. Düdüklü tencere yardımı ile ya da normal tencere yardımı ile haşlanılacak olan tavuk ve piliç direk olarak pişirilmeye çalışıldığı zaman pişmez ve çiğ kalır. Kaba etlerde kan toplaması ve pişmemesi durumunda tavuğu ya da pilici atmak durumunda kalınabilir. Bundan dolayı donmuş olarak alınan tavuk ya da piliç haşlanırken oda sıcaklığında değil mutlaka buzdolabında ya da mikrodalga fırında çözülmelidir.

Tavuk ambalaj içerisine konuluncaya kadar firmanın tavuk işleme tesislerinde bir dizi işlemden geçmektedir. Bundan dolayı tavuk pişirildiği zaman lezzet ve aromasını sağlamak için pişirilmeye hazır tavuk ön haşlama yapılır. Yapılacak olan bu ön haşlama şu şekilde yapılır. Uygun olan bir tencerenin içerisine yeterli miktarda su konulur ve su ocakta ısıtılır. Fakat su kesinlikle kaynatılmamalıdır. Isınan suyun içerisine tavuk konulacak ve birkaç dakika boyunca bu suyun içerisinde tutulacaktır.

Tavuğun ısıtıldığı suya verdiği koyu renk olan su dökülür. Tavuk soğuk su ile tekrar yıkanır ve butları bir ip yardımı ile birbirine bağlanır. Ön haşlama için tavuk ve piliç fark etmez denenmelidir. Düdüklü tencerede tavuk haşlama süresi tavuğun iriliğine göre 15-17 dakika arasında değişmektedir. Düdüklü tencerede piliç haşlama süresi ise yaklaşık olarak 12-15 dakika arasında değişmektedir. Tencerede tavuk pişire süresi yaklaşık olarak 90 dakikadır. Tencerede tavuk baget ya da tavuk budu yemeğinin pişirilme süresi 50 dakikadır.
" } ] }