{ "title": "Sebzeli Tavuk Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/sebzeli-tavuk-haslama.gif", "date": "19.01.2024 19:44:37", "author": "Ebubekir Aslan", "article": [ { "article": "Sebzeli Tavuk Haşlama, Besin oldukça zengin olan tavuğun yanında bir de birbirinden taze mevsim sebzeleri, çocuklarımız için çok faydalı bir yemek olacaktır. Vereceğimiz tarifle lezzet bulacak bu yemek evinizde bulunan mevsim sebzeleri ile çeşitlendirilerek de damak tadınıza uygun hale getirilebilir.

Sebzeli Tavuk Haşlama Malzemeleri 4 Kişilik
Sebzeli Tavuk Haşlama Nasıl Yapılır?

Bütün tavuğumuzu paketinden çıkardıktan sonra ılık suda güzelce yıkadıktan sonra orta boy parçalar haline getiriyoruz. Derin bir tencereye parçaladığımız tavuğu koyup yanına lezzet vermesi için bir orta boy soğanı doğramadan ve iki diş sarımsağı koyalım. Tavuğun üzerini kapatacak kadar suyu ilave edip orta ateşte kaynamaya bırakalım. Diğer tarafta havuçları ve patatesleri küp tanelerinden biraz daha büyük bir şekilde doğrayalım. Doğradığımız sebzeleri kaynamakta olan tavuğun üzerine dökelim. En üste de bezelyeleri koyduktan sonra üzerine kekik serpelim kapağı kapatalım. Pişmesi için ortalama 15 dakika yeterli olacaktır. Yemeğimiz piştikten sonra haşlanan soğanı tencerenin içinden dikkatlice çıkaralım. Yemeğimiz servise hazır.

Afiyet Olsun.
" } ] }