{ "title": "Tavuk Haşlama Yemeği", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/tavuk-haslama-yemegi-9267.jpg", "date": "20.01.2024 02:13:58", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Tavuk haşlama yemeği, bu yemek tarifi sağlıklı olduğu kadar bir o kadarda lezzetli ve de kolayca hazırlanan pratik bir yemek tarifidir. Bu tarifin içine eğer arzu ederseniz normal soğan yerine arpacık soğan da ekleyip daha görseli güzel bir hale getirebilirsiniz. Aynı şekilde havuç da ekleyerek lezzetine lezzet katın. Tavuk suyu ve tavuk suyuna pişen yemekler grip ve gribal enfeksiyonlar için birebir hasta çorbalarındandır. Bu sebepten dolayı özellikle kış mevsiminde sık sık yapıp siz ve çocuklarına yapıp tüketebilirsiniz. İşte malzeme listesi.

Tavuk haşlama yemeği için gerekli malzemeler
Tavuk haşlama yemeği nasıl yapılır?

Öncelikle patatesleri, arpacık soğanı, havucu soyup yıkayın ve istediğiniz büyüklükte doğrayın ve hazırlayın. Daha sonra ister normal ister de düdüklü tencereye tavuk etini yıkayın ve koyun. Üzerine yaklaşık olarak 1 litre kadar su ekleyin. Eğer tavuk etiniz göğüs ise iri iri doğrayın, eğer kanat ve but ise doğramaya gerek yok. Ocağın üzerine aldıktan sonra kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra içine tuzu, karabiber ve pul biber ekleyip ocağın altını biraz kışın kaynatın. Yaklaşık olarak 10 dakika kadar kaynadıktan sonra içine daha önceden hazırlanmış olduğumuz patatesleri, arpacık soğanı ve havuçları doğrayıp tavuk haşlama yemeğinin üzerine ilave edin. Su kaynamaya başladıktan sonra düdüklü tencerenin düdüğünü indirin ve bu şekilde yaklaşık olarak 20-25 dakika kadar pişirin. Sure dolduktan sonra tencerenin kapağını açın ve yemek pişmiş mi diye tadına bakarak kontrol edin. Eğer istenilen kıvama gelince üzerine limon suyunu ve kırmızı pul biber ilavesi yapıp servis kasesine alın ve sıcak olarak servis yapın. Tavuk haşlama yemeğiniz hazır. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
" } ] }