{ "title": "Süt Mısır Nasıl Haşlanır", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/sut-misir-nasil-haslanir-1975.jpg", "date": "21.01.2024 12:01:08", "author": "Kadriye Özen", "article": [ { "article": "Süt Mısır Nasıl Haşlanır, Merhabalar, süt mısır haşlamanın da tarifi olur mu? Demeyin. Ben ne zaman pazardan süt mısır alıp eve getirip haşlasam sahilde kocaman kazanlarda satılanların mısırın tadınıbir türlü yakalayamıyorum diyenler için. Bu sebeple süt mısır haşlama tarifi de olur.

Süt Mısır Malzemeleri
Süt Mısır Nasıl Yapılır?

Pazardan süt mısır aldığınız zaman dikkat etmeniz gereken birkaç tane püf nokta vardır: Birincisi iri taneli ve dolgun olmasıdır. Ayrıca taneleri buruşuk olmamalı tırnağınızla bastırdığınız zaman hemen parçalanıyorsa çok tazedir ve süt bir mısırıdır. Süt mısırından ayrı orta sertlikte taneleri olanlar ve çok sert taneleri olanlar da vardır. Tırnağınızla bastırdığınız zaman çok sert olan mısırları almayın. Onların pişmesi de zor olduğu gibi lezzetli de güzel olmuyor. Aslında süt mısırını tencerede haşlayabiliriz. Çünkü tencerede yavaş yavaş pişen mısırın lezzetine doyum olmuyor. Fakat süt mısırı da olsa tencerede çok uzun bir sürede haşlanıyor. Bu nedenle hem zamandan hem de yakıttan tasarruf için en kolayı düdüklüde haşlamaktır.

Gelelim Süt Mısır Nasıl Haşlanır?

Süt mısırların yapraklarını soyup uzun olan mısırları 2'ye bölün (Böylece hem düdüklüye sığar hem de daha az su kullanmış olduğunuz için daha çabuk pişecektir. Düdüklüye süt mısırların hepsini koyun ve aroma vermesi için 3-5 tane mısır yaprağı koyun. Haşlama süt mısır satanların suyunun içinde bu yaprağı hep görürsünüz. Yaprağın kokusunun misler gibi mısır koktuğunu bilirsiniz. Yaprağın kokusunun mis gibi mısır koktuğunu farkına varmışsınızdır. Mısırların üstünü 2-3 parmak geçecek kadar su ile doldurun. Kesinlikle de tuz koymayın, tuz süt mısırı sertleştirir. Düdüklünün ağzını kapatın. Ayrıca düdüklünün düdüğü dik dursun, ocağa koyduktan sonra düdüklüden havası (Tıss) sesi gelince düdüğünü yana tarafa indirin. Düdük indirildikten daha sonra süre tutun ve 20 dk'yı geçmesin. Süre bitiminde ocağın altını kapatın hemen açmayın biraz bekleyin. Servis yaparken tuz serpin.

Afiyet olsun.

" } ] }