{ "title": "Tavuk İncik Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/tavuk-incik-haslama-1804.jpg", "date": "20.01.2024 02:57:40", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Tavuk incik haşlama, bu tarif çok amaçlı yapılan bir yemektir. Hem suyunu yemeklerde ve çorbaların içine koyarak kullanabilirsiniz. Hemde tavuk incik haşlamayı yağda kızartarak veya yanında güzel bir pilav eşliğinde yiyip tüketebilirsiniz. Üstelik tavuğun içinde bulunan vitamin ve minerallerde vücudumuzun eksik olduğu besin değerlerini de karşılamaktadır. Bu yemeği bekler ve çocuklara bol bol yapıp yedirin ve suyuna da çorbalar yaparak kemik gelişimine katkıda bulunun. Bu pratik ve aynı zamanda da besleyici tarifi hep beraber hatırlayalım.

Tavuk incik haşlama için gerekli malzemeler
Tavuk incik haşlama tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle orta boy bir tencere alıp içine yeteri kadar su koyun üzerine de tavuk incikleri ilave ettikten sonra ocağın üzerine koyun ve altını açın. Tavuk incikleri kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını biraz kısın haşlanması bekleyin. Tavuk incikleri yaklaşık olarak 25-30 dakika sonra hazır hale gelecektir. Tavukların pişip pişmediğini anlamak için bir çatal yardımıyla tavuklara batırarak anlayabilirsiniz. Tavuk incik haşlandıktan sonra ocağın üzerinden alın ve altını kapatın. Tavuk incikler haşlandıktan sonra suyunu bir kaba süzün ve tavukların dışında bulunan derisini ayıklayın. Bu arada patatesleri, havuçları ve soğanları soyup yıkayın ve ince uzun şeritler halinde doğrayın. Başka bir taraftan teflon bir tavaya sıvıyağı ilave edip kızdırın ve parmak şeklinde doğramış olduğunuz havuç ve soğanı koyup biraz kavurun. Biraz karıştırıp soteledikten sonra tavuk incikleri ilave edin ve karıştırın. Bu şekilde biraz kavurduktan sonra üzerine tavuk suyu ekleyin ve karıştırın. Ardından defne yaprağını da karışımın içine ilave edin. Tavuklar kaynama sırasında üzeri köpürecektir siz bir kevgir yardımıyla köpükleri alarak atınız. Bu arada havuçları yarı pişmiş durumdayken patatesleri de ilave edip tuzunu ve istediğiniz baharatları ekleyin. Tavuk incik haşlamanın suyunu ayarlayabilirsiniz. Eğer suyu av geldi ise tekrar tavuk suyu ekleyin. Suyunu istediğiniz kıvama getirdikten sonra haşlamaya devam edin. Patatesler haşlandıktan sonra ocağın altını kapatın ve biraz dinlenmesi için bekletin. Tavuk incik haşlama tarifi hazır. Servis tabağına alırken üzerine limon suyu ve ince kıyılmış maydanoz ekleyin ve bu şekilde servis edin. Hepinize şimdiden afiyet olsun.
" } ] }