{ "title": "Sade Tavuk Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/sade-tavuk-haslama-3320.jpg", "date": "20.01.2024 03:04:34", "author": "Durukan Yaman", "article": [ { "article": "Sade tavuk haşlama: oldukça pratik ve kolaydır. Zaman almadan kolaylıkla sofralarda yer almaktadır. Sade tavuk haşlama hemen hemen herkes tarafından sevilerek ve benimsenerek tüketilmektedir. Pilav eşliğinde eşsiz bir lezzete kavuşan sade tavuk haşlama yüksek protein içermektedir. Özellikle yeni ameliyat olanlara hastalık yaşayanlara grip ve soğuk algınlığı gibi durumlarda hafif yemek öğünlerine ihtiyaç duyulduğunda sade olarak yapılan bir yemek öğünüdür. Sade tavuk haşlama yağsız ve kızartma tarzı yemeklerden uzak duran kişilerin tercih edebileceği en ideal lezzetler arasında yer almaktadır. Şu an size bu eşsiz lezzetin tarifini vereceğiz. İşte sade tavuk haşlama tarifi.

Sade tavuk haşlama için gerekli malzemeler
Sade tavuk haşlama nasıl yapılır?

Öncelikle bir tencere içine tavuk göğsünü bol su ile yıkadıktan sonra koyun. Daha sonra suyu ilave edin. Tencerenin yarısına kadar su doldurmanız yeterli olacaktır. Son olarak tencere içerisine tuzu da ilave ederek karıştırın. Ocağın altını yakın ve hararetli bir ateşte suyun kaynamasını bekleyin. Su kaynadıktan sonra ocağın altını kısarak yarım saat kadar pişirin. Tavuğun pişip pişmediğini bir çatalla kontrol edin. Tavuk yumuşamış ise pişmiş demektir. Tavuk pişmiş ise ocağın altını kapatabilirsiniz. Tavuğu tabaklara didikleyip birazda suyundan ilave ettikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }