{ "title": "Sebze Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/sebze-haslama.gif", "date": "19.01.2024 03:06:47", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "Sebze Haşlama, kolayca yapılan bir garnitür seçeneğidir. Sağlıklı yaşamayı prensip edinenler bu tarifi uygulayabilirler. Oldukça kolay olan bu tarif çok kısa zaman içerisinde hazırlanır ve pişirilir. Ana yemek yanına yakışacak bir seçenektir. Kilo fazlası olanlar bu tarifi yapabilirler. Kalorisi çok düşük olan bu tarif aynı zamanda sindirim sistemi için faydalıdır. İçerisinde birçok sebze bulunduğu için besin değerleri yüksektir. Kolesterol sorunu yaşayanlar bu tarif ile kolesterol düzeylerini düşürebilirler. Gelişim çağındaki çocuklara ve hamile hanımlara önerilir.

Sebze Haşlama Malzemeleri
Sebze Haşlama Nasıl Yapılır?

Yeşilliklerin tamamını sirkeli suda 5 dakika bekletelim ve iyice yıkayalım. Patates, havuç ve kuru soğanı soyalım ve iti küpler halinde doğrayalım. Haşlama tenceresinin içerisine suyu koyup, kaynatalım. Suyun içerisine tuz ve karabiberi koyalım ve ilk olarak havuç ile patatesi ilave edelim. Bu iki sebzeyi 6 dakika önceden koyalım ki, diğer sebzeler ile aynı sürede pişmiş olsunlar. Süre sona erdiğinde tencerenin içerisine, brokoli, Brüksel lahanası ve kuru soğanı ilave edelim. Sebzeleri 10 dakika pişirdikten sonra tencereye, kıyılmış maydanozları da ilave edip, pişirme işlemini sonlandıralım. Sebzeleri süzgeç yardımı ile süzüp servis yapacağımız kap içerisine koyalım. Küçük bir tavada tereyağını eritip, içerisine pul biberi koyalım. Biberler rengini yağa verdiği zaman, servis kabına almış olduğumuz sebzelerin üzerine dökelim. Sebze haşlama sunuma hazırdır. Dileyen sarımsaklı yoğurt veya süzme yoğurt ile servis edebilirler.

Afiyet olsun.
" } ] }