{ "title": "Tavuk Budu Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/tavuk-budu-haslama-4177.jpg", "date": "20.01.2024 05:07:36", "author": "fatma nur yakar", "article": [ { "article": "Tavuk budu haşlama, Et kadar tavuk hatta tavuk etten daha çok seviliyor ve daha çok tüketiliyor. Bunun nedeni hem çok lezzetli olması hem de ete göre biraz daha ucuz olmasıdır. Böyle olunca herkes rahatlıkla tavuk alıp arzu ettiği yemeği yapabilir. Tavuk her yemeğe yakışan bir yiyecek. Tavuk ile çeşit çeşit yemekler yapılabilir. Pilav, çorba, salata gibi çeşit çeşit yemekler yapmak oldukça kolay. Tavuk ile yapılacak en güzel yemeklerden bir tanesi de tavuk budu haşlama şüphesiz ki.

Tavuk budu haşlama için gerekli olan malzemeler
Tavuk budu haşlama

İlk olarak tavuk budunu iyice yıkayın. Yıkadıktan sonra bir tencereye koyun ve üzerine beş veya altı bardak suyu ekleyip ocağın altını açın. Tavuğun suyu kaynamaya başlayana kadar bekleyin. Bu aşamada ocağın altını çok açmayın. Kısık ateşte yavaş yavaş pişirin. Kısık ateşte pişirmenizin sebebi ise tadının kaçmaması. Su kaynamaya başladıktan sonra patatesleri soyup iri olacak şekilde küp-küp doğrayıp ekleyin. Havuçları da aynı şekilde soyup doğrayın ve tavuğa ekleyin. Bir adet kuru soğanı da ister bütün isterseniz doğrayıp ekleyin ve en son sarımsakları ekleyip kısık ateşte pişirmeye devam edin. Ortalama olarak 60-70 dakika içerisinde pişecektir. Piştikten sonra arzu ettiğiniz şekilde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }