{ "title": "Tavuk Baget Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/tavuk-baget-haslama.gif", "date": "20.01.2024 02:46:16", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "Tavuk Baget Haşlama, özellikle yaz aylarında hafif olduğu için önerilir. Diğer pişirme yöntemlerine nazaran daha sağlıklı olan bu tarifi, kolesterolü yüksek olan kişilere tavsiye ediyoruz. Sağlıklı beslenmeyi tercih edenler bu haşlamayı kısa süre içerisinde hazırlayıp, keyifle tüketebilirler. Özel günlerde hazırladığınız sofralara bu tarifi dahil edebilirsiniz. Üzerine farklı baharatlar ilave ederek keyifle yiyebileceğiniz bir tarif olur. Sindirim sistemine yardımcı olan bu tarifi diyet listenize alabilirsiniz.

Tavuk Baget Haşlama Malzemeleri
Tavuk Baget Haşlama Nasıl Yapılır?

Tavuk bagetlerini iyice yıkayalım ve kesme tahtası üzerinde bagetlerin uç kısımlarında bulunan sarı bölgeleri temizleyelim. Derin bir tencerenin içerisine koyduğumuz bagetlerin üzerine bir parmak geçecek kadar sıcak su koyalım. Bagetler diğer malzemeler olmadan 5 dakika boyunca kaynatılmalıdır. Patates, kuru soğan, havuç ve sarımsağı iti doğrayalım ve tencereye ilave edelim. Kaynama işlemi sürerken tencereye, haşlanmış bezelye, tuz, karabiber, kekik, pul biber ve sıvı yağı ilave edelim. Son ilavelerden sonra haşlanma süresi 30 dakikadır. Süre sona erdiği zaman, tavuk baget haşlamaları servis kabına alıp, görseli güçlendirme adına üzerine ince kıyılmış maydanoz serpelim.

Afiyet olsun.
" } ] }