{ "title": "Tavuk Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/tavuk-haslama.gif", "date": "19.01.2024 06:19:05", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Tavuk haşlama, tavuğun hemen hemen her parçasıyla hazırlanabilir. Bunu dilediğiniz sebzelerle zenginleştirerek, tavuğun suyundan, etinden ve içine koyduğunuz sebzelerin yararlı etkilerinden faydalanabilirsiniz. Tavuk eti oldukça yararlı ve besleyici özelliktedir. Üstelik fiyatı uygun olduğundan, hemen hemen tüm mutfaklarda yer verilen bir besindir. Çok çeşitli yemekler hazırlanabilir. Eğer tavuk haşlama sırasında, suyu fazla olursa bundan çorba yapabilirsiniz. Dilerseniz pilav suyu olarak bile değerlendirebilirsiniz. Özellikle hastaların iyileşme dönemlerinde tavuk haşlama hem hafifliği hem de şifalı özelliğiyle sıkça pişirilebilir. Dilerseniz birlikte bu lezzetli yemeği hazırlamaya başlayalım.

Tavuk haşlama için gerekli malzemeler
Tavuk haşlama nasıl yapılır?

Önce havuçların kabuklarını kazıyın, patatesleri ise soyun. Bunları iri parçalar halinde doğrayın. Kuru soğanı ise sadece soyun. Tavuk haşlamayı pişireceğiniz tencerenin içine tavuk parçalarını yıkayarak koyun. Bunun üzerine tavukları 3-4 parmak geçinceye kadar su ilave edin. İçerine biraz tuz atın. Tuzu bu aşamada atarsanız, tavuk etleri daha lezzetli olacaktır. En son sıvı yağı ilave edin ve tencereyi ocağa yerleştirin. Malzeme kaynayıncaya kadar yüksek ateşte pişirin. Kaynadıktan sonra, haşlamanın içine bütün kuru soğanı, doğranmış havuçları atın. Bir süre kısık ateşte bu şekilde pişirin. Daha sonra içindeki kuru soğanı alarak, doğranmış patatesleri atın. Bunları sonra atmamızın nedeni patateslerin daha çabuk pişmesi yüzündendir. Yoksa havuçlar pişinceye kadar patatesler eriyebilir. Patatesler piştikten sonra, tavuk haşlama pişmiş olacak. Sıcak olarak yanında limonla birlikte3 servis etmenizi tavsiye ederiz. Dediğimiz gibi tavuk haşlamanın içine damak tadınıza uygun sebzeleri ilave edebilirsiniz. Özellikle kerevizi denemenizi tavsiye ederiz.

Afiyet olsun.
" } ] }