{ "title": "Sebzeli Et Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/sebzeli-et-haslama.gif", "date": "20.01.2024 02:36:51", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Sebzeli Et Haşlama, et dendiği zaman akla ilk gelen et yemeği çeşitlerinden bir tanesi de sebzeli et haşlama yemeğidir. Et haşlandıktan sonra üzerine ilave edilen sebzeler, et haşlamanın lezzetine farklı ve daha hafif olmasını sağlayan bir aroma katmaktadır. Özellikle Kurban Bayramlarında yapacağınız et haşlamasını sebzeli yaparak lezzetine lezzet katabilirsiniz. Kolay gelsin.

Sebzeli Et Haşlama Malzemeleri
Sebzeli Et Haşlama Nasıl Yapılır?

Öncelikle kemikli etleri, geniş bir kabın içerisinde en az 2 saat bekletiyoruz. Daha sonra suyunu süzüp bol su ile kanı tamamen çıkıncaya kadar yıkıyoruz. Ardından bir süzgecin üzerine alıp fazla suyunu atmasını sağlıyoruz.

Etleri pişireceğimiz tencerenin içine, kalın kemikli ve yağlı kısımları altına gelecek şekilde yerleştiriyoruz. Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp, orta ateşte yarım saat kadar susuz bir şekilde pişiriyoruz. Eti susuz olarak pişirilmesinin nedeni etin yağlı kısımlarının tamamen erimesi ve kendi suyu ile pişmesini sağlamaktır. Yarım saatin sonunda ocağın altını kapatıp, kapağını açıyoruz. Bir süre de kapağı açık vaziyette, suyunu tamamen çekip, biraz kendi yağında kızarıncaya kadar kısık ateşte bırakıyoruz. Daha sonra üzerine kaynar suyunu ekleyip, tencerenin kapağını kapatıyoruz. Bu şekilde etler kemiklerinden ayrılmaya başlayıncaya kadar pişiriyoruz. Etler pişerken bizde patatesleri soyup iri bir şekilde küp-küp doğruyoruz. Soğanları da soyarak hazır hale getiriyoruz. Etler istenilen kıvama geldiğinde hazırladığımız sebzeleri tuzunu ve pul biberini tencereye ilave ediyoruz. Eğer suyu azalmış ise bir miktar daha kaynar su ilave edip, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }