{ "title": "Sosis Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/sosis-haslama.gif", "date": "20.01.2024 08:51:38", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "Sosis Haşlama, sosisi seven çocuklar için en doğru pişirme seçeneğidir. Bol su içerisinde kaynayarak pişirilen sosislerin içerisinde bulunma olasılığı yüksek bakteriler kaybolurlar. Tarifi her türlü sote ve pilavın yanında tüketebilirsiniz. Arzu edenler bu tarifi kahvaltı sofralarına dahil edebilirler. Pratik ve kısa zamanda pişirildiği için atıştırma ihtiyacı duyan herkes bu tarifi 10 dakika gibi kısa bir süre içerisinde hazırlayıp sunumunu gerçekleştirebilirler. Arzu edenler sunumda sebze sote ile besin değerini artırabilirler.

Sosis Haşlama Malzemeleri
Sosu için
Sosis Haşlama Nasıl Yapılır?

Sosisleri su çekmemesi için hızlı bir şekilde yıkayalım. Kürdan yardımı ile farklı yerlerine delikler açalım. Böylece çok daha sağlıklı haşlanacaklardır. Derin bir tencereye 6 su bardağı sıcak suyu koyalım ve kaynadığı zaman içerisine tuz ile karabiberi ilave edelim. Aromalandırdığımız suyun içerisine sosisleri koyup, 6 dakika kadar kaynatalım. Kürdan ile pişmiş olup olmadığına baktıktan sonra, süzelim ve servis tabağına alalım. Sosu pişirmek için ocağa küçük bir tava koyup, içerisine tereyağını koyalım. Yağ eridiği zaman sarımsağı rendele yelim ve kokusunu bırakıncaya kadar kavuralım. Tavaya domates salçasını ve sebze suyunu koyup iyice pişirelim. Koyu bir kıvam aldığında içerisine tuz, karabiber, kekik, kimyon ve ince kıyılmış yeşil naneyi ilave edelim. Sos piştiği zaman servis tabağında bulunan sosis haşlamanın üzerine döküp, sunumunu gerçekleştirelim.

Afiyet olsun.
" } ] }